Oplossingen voor navigeren op de fiets: navigatiehouders & smartphonehouders

De zomer is het perfecte seizoen voor het maken van een lange(re) fietstocht. Als u op de fiets stapt om een lekker stuk te gaan fietsen kan het handig zijn om navigatie mee te nemen. U kunt hierbij kiezen voor een papieren routekaart en deze plaatsen in het bovenvak van een stuurtas of voor een digitale route op uw mobiele telefoon. Uw telefoon neemt u handig mee in de daarvoor bestemde smartphonehouder.

Wilt u eens een nieuwe route proberen maar weet u niet welke? Tegenwoordig kunt u online allerlei leuke fietsroutes downloaden voor op de smartphone. Sommige routes zijn gratis, voor andere betaalt u een kleine vergoeding. Ook in de app store van uw mobiele telefoon vindt u talloze apps met fietsroutes. Uw smartphone neemt u makkelijk mee op de fiets in een daarvoor bestemde smartphonehouder. Uw telefoon klikt of plaatst u in deze houder en voilà: u heeft uw apps, navigatie en muziek tijdens het fietsen altijd bij de hand. U bevestigt de houder gemakkelijk aan uw stuur. Sommige houders zijn te bevestigen door middel van het gerenommeerde KLICKfix-systeem. Ook zijn sommige houders voorzien van een waterdichte hoes.

KLICKfix Telefoonhouder 9x16 cm incl. Quad-adapter                                              Thule Smartphone Bike Mount

 

Veilig en stabiel fietsen
De meeste telefoonhouders zijn zowel staand als liggend te gebruiken. Bij het gebruik van uw mobiele telefoon als navigatie komt de liggende positie het meest van pas. Het voordeel van een telefoonhouder aan uw stuur is dat u de telefoon kunt bedienen terwijl u fietst. Alle knoppen zijn tijdens het fietsen namelijk gewoon bereikbaar. Misschien wilt u onderweg bijvoorbeeld het geluid even wat harder zetten. U hoeft dan niet speciaal af te stappen maar kunt dit al fietsende doen. Telefoonhouders passen op allerlei soorten fietsen, van racefietsen tot stadsfietsen tot e-bikes. Dit maakt de houders multifunctioneel in gebruik. Ze zijn dus ook prima geschikt voor het dagelijkse fietsverkeer, bijvoorbeeld van en naar uw werk.

De stuurtas
Sommige stuurtassen zijn bovenop voorzien van een speciaal doorzichtig vak. In dit vak kunt u uw routekaart of smartphone plaatsen om zo onderweg de route af te kunnen lezen. De vakken zijn waterdicht zodat er geen regen binnen kan sijpelen. U kunt bij sommige tassen het bovenvak zelfs een beetje schuin zetten zodat u extra goed zicht heeft op uw route. Stuurtassen zijn geschikt voor alle typen fietsen en passen dus ook op racefietsen en elektrische fietsen. U bevestigt doorgaans eerst een houder aan uw stuurpen waar u de tas vervolgens aan- of inklikt. De tas is vervolgens ook weer met één klik los te maken. Handig tijdens een korte pauze of sanitaire stop.

Ook handig voor het meenemen van andere spullen
Het grote voordeel van een stuurtas ten opzichte van een smartphone houder is dat u in een stuurtas ook nog wat andere essentiële spulletjes mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan uw portemonnee, uw huissleutels of aan een kleine snack of wat te drinken. Het materiaal van stuurtassen is doorgaans waterafstotend. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw spullen nat worden tijdens een regenbui.

Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Zwart                                                                       AGU Telefoonfietstas / stuurtas Performance Essentials DWR 0,8L         

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 3