Fietsmand voor schooltas

Een fietsmand waarin een schooltas past: welke moet je dan hebben? De mand moet groot genoeg zijn voor deze schooltas of schoolrugzak. Maar de schooltasmand moet ook een veilige plek kunnen hebben op de fiets of kinderfiets. Voorop of, zoals meestal het geval is met een fietsmand voor dit doeleind, achterop.

Een schooltas fietsmand is handig voor scholieren, maar kan ook een praktische fietsaccessoire zijn voor de net iets oudere student. Het veilig vervoeren van de schooltas is hierbij een belangrijk aspect. De schooltasmand moet stabiel worden gemonteerd. Daarnaast moet de schooltas zelf goed beschermd in de fietsmand kunnen, zonder kans op eruit vallen, ook niet bij jeugdig fietsgedrag.

Fietsmanden voor een schooltas
Er zijn fietsmanden die speciaal bestemd zijn voor het meenemen van de schooltas. Een mooi voorbeeld hiervan is de Basil Class. Deze fietsmand voor scholieren is gemaakt van zwart (fijnmazig) staal, zodat de schooltas of rugzak een beschermde plek heeft. Er zit ook een (afneembare) band aan om de tas of schoolrugzak extra goed mee vast te kunnen zetten. Geen hindernissen dus wat dat betreft voor de scholier tijdens het fietsen naar bijvoorbeeld de middelbare school, MBO of universiteit. Voor de veiligheid zit er ook een brede strook reflectie omheen. De afmetingen zijn ruim voldoende voor gemiddeld grote schooltassen.

Schoolfietsmand met afgeschuinde achterzijde
De Basil Class fietsmand voor naar school kan achterop de fiets worden bevestigd, als vaste montage op de bagagedrager. Het bevestigingsmateriaal dat daarbij hoort, wordt meegeleverd. Aan de kant van het zadel is deze schoolfietsmand afgeschuind. Daarmee is er voldoende bewegingsvrijheid voor de jongen of meisje, jongeman of jongedame bij het fietsen, óók met een grote schooltas in de mand.

Meer fietsmanden waarin een schooltas of rugzak past
Maar er zijn ook nog andere fietsmanden waarin de schooltas goed vervoerd kan worden, ook al zijn deze niet enkel en alleen voor dit doeleind gemaakt. Op deze pagina staan de grotere rieten fietsmanden en stalen fietsmanden waarin een gemiddelde schooltas goed past. Behalve achterop kan zo'n mand ook aan de voorzijde van de fiets worden geplaatst. Een schooltas in een stuurmand wordt misschien wat zwaar en daarmee onveilig, maar bij een schooltas in een mand die een stevige plek heeft op de voordrager ligt dat anders. De mand met schooltas of schoolrugzak erin heeft én een stabiele plek én is ook tijdens het fietsen in het zicht.

Groot genoeg en stabiel achterop
Zorg er echter wel voor dat de tas niet té zwaar is en de mand voor een eventuele kinderfiets niet te groot is. Dreigt dit het geval te zijn dan is de hiervoor genoemde optie van de Basil Class voor achterop een beter idee. Maar ook andere, iets grotere fietsmanden voor achterop de bagagedrager kunnen prima dienen als stevige en stabiele schooltasmand.

Aanbod schoolmanden voor de fiets
De fietsmanden die geschikt zijn voor het meenemen van de schooltas van en naar school, zijn te vinden in onderstaand aanbod.

Voordelen Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de schooltas fietsmanden
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1