Lichtgewicht rugzakken en heuptassen voor trailrunning

Wat is trailrunning? En welke tassen zijn handig voor het trailrunnen? Zie onze producttips: lichtgewicht rugzakken, rugtassen en heuptassen die een goede keuze zijn voor tijdens het beoefenen van deze mooie tak van sport.

Om te beginnen, wat is trailrunning? Dat is hardlopen op off-track wegen en deels onverharde en smalle paden. Hardlopen in de natuur, derhalve. Daar kom je van alles tegen, grotendeels onverwacht, en als sportieve hardloper koester je die telkens opdoemende uitdagingen. De natuurlijke natte, droge en andere groene hindernissen, de oneffenheden: ze maken onderdeel uit van je fysieke inspanning en mentale ontspanning. Kortom, trailrunning is puur in zijn beleving. 

Welke tassen zijn ideaal voor tijdens een trailrun?

Welke tassen horen er bij het doen van een uiterst sportieve trailrun? Om te beginnen is het duidelijk dat trailrunnen een goede concentratie vereist. Afleiding van een tas die schuift, niet lekker zit, niet in balans is of bijvoorbeeld te zwaar: dat moet je als trailrunner absoluut niet hebben. Beter blijf je in je focus, en geniet je al hardlopend van de omgeving, en voel je bewust de verschillende soorten ondergrond en soms ook de wisselingen in weer en temperatuur, zonder daarin afgeleid te worden. Zo concentreer je je bovendien op een gezonde loop en op een beperkte belasting van je gewrichten. Zodoende kom je al gauw uit op een lichtgewicht rugtas / rugzak of een lichtgewicht heuptas / heupgordel.

Wat meenemen in je lichtgewicht trailrunning tas?

Waarom eigenlijk een tas kopen voor tijdens je trailrun? Voorop staat dat je meestal niet per se veel hoeft en ook niet wilt meenemen. Behalve licht van gewicht zal je nieuwe trailrunning tas dus ook klein en compact moeten zijn. Maar water, een 'dopingreep', je smartphone, mini EHBO-kit, zonnebril of -houder, sleutels en bij kou een extra muts en handschoenen, een dun regenjack: er zijn nog behoorlijk wat (lichte) spullen die je tijdens de soms ook langere trailrun tóch bij je moet hebben. 

Kies daarom voor een lichte, kleinere trailrun tas voor op de rug of voor om je heup. Kies bovendien voor een trailrunning tas met goede ventilatie. Je zal immers redelijk gaan zweten... Een ander aandachtspunt is de mogelijkheid van een geïntegreerd drinksysteem, zodat tussentijds drinken geen fysieke moeite kost. Dit laatste kan zelfs bij een heuptas - mits het een exemplaar is met drinksysteem dus. Een heuptas is ook ideaal als aanvulling - bijvoorbeeld als je extra snel je telefoon, betaalpas, ID of lidmaatschapskaart wilt kunnen tonen. Bovendien kun je bij kortere trailrunning routes ook wel kiezen voor alléén zo'n vlakke heuptas (heupgordel), want hoe dan ook geldt, als het kan: hoe minder mee, hoe beter.

De trailrunning tassen van Fietstas.com

Wij verkopen lichtgewicht tot ultra lichtgewicht trailrunning tassen van de grotere merken. Denk aan tassen van Deuter, CamelBak, Dakine, Thule en Jack Wolfskin. Ze hebben veel aandacht voor waterafstotendheid, pasvorm, gewichtsbeperking en kwaliteit in materiaal en afwerking. We hebben ze op voorraad, en kunnen je nieuwe trailrunning tas zo ook snel leveren!

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 2