Waterdichte fietsmanden

Bij een fietsmand denk je nou niet meteen aan het bijvoeglijke naamwoord 'waterdicht'. Een van de typerende kenmerken van een mand is immers dat deze gevlochten is en/of open aan de bovenzijde. Ook een mand met deksel is normaal gesproken niet hermetisch afgesloten. Hetzelfde geldt voor een fietskrat. Zodoende zal er altijd een opening zijn voor vocht. En dat is doorgaans ook niet erg, omdat de functie van een fietsmand of fietskrat anders is dan die van bijvoorbeeld een fietstas. Toch zijn er meerdere goede oplossingen om een fietsmand - of fietskrat - en de spullen erin te beschermen bij regen.

Wie het echt waterdicht wil hebben (als de spullen op de fiets of e-bike 100% vochtvrij moeten blijven) kiest eerder een waterdichte fietstas. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de stuurtassen. Deze tassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van waterdicht polyester, bisonyl of tarpaulin, vaak voorzien van bovendien gelaste naden en extra coating. Deze fietstassen beschikken verder over gevarieerde eigenschappen.

Tas in de fietsmand
Wie echter een fietsmand wil, kiest voor een robuuster meeneemsysteem. Een fietsmand kan probleemloos dag en nacht in de buitenlucht blijven en is wat dat betreft dus uitstekend geschikt voor alle weersomstandigheden. De spullen die u erin vervoert, zijn niet zelden verpakt in een plastic tas, sportas of andere tas, of kunnen - zoals bijvoorbeeld een bal - prima nat worden.

Afdekzeiltjes voor een fietsmand
Wilt u toch extra bescherming op de fietsmand tegen vocht en regen, kies dan voor een kratmand in combinatie met een zogeheten hooodie. Dit merk maakt onder andere afdekhoezen voor fietsmanden en fietskratten. Zo'n mandhoes beschermt ook tegen stof en vuil, en tegen wegwaaien van lichte spulletjes bij stevige wind. Ze geven de mand bovendien een kleurrijk, strak gelijnd of soms zelfs grappig uiterlijk. Als gezegd past een afdekzeil alleen op een kratmand, in het daarvoor juiste formaat. Zie de producten op deze pagina's: kratmanden in het juiste formaat voor een afdekzeil en een aantal leuke voorbeelden van bijzondere mandhoezen.

Idee: metalen of kunststof rieten fietsmand
Vindt u het belangrijk dat het materiaal van de fietsmand zelf goed bestand is tegen water? Denk dan eens aan een metalen fietsmand, of aan een rieten fietsmand gemaakt van kunststof rotan. Ook deze producten vindt u op deze pagina's.

Voordelen Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de waterdichte fietsmanden
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 1