Ortlieb

Ortlieb is een merk met wereldfaam, geboren in Duitsland. Het begon in 1982 met het maken van fietstassen en andere uitrusting die van founder Hartmut Ortlieb hélemaal waterdicht moesten zijn. En anno nu? Nog steeds is 100% waterproof één van de peilers waar Ortlieb op vaart, maar dan met de meest innovatieve technieken. En waar de eerste fietstassen met de hand werden gemaakt met de naaimachine van de moeder van Hartmut, is tegenwoordig het productieproces geperfectioneerd, het assortiment enorm uitgebreid en zijn de gebruikte technieken de allerbeste in de fietstassenwereld.

De producten van Ortlieb staan bekend om het oerdegelijke materiaal en de perfect dichte afsluitingen, in de vorm van rolsluitingen, waterdichte ritsen, klittenbandsluiting en schuifsluitingen. Het design is mooi én heel herkenbaar, zonder overdreven poespas, maar met strakke en subtiel gevarieerde elementen. Ook duurzaamheid speelt bij Ortlieb een sleutelrol.

Ortlieb fietstassen zijn gewild bij fietsers, e-bikers, toerfietsers, racefietsers en andere sportieve fietsers. Maar ook bij de e-biker of fietser die een Ortlieb fietstas wil voor op zijn of haar stadse rit, zoals van en naar het werk. Met de garantie van de hoogste kwaliteit, 100% waterdichtheid en Duitse degelijkheid.

Ortlieb fietstassen | Vanaf 1 januari 2021 op Fietstas.com

Fietstas.com is sinds 1 januari 2021 een speciaal geselecteerde partner van Ortlieb. U vindt vanaf nu hun prachtige assortiment op onze website.

Kenmerken van de diverse soorten Ortlieb tassen

Een Ortlieb fietstas kan eigenlijk overal tegen en beschermt de inhoud van de tas, van welke aard dan ook. Of het nou om kleding gaat of een tablet, eten en drinken of een opblaasbaar kampeerkussen. Vocht? Dat houdt een Ortlieb zeker tegen. Gegarandeerd waterdicht, belooft én bewijst dit Duitse merk. Stof? Ook dat blijft bij een fietstas van Ortlieb beperkt tot op de buitenkant. Hetzelfde geldt voor zand en ander vuil. Het oersterke, slijtvaste materiaal en de doordachte sluit- en bevestigingsmethoden zijn hier de standaard.

Dat geldt voor alle soorten fietstassen van Ortlieb. Dus voor zowel de voortassen, de achtertassen, de stuurtassen, de frametassen en zadeltassen. Stuk voor stuk sportieve tassen voor fiets, e-bike, mountainbike, trekking- of touring fiets, racefiets en andere snelle soorten fietsen. Voor actieve mensen in de natuur en/of dagelijks in een urban omgeving.

De kenmerken van Ortlieb-fietstassen op een rij:

  • Geheel waterdicht
  • Sterk bestand tegen vuil en stof
  • Grote mate van slijtvastheid
  • Duurzaamheid: de tas gaat zeer lang mee
  • Makkelijk plaatsen, bevestigen én afnemen (Quick-Lock-systeem)
  • Veelal compatibel met het bevestigingssysteem KlickFix
  • Beperkt gewicht, compacte modellen
  • Stijlvolle vormgeving, gecombineerd met sportieve look
  • Sterk materiaal zoals scheurvast cordura- of polyesterweefsel
  • In alle formaten: tassen van (heel) groot tot (heel) klein.

Een fietstas van Ortlieb is, samen met andere merken als Thule en Vaude, het beste wat u kiezen kunt als het gaat om serieuze 'bikepacking'. Honderd procent waterproof, het beste onder de zon, maar ook het beste onder een hemel vol water, sneeuw, hagel en soortgelijk avontuurlijk weer. Ortlieb is daarbij ook voortdurend bezig om het al bestaande gevarieerde aanbod aan volledig waterbestendige fietstassen, voor zover mogelijk, telkens nóg beter en betrouwbaarder te maken. Het is de uitdaging van professionals die, dag in dag uit, graag met hun vak bezig zijn. En met de verdere ontwikkeling van innovatie en techniek. Zo zijn Ortlieb fietstassen 100% waterproof dankzij een heel specifieke lasmethode. Onder andere dát maakt dat het merk u zonder meer een lange garantietermijn belooft. 

Ortlieb bikepacking

Welke Ortlieb fietstassen zijn er?

Van zadeltas tot voorwieltas, achterwieltas en Trunk-Bag. Van frame bag tot dubbele bagagedragertas. Ortlieb heeft veel, wereldwijd bekend geraakte modellen in huis. Zoals de Back-Roller, onderdeel van de achterwieltassen. Robuust, ruim en praktisch zijn de sleutelwoorden bij dit model voor op de bagagedrager. Zo heeft u bij de Back-Roller via het geïntegreerde Quick-Lock systeem maar één handeling nodig om deze los te maken en te bevestigen. En voor de 'stadse' fietser is er onder meer de Urban-Line met casual City-Look. Daarnaast is er de High Visibility Line: zowel voor in de stad als in de natuur, voor maximale zichtbaarheid en veiligheid.

Fietstassen Ortlieb

Combineer diverse tassen van Ortlieb

Omdat de Bikepacking fabrikant uit Duitsland speciaal oog heeft voor het optimaal en volledig kunnen benutten van alle ruimte op de fiets, is bewust de mogelijkheid gecreëerd om meerdere modellen fietstassen te kunnen combineren. Denk aan de combinatie van enkele Back-Rollers met bijvoorbeeld een tweetal Sport-Rollers aan het wiel. Handig, wáár ook ter wereld.

Achtertassen, voortassen, stuurtassen, zadeltassen, frametassen

De achtertassen van Ortlieb zijn naast 100% waterdicht ook licht van gewicht en slijtvast. De al genoemde Back-Roller is de klassieker, gemaakt van scheurvast cordura- of polyesterweefsel. U kunt kiezen uit een inhoud van 40 of 70 liter per paar. Populaire combinaties zijn bijvoorbeeld een set Back-Rollers voor aan het achterwiel met een Rack-Pack voor op de achterdrager. Andere voorbeelden van achtertassen van Ortlieb, speciaal voor naar het werk of naar de winkel (Ortlieb noemt het City Biking), zijn de modellen Velo-Shopper (met speciale afsluiting voor het shoppen) en de Office-Bag, met ruimte voor laptop, tablet en paperassen. En dan is er nog de populaire Vario PS, een enkele fietstas en rugtas ineen, met laptopcompartiment. Ortlieb maakt zelfs fietstassen voor ligfietsen. En mede dankzij de schouderriemen zijn alle achterwieltassen van Ortlieb ook van de fiets of e-bike af gemakkelijk mee te nemen.

Ortlieb Variop PsOrtlieb Vario PS RugtasOrtlieb Vario PS Fietstas

De voortassen van Ortlieb zijn naast geheel waterdicht eveneens erg laag van gewicht, evenals zeer slijtvast. Bekende Ortlieb modellen van fietstassen voor aan het voorwiel (maar ook te gebruiken voor aan het achterwiel) zijn de Sport-Packer en de Sport-Roller. Ze zijn zeer compact, zitten tijdens het fietsen nooit in de weg, en zullen nooit een te zware last vormen aan de voorzijde van uw tweewieler. Ook de voorwieltassen kunnen van de fiets af makkelijk gedragen worden. Daarbij zorgt het Quick-Lock systeem voor makkelijk afpakken en weer bevestigen van de tas.

De zadeltassen van Ortlieb zijn vanzelfsprekend kleiner, maar benutten nog steeds zo optimaal mogelijk de beschikbare ruimte op de fiets, elektrische fiets dan wel de sportieve trekking bike. Opnieuw extreem waterdicht. Ze zijn opnieuw met één handbeweging los en vast te zetten, terwijl deze zadeltasjes toch zeer stabiel vastzitten. Bekende modellen zijn de extreem lichte Saddle-Bag Micro en de extra grote (!) Seat-Pack.

De stuurtassen van Ortlieb, voor zowel touring als city biking, zijn vanzelfsprekend weer volledig water-, stof- en vuilbestendig. Een groot voordeel is ook dat ze compatibel zijn met het bekende klikbevestigingssysteem KlickFix van Rixen & Kaul. Bekende urban modellen zijn de Velo-Pocket en de Barista. Bekende modellen voor het robuustere trekking- en touringwerk zijn de diverse uitvoeringen van de Ultimate6, zoals de Ultimate6 Classic, de Ultimate6 Plus en de Ultimate6 Pro E. Deze laatst is wel heel speciaal, want voorzien van een laadmogelijkheid voor de smartphone.

Ortlieb Ultimate Six Stuurtas

Bevestigingssysteem van Ortlieb: Quick-Lock

Ortlieb heeft een eigen bevestigingssysteem voor hun fietstassen: het Quick-Lock (QL)-systeem. Het Quick-Lock 1-systeem was het eerste systeem waarmee een fietstas met één hand aan de bagagedrager kan worden gehangen. Het bevestigingssysteem is in de loop der jaren doorontwikkeld en verbeterd, met onder meer het Quick-Lock 2.1-systeem en het Quick-Lock 3.1-systeem. Het QL 3.1-systeem is speciaal ontwikkeld voor de kantoor- en City-fietstassen van Ortlieb. Dankzij dit systeem hebben deze fietstassen geen storende, uitstekende haken aan de achterkant, waardoor de tassen prettiger te dragen zijn. Hier vindt u meer informatie over het Quick-Lock-systeem van Ortlieb.

Garantie van Ortlieb

Tassen en andere producten van Ortlieb zijn oersterk, 100% waterdicht en slijtvast. De producten hebben dus een zeer lange levensduur. Om die reden zit er op Ortlieb-producten maar liefst 5 jaar garantie vanaf de datum van aankoop. Hier leest u meer over de garantieprocedure van Ortlieb.

De garantie van 5 jaar vanaf de datum van aankoop geldt zowel voor de gebruikte materialen als voor de fabricage. Reserveonderdelen voor een product blijven ten minste 10 jaar na de release van een nieuw product beschikbaar. Als er toch iets stuk is of versleten, kan dit vaak ook probleemloos gerepareerd worden. Defecte onderdelen kunnen gemakkelijk worden vervangen, zoals gespen, haken, riemen, banden en andere producten op deze pagina.

Buiten garantie? Eenvoudig zelf repareren
Gaten kunnen worden gerepareerd zodat bijvoorbeeld een Ortlieb fietstas weer waterproof is. Voor reparaties die Ortlieb uitvoert, geldt een garantieperiode van één jaar. Schaafplekken, gaten en scheuren veroorzaakt door eigen schuld, vallen niet onder de garantietermijn van 5 jaar, maar kunnen meestal wél goed gerepareerd worden. Meer informatie en de 4 stappen binnen de Ortlieb garantieprocedure leest u hier.


Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 27