Fietsmanden die passen op een e-bike

Welke fietsmanden passen op een e-bike? Hier staan ze: stuurmanden maar ook andere soorten fietsmanden. Bij een deel is een adapter nodig. Of dit het geval is en zo ja welke adapter nodig is, en hoe het werkt, leggen we hier duidelijk uit. Een fietsmand voor een e-bike kopen? De snelle zoektocht begint (en eindigt vast en zeker) hier.

Het is altijd van belang om bij het kopen van een fietsmand voor de e-bike te dubbelchecken of deze inderdaad voor de elektrische fiets geschikt is. We helpen u hier graag bij.

Aandachtspunt bij een e-bike fietsmand voor achterop

Let op bij bijvoorbeeld een fietsmand voor achterop de (elektrische) fiets. Zit de fietsaccu bij de bagagedrager? Dat hoeft geen probleem te zijn, mits echter de haken van de mand er nog altijd voldoende ruimte krijgen.

Aandachtspunten bij een e-bike fietsmand voor aan het stuur

Let ook op bij bijvoorbeeld een fietsmand voor aan het stuur van de (elektrische) fiets. Zit het display de mand niet in de weg? Een oplossing daarvoor zijn de adapters speciaal voor de e-bike. Met dat hulpmiddel, los bij te bestellen, blijft het display gewoon en goed bereikbaar. Merken die zo'n e-bike adapter voor de fietsmand produceren, zijn bijvoorbeeld KLICKfix en Basil. Het zijn stuurpenhouders die de aanwezigheid van het display naadloos combineren met het plaatsen van een mand aan het stuur.

Adapters voor het plaatsen van een fietsmand op de e-bike

Een goed voorbeeld van een dergelijke adapter voor het plaatsen van een fietsmand op de elektrische fiets, is de Stuurhouder CC-100 E-bike van KLICKfix. Op de volgende afbeelding is goed te zien hoe de adapter rondom en vóór het display een stevige plek krijgt. De fietsmand komt dankzij deze stuurhouder niet 'in conflict' met het display. Let er wel nog even op dat de betreffende mand wel voor dit systeem van KLICKfix (KF) gereed is. Eventueel is daarbij nog een vaste KF adapterplaat nodig. De CC-100 E-bike is er óók in een uitvoering met slot.

 

Adapter voor fietsmand op elektrische fietsDeze stuurhouder voor de e-bike biedt méér mogelijkheden dan alleen het plaatsen van een fietsmand. Met de KF stuurhouder CC-100 E-bike past er eveneens een daarvoor geschikte stuurtas op. Hetzelfde geldt voor navigatiehouders en andere accessoires voor aan het stuur van de e-bike.

Alle e-bike fietsmanden

Daarnaast is er het BasEasy-systeem van Basil. Deze werkt op vergelijkbare wijze. Bovendien is er vaak een koppeling mogelijk tussen het BasEasy-systeem en het KLICKfix-systeem.

Koopt u een fietsmand voor op een voordrager? Dat maakt het normaliter niet uit of het gaat om een elektrische fiets. Ook dat is handig om alvast even te weten, als u zich oriënteert op het kopen van een fietsmand die geschikt moet zijn voor op de e-bike.

Vind hier alle e-bike fietsmanden, al dan niet met een benodigde adapter. Lees de productbeschrijving en vind daar alle verdere informatie.

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de e-bike fietsmanden
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 5