Fietsmanden voor de kat

Op deze pagina: alle kattenfietsmanden op Fietstas.com. Een kattenfietsmand is de meest logische manier om uw huisdier veilig op de tweewieler te vervoeren. De meeste van deze manden zijn overigens in de basis gemaakt voor de hond, maar er past ook prima een poes of kat in. Kattenmanden voor op de fiets of e-bike zijn er voor zowel voorop als achterop. Ook wat betreft het formaat, het materiaal (riet, nylon, kunststof) en de 'looks' zijn er genoeg opties. Natuurlijk verkopen we ook losse kussens en draadkoepels. En wat betreft de bevestiging: dat gebeurt bij een kattenfietsmand vaak met een kliksysteem, zoals KLICKfix of MIK. Maar er zijn ook kattenmanden voor de fiets die werken met een speciaal klemsysteem.

Een goede kattenfietsmand geeft uw huisdier óók op de fiets of e-bike een fijne plek. Dit maakt het automatisch ook voor uzelf gemakkelijker; met een rustig liggende of voor zich uitkijkende kat is het nu eenmaal relaxter fietsen.

Een kattenfietsmand vóór- of achterop

Er zijn kattenmanden voor vóór- en achterop de fiets. Een van de overwegingen daarbij is welke fietstassen u nog meer wilt kunnen gebruiken. Zoals een gewone stuurtas of juist liever een dubbele fietstas voor achterop. Er zijn wat dat betreft aardig wat combinatiemogelijkheden!

Kattenfietsmand voorop
Een kattenmand vóór op de tweewieler zal een variant zijn met bevestiging aan het stuur. Veelal is dit in combinatie met een Rixen & Kaul / KLICKfix (KF) stuurhouder speciaal voor dit type mand. Daarmee is snel aan- en afkoppelen prima mogelijk. In de productbeschrijving van de mand staat welke stuurhouder ervoor geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld de KF CC-100 stuurhouder zijn, maar ook een andere. We vertellen het er altijd bij. Resteert er toch nog een vraag? Dan is onze klantendienst meestal zo goed als direct te bereiken.

Kattenfietsmand achterop
Een kattenfietsmand voor achterop heeft meestal een klemsysteem voor op de bagagedrager. De bijbehorende minimale en maximale afmetingen die de achterdrager hiervoor moet hebben, staan vermeld bij het product. Vaak is deze breedte ook nog iets aan te passen. Behalve voor op de bagagedrager zijn er ook dierenfietsmanden voor achterop die een plek krijgen met bevestiging aan het zadelframebuis.

Accessoires voor kattenfietsmanden

Bij een kattenfietsmand hoort vaak een kussen. Sommige manden hebben dit niet, in dat geval kunt u er zelf ook een dekentje in leggen. Bij de hondenfietsmanden - die ook voor de kat geschikt zijn - met hondenkussen kan deze bij ons ook apart gekocht worden, bijvoorbeeld ter vervanging. Het gaat dan om één van onze comfortabele, katoenen, makkelijk wasbare kussens speciaal voor de hond, kat of ander huisdier. Comfort is voor de kat nu eenmaal ook onderweg van groot belang. Bovendien houden jullie het dan samen ook bij langere fietsritten goed uit.

Een draadkoepel is eveneens in veel gevallen gewenst of zelfs een must, vooral uit oogpunt van veiligheid. Met een draadkoepel blijft het zicht behouden, maar kan de viervoeter er onderweg zeker niet uitspringen.

Overige elementen voor een goede kattenfietsmand
Er zijn ook andere elementen die - al dan niet vast of los - onderdeel van een kattenfietsmand kunnen zijn. Bijvoorbeeld met het oog op luxe en gemak. Denk aan extra vakken in de nylon dierenfietstassen. Goed voor het meenemen van eten en andere spullen voor de kat. Een ander, regelmatig verkocht voorbeeld zijn de dierenmanden met (oprolbaar) wind- en regenscherm.

Mooie fietsmanden voor de kat

Zeker bij een dierenfietsmand is het praktische aspect van het meeste belang. Maar... natuurlijk is het ook extra leuk en aantrekkelijk om een mooie dierenfietsmand te hebben! Het uiterlijk telt ook bij dieren- en kattenfietsmanden zeer zeker mee!

Het is te zien aan bijvoorbeeld het mooi afgelakte riet, aan de nauwkeurig afgewerkte nylon varianten en/of aan de diverse mooi vormgegeven, gestroomlijnde opties. Er zijn, van meerdere van onze A-merken zoals Basil, Cordo, DoggyRide en FastRider, verrassend mooie exemplaren te vinden!

En dan is er nog het aspect veiligheid. De functie van de draadkoepel, dé oplossing voor onverwachte kattenmanoeuvres, hebben we al genoemd. Andere aspecten, onderdelen en accessoires voor een veilige fietsrit? Denk aan reflectie, een geïntegreerd veiligheidsrek en aan veiligheidsriemen. Nieuwsgierig gemaakt? Wil je het beste voor je kat - dus ook de beste dierenfietsmand? Kijk dan snel verder!

Waarom Fietstas.com?

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de kattenmanden voor fiets en e-bike
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 2