Hondenmand combineren met fietstas

Op de fiets een hondenmand combineren met een fietstas? Daarvoor zijn er zeker mogelijkheden. Ten eerste kun je een hondenfietsmand én een (dubbele) fietstas tegelijk en boven elkaar op de fiets plaatsen, achterop. Dat kan met behulp van de Basil MIK Double Decker. Bij hondenmanden met het MIK-systeem kun je ook gebruikmaken van de Basil MIK Pannier Bag Tubes. Hiermee plaats je én een of twee enkele fietstassen én een MIK-accessoire, zoals een hondenfietsmand, achterop de bagagedrager. Daarnaast zijn er systemen om een hondenmand en fietstas te combineren in de zin van afwisselen: je wisselt de mand in voor een tas, en vice versa. Dit kan met bevestigingssystemen zoals MIK, maar ook KLICKfix, zowel voorop als achterop de fiets (of e-bike).

 

1) Hondenmand combineren met een dubbele fietstas, op de achterdrager.

Dat kan met behulp van de MIK Double Decker, van Basil. Deze past op de brug van de dubbele fietstas die gemaakt is voor dit MIK-systeem. Vervolgens past de hondenmand (of andere MIK-mand, Trunk Bag of bagagedragertas voor MIK) erbovenop. De MIK Double Decker is een tussen-adapterplaat waarop de hondenfietsmand met MIK-adapter kan worden vastgeklikt. Dit kan desgewenst ook 4 centimeter naar achteren. Zo ontstaat er méér ruimte achter het zadel.

Fietstas en hondenmand tegelijk

 

2) Hondenfietsmand combineren met een (of twee) enkele fietstassen, op de achterdrager.

Dat kan met behulp van de MIK Pannier Bag Tubes. Dit is een set van twee aluminium zijstangen die je monteert aan de MIK carrierplate. Deze laatste accessoire is, simpel gezegd, een adapter om de bagagedrager geschikt te maken voor MIK. Wanneer de Pannier Bag Tubes zijn geplaatst, passen er maximaal twee enkele fietstassen (met haaksysteem) enerzijds, en anderzijds een MIK-accessoire zoals een bagagedragertas, fietsmand of hondenfietsmand achterop de fiets.


3) Hondenmand afwisselen met een fietsmand of stuurtas vóórop.

Niet tegelijk, maar wel afwisselen. Dat kan onder andere met behulp van een stuurhouder van KLICKfix van het merk Rixen & Kaul. Deze adapter voor aan het stuur is er in meerdere varianten, zoals speciaal voor de e-bike. Stuurhouders zoals de CC-100 zijn perfect voor het snel kunnen aan- en afkoppelen van (honden)mand dan wel tas. De Doggy fietshondenmand is een voorbeeld van een afklikbare variant aan de voorzijde van de fiets. Met deze hondenfietsmand Buddy kan hetzelfde. Een hondenmand en tas tegelijk op de fiets? In dit geval nee, maar afwisselen? Ja, zeer eenvoudig!

Doggy hondenmand kopen

 

Hoe kan ik een hondenfietsmand met een dubbele fietstas combineren?

 

4) Hondenfietsmand wisselen met een fietstas op de bagagedrager.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een fietstas voor achterop te kopen die makkelijk af te pakken én weer te plaatsen is. Zo kun je ook hondenmanden, met diezelfde handige eigenschappen, achterop de fiets of e-bike snel inwisselen voor een tas, en omgekeerd.

Wisselen tussen hondenmand en tas
Snel ‘afpakbare’ fietstassen achterop zijn vaak voorzien van een haaksysteem, maar er zijn ook andere pakaf-mogelijkheden, zelfs voor dubbele fietstassen. Dit komt dus goed van pas als u deze regelmatig wilt afwisselen met een hondenmand voor op diezelfde plek achterop. Voor de hondenmand geldt in dit geval – het eenvoudig kunnen wisselen tussen fietstas en hondenmand – dezelfde voorwaarde. Namelijk, dat deze makkelijk en snel af te koppelen en plaatsen moet zijn.

Een hondenmand die daarvoor in aanmerking komt, is er opnieuw één met een MIK-systeem: deze Basil Buddy voor achterop. Dit maakt loshalen, vastklikken en wanneer van toepassing weer loshalen in een handomdraai mogelijk. Maar ook KLICKfix heeft een mooi systeem hiervoor, zoals te zien is bij deze hondenmand van Fastrider. Met het KLICKfix UniKlip-systeem volstaat eveneens één simpele beweging. Een ander en vergelijkbaar voorbeeld is de Doggy Basket Racktime, ook van KLICKfix, die speciaal geschikt is voor op een bagagedrager van Racktime.

 

Maar wilt u echt combineren, als in een fietstas en hondenmand tegelijk op de fiets?

Kijk dan bovenaan deze pagina bij mogelijkheden 1) en 2).

 

Kijk ook eens bij al onze hondenfietsmanden. Of scroll verder voor het aanbod op deze pagina.

 

Hondenmand combineren met fietstas