Bikepacking: fietsvakantie voor avonturiers

Bikepacking, dat is backpacken met een fiets. Een kampeervakantie op de fiets voor avonturiers. Je fietst op een mountainbike of (race)fiets en neemt alle spullen, zoals een tent, slaapzak en kleding mee in handige fietstassen. Niet van die grote fietstassen aan de bagagedrager, maar kleinere, lichtgewicht tassen verdeeld over verschillende plekken op en aan de fiets.

Meerdere kleine fietstassen
Bij bikepacking wordt alle bagage – en dus het gewicht – verdeeld over meerdere compacte fietstassen aan het stuur, het frame, de voorvork en het zadel. Bekende merken bikepacking fietstassen zijn bijvoorbeeld Vaude, Thule en Ortlieb. Bikebacking fietstassen zijn speciaal gemaakt voor fietsen zonder bagagedragers, zoals mountainbikes. De outdoor fietstassen zijn voorzien van reflectie, waterdicht en geschikt voor elk weertype. En uiteraard kunnen de tassen tegen een stootje!

Stuurtas
Een bikepacking stuurtas is vooral geschikt voor lichte bagage, zoals een slaapzak of slaapmatje. Een stuurtas wordt met riempjes en/of klittenband stevig aan het stuur bevestigd. Vaak hebben deze stuurtassen een rolsluiting, zodat er geen regenwater naar binnen kan sijpelen. Een voorbeeld van een bikepacking stuurtas is de Trailfront stuurtas van Vaude.

Frametas
Een frametas wordt met riempjes bevestigd aan de bovenstang van een fiets en kan extra stevig worden vastgezet met verstelbare riempjes of klikgespen aan de stang eronder. Door het lage zwaartepunt van de frametas kunt u hier zwaardere spullen in opbergen, zoals kookgerei of gereedschap. De grootte van de frametas kan worden aangepast aan de hoeveelheid spullen die u meeneemt. Minder spullen mee? Dan rolt u de tas wat compacter op! Op Fietstas.com vindt u verschillende praktische frametassen van Vaude, die perfect zijn voor bikepacking.

Nog meer bikepacking fietstassen

Zadeltas
Een bikepacking zadeltas bevestigt u eenvoudig aan de zadelpen, onder het zadel van uw fiets. De tas is makkelijk toegankelijk en wordt afgesloten met een rolsluiting. Zadeltassen zijn aan te passen in grootte: als u minder spullen meeneemt, rolt u de tas compacter op.

Voorvorktas
Ook aan de voorvork van uw fiets kunt u een tas bevestigen, voor extra opbergruimte. Een voorvorktas blijft goed op zijn plek zitten met behulp van riempjes en stevig klittenband.

Bikepacking fietstassen op Fietstas.com
Op Fietstas.com vindt u waterdichte, sportieve bikepacking tassen van onder meer Vaude en Thule, in verschillende formaten en kleuren. Kies uw favoriete stuurtas, frametas, voorvorktas en zadeltas en stel zo uw eigen bikepacking fietstassenset samen! Toch nog niet genoeg opbergruimte? Naast deze bikepacking fietstassen kunt u natuurlijk ook nog wat extra bagage meenemen in een lichtgewicht fietsrugzak.

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Aantrekkelijk geprijsd: ook de bikepacking tassen
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 15