Bagagedragertas

Behalve de reguliere fietstassen voor achterop de fiets, vindt u op Fietstas.com ook bagagedragertassen. Dit zijn kleinere, compactere fietstassen die u bovenop de bagagedrager van uw fiets bevestigt. Deze dragertassen zijn er in verschillende varianten, geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor langere toertochten op de fiets. In het overzicht op deze pagina vindt u al onze bagagedragertassen voor bovenop de drager van de fiets handig bij elkaar. Van kleurrijke, trendy shoppers tot sterke waterproof trunk bags voor een sportieve fietstocht.

Compacte fietstas voor op de bagagedrager
Het voordeel van bagagedragertassen is dat deze over het algemeen lekker compact zijn, met veel verschillende opbergmogelijkheden. Handig voor bijvoorbeeld een langere fietstocht, maar ook voor het doen van boodschappen. Dragertassen zijn vaak ook los van de fiets gemakkelijk met u mee te nemen, bijvoorbeeld doordat ze voorzien zijn van een schouderband. Ideaal als u, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, uw spullen niet onbeheerd achter wilt laten.

Racktime Agnetha ShopperOrtlieb Trunk Bag RCBasil Miles Trunkbag

Verschillende soorten bagagedragertassen

Waterproof bagagedragertassen voor toertochten

Op Fietstas.com bieden we veel bagagedragertassen die zeer geschikt zijn voor langere fietstochten. Deze fietstassen zijn gemaakt van sterke materialen en voorzien van verschillende praktische opbergvakken en reflecterende details. Daarnaast hebben de tassen vaak nog andere slimme handigheden, zoals een flessenhouder, een helmhouder of een elastiek bovenop de tas waaronder u bijvoorbeeld een regenjack kunt opbergen. Bovendien is het volume van deze tassen soms te vergroten, door een extra ritssluiting voor een groter hoofdvak, of uitklapbare zijvakken. Dit type bagagedragertas, ook wel trunk bag genoemd, is meestal waterdicht, of anders uitgerust met een regenhoes. Op onze website vindt u sportieve dragertassen van bekende merken, zoals de waterdichte Trunk Bag RC van Ortlieb, de Miles Trunkbags van Basil en bagagedragertas Silkroad van Vaude.

Trendy dragertassen voor dagelijks gebruik

Een bagagedragertas is ook heel handig voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen. Ook dit type fietstas vindt u bij ons, in verschillende hippe modellen en vrolijke kleuren. De tassen zijn voorzien van praktische draaggrepen of een schouderband, zodat u de tas gemakkelijk met u mee kunt dragen. Daarnaast hebben de tassen vaak extra binnenvakjes en in sommige gevallen een regenhoes zodat uw spullen droog blijven tijdens een regenbui. Voorbeelden van de trendy dragertassen in ons assortiment zijn bijvoorbeeld de Agnetha van Racktime en de veelzijdige fietshandtas Bloom Field van Basil.

Bevestiging van een bagagedragertas

De dragertas is er met verschillende bevestigingssystemen. Zo zijn er dragertassen die voorzien zijn van een speciaal kliksysteem, zoals MIK of Racktime. Met deze systemen zet u de tas in één klik op de fiets en u haalt de tas er met hetzelfde gemak ook weer af. De dragertassen zijn daarvoor uitgerust met een adapter aan de onderkant, waarmee u de tas vastklikt op de bijbehorende MIK- of Racktime-bagagedrager. Heeft uw fiets niet zo’n drager, dan kunt u los een carrierplaat bij bestellen. De trunk bags van Ortlieb zijn voorzien van een Top-Lock adapter. Andere bagagedragertassen bevestigt u heel eenvoudig met riempjes of met klittenband. Ook deze tassen zitten stabiel vast op de drager van uw fiets, maar u haalt de tas er wat minder snel af. Voordeel is dat deze tassen wat voordeliger zijn in prijs.

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 6