Fietstas voor vakantie

Maakt u graag lange tochten met de fiets of is een fietsvakantie echt iets voor u? Dan weet u dat een goede fietsuitrusting belangrijk is. Fijne, stevige fietstassen waar u uw spullen goed in op kunt bergen zijn hierbij een must. Ook een stuurtas met ruimte voor een fietskaart is geen overbodige luxe. Met een dergelijke tas kunt u al fietsend de route aflezen. Of wat dacht u van een zadeltas, waarin u klein gereedschap kunt opbergen, of een top tube bag voor op de bovenbuis, zodat u snacks onderweg binnen handbereik heeft? Kortom, er zijn verschillende soorten fietstassen die geschikt zijn voor een fietsvakantie of lange fietstocht.

Een fietstas voor op vakantie: welke soort tassen en benodigde eigenschappen komen er dan in beeld? Een greep uit de kenmerken die juist voor een tas voor op een fietsvakantie van belang zijn:

 • De kwaliteit - materiaal, ritsen, afwerking - moet echt goed zijn. Juist op fietsvakantie krijgt u te maken met 'stootjes' waartegen zo'n fietstas bestand moet zijn.
 • Handige opbergvakken. Op de fietsvakantie neemt u veel verschillende soorten spullen mee. Voor elk van die spullen hebt u eigenlijk een specifieke tas en/of vakken nodig. Zo wil je sommige spullen direct voor het grijpen kunnen hebben. En andere spullen ook snel kunnen vinden tijdens bijvoorbeeld een pauze onderweg.
 • Een goede bevestiging. Dat is bij elke fietstas van belang, maar zeker bij lange tochten. Continu gestoord worden of geïrriteerd raken door getik, geklepper, geschuif of erger... Dat moet u zeker zien te voorkomen. Een fietstas voor op vakantie moet stabiel vastzitten, ook op oneffen terrein.
 • Je wilt ook de beste balans behouden. Een goede evenwichtsverdeling is daarom echt belangrijk. De tassen moeten die mogelijkheden dan natuurlijk wel bieden.
 • Waterdichtheid is voor fietstassen voor op vakantie een vereiste. Het liefst een volledige of hoge mate van waterdichtheid. Een waterafstotende fietstas is voor een fietsvakantie of lange fietstocht niet voldoende, de tas moet echt waterdicht zijn. U wilt uw spullen ook droog houden wanneer het hevig of langdurig regent.
 • Licht van gewicht. Tijdens een trekking-fietstocht wilt u natuurlijk niet meer ballast meenemen dan nodig is. Daarom is het belangrijk dat een fietstas niet alleen sterk en waterproof is, maar ook licht van gewicht.

 

Ortlieb Back-Roller RoodAGU Frametas smartphoneDeuter stuurtas Cabezon

Waarop letten bij het kopen van een tas voor op fietsvakantie

De fietstassen voor op vakantie en de bikepacking-tassen die we hier tonen, zijn sterk in de  bovengenoemde eigenschappen. Een andere factor om op te letten bij het kopen van dit type product, is de combinatie van meerdere soorten fietstassen voor op vakantie. Zo zal voor een lange periode van fietstochten één tas vaak niet genoeg of het meest efficiënt zijn. Ideaal is een aantal verschillende tassen die op elkaar afgestemd zijn. Bijvoorbeeld de combinatie van een set achtertassen, een stuurtas en een frametas. Voor orde en overzicht in de grotere fietstassen kunt u eventueel packing cubes aanschaffen.

Populaire fietstassen voor een fietsvakantie of langere toertochten zijn de fietstassen van kwaliteitsmerk Ortlieb, maar ook de robuuste tassensets van Vaude en de waterproof toertassen van het merk AGU.

Welke fietstassen heeft u nodig voor uw fietsvakantie? De informatie die we zorgvuldig bij elke fietstas voor op vakantie hebben geplaatst, helpt u bij het maken van keuzes. Bij vragen staan we u ook graag te woord. Als extra zetje voor een fijne fietsvakantie!

Wat heb ik verder nog nodig voor een fietsvakantie?

Met alleen de juiste fietstassen bent u er nog niet wanneer u op fietsvakantie gaat! Daarom hebben we een handige paklijst gemaakt met onmisbare accessoires voor de fiets.

Paklijst fietsvakantie: benodigdheden voor de fiets

En vergeet niet om een reservesleutel mee te nemen van uw fietsslot(en)!

De voordelen van Fietstas.com:

 • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
 • Aantrekkelijk geprijsd: ook de fietstassen voor op vakantie
 • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
 • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
 • Betrouwbare levering: via PostNL
 • Uitstekende service en online bereikbaarheid
 • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
 • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 33