Fietstas handtas - handtas en fietstas in één!

Op deze pagina vindt u al onze fietstassen die er uitzien als een handtas en daarnaast heel handig als fietstas gebruikt kunnen worden. Deze tassen hebben een stijlvol uiterlijk en zijn vaak voorzien van een hippe print. De tassen zijn vanwege hun looks en hun formaat prima als handtas te gebruiken maar zo ontworpen dat ze ook handig op de fiets te vervoeren zijn. Zo slaat u dus twee vliegen in één klap!

Een handtas als fietstas is zo handig omdat u geen twee tassen op de fiets hoeft mee te nemen. U draagt uw handtas gewoon bij u en tijdens een fietsritje, bijvoorbeeld van en naar het werk, plaatst u de tas eenvoudig op de fiets. Op die manier heeft u er onderweg geen omkijken naar. Bevestiging op of aan de fiets kan doorgaans op een paar manieren. U kunt de handtas aan de achterdrager haken of voor op de voordrager plaatsen (indien u een transportfiets heeft). Enkele modellen zijn aan het stuur te klikken.

Handtas achterop de fiets
Als u één van onze handtassen achterop de fiets mee wilt kunnen nemen, hangt u de tas aan de bagagedrager van uw fiets. U doet dit door middel van twee haken die u aan de achterdrager klikt. Op die manier is de fietstas op een degelijke en veilige manier bevestigd. Eenmaal aangekomen op bestemming klikt u de tas gemakkelijk weer los. Bij de meeste handtassen kunt u de haakjes netjes wegwerken achter een rits, zodat ze uit het zicht zijn.

Handtas voorop de fiets
Wilt u uw fietshandtas voorop de fiets meenemen, dan kan dit bijvoorbeeld op de voordrager van uw fiets (indien u een transportfiets heeft). We hebben zelfs een aantal fietshandtassen met een speciale band die u om het rechtopstaande deel van het transportrek kunt schuiven zodat de tas onderweg goed blijft zitten. Als de handtas van uw keuze niet over een dergelijke band beschikt, kunt u ook een losse band aanschaffen waarmee u de fietstas op het transportrek vast kunt zetten.

Handtas met kliksysteem voorop de fiets
Enkele van onze handtassen voor op de fiets – de zogenaamde city bags – zijn door middel van een kliksysteem voorop de fiets te bevestigen. Dit is met name ideaal voor ieder die geen transportfiets heeft en de fietstas ook niet achterop kwijt kan of wil (omdat er bijvoorbeeld een fietsstoeltje of dubbele fietstassen geplaatst zijn). U bevestigt deze city bags in combinatie met een houder. Deze houder monteert u aan het stuur en vervolgens klikt u de tas hier op. Dit systeem is erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Let op benamingen als ‘carry all’, ‘city bag’ en natuurlijk ‘pakaftas/handas’
De meeste handtassen voor op de fiets hebben een speciale benaming. Let hier dus op als u op zoek bent naar een dergelijke tas. Op Fietstas.com heten deze tassen ook wel carry all bagcity bag of pakaftas/handtas. U vindt deze tassen in onze categorie enkele fietstassen én in het overzicht hieronder. 

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 2