Textiel fietstassen

Veel van de fietstassen op Fietstas.com zijn gemaakt van textiel. Het grote voordeel van textiel is dat het licht maar stevig is, wat het erg geschikt maakt als materiaal voor een fietstas. Textiel is daarnaast vormvast en in sterke mate waterafstotend. Er zijn verschillende ‘soorten’ textiel die gebruikt worden bij het maken van fietstassen, waarvan polyester en katoen de bekendste zijn.

FIETSTAS VAN TEKSTIEL KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Fietstassen van katoen/polyester
Veel fietstassen bestaan uit een combinatie van katoen en polyester. Zowel katoen als polyester is stevig. Polyester – en dat meer specifiek een polyester coating – maakt een fietstas waterafstotend. Door de polyester coating blijven waterdruppels namelijk niet op het materiaal zitten maar glijden ze eraf. Zo blijven uw spullen dus ook droog tijdens een buitje. Naast de waterafstotende eigenschappen, is een polyester fietstas vaak sneldrogend en vuilafstotend. In ons assortiment vindt u allerlei soorten fietstassen van polyester, van dubbele fietstassen tot enkele fietstassen tot stuurfietstassen.

Fietstassen van bisonyl en tarpaulin
Daarnaast hebben we fietstassen van bisonyl en tarpaulin in ons assortiment. Bisonyl is een soort vezeldoek dat gecoat is met PVC, met als gevolg dat het een beetje doet denken aan een zeil- of vrachtwagendoek. Tarpaulin is ook zeildoekachtig materiaal en net als bisonyl bijzonder stevig. Maar de belangrijkste eigenschap van zowel bisonyl als tarpaulin is dat het in zeer hoge mate waterafstotend is. Daarnaast zijn beide materialen ontzettend stevig en slijtvast. Bisonyl en tarpaulin scheuren niet en kunnen veel gewicht dragen. Ideaal dus voor het vervoeren van uw kostbare spullen.

New Looxs Utah Pakaftas/Schoudertas Donkerbruin                                            Willex Dubbele Canvas Tas Plus Grijs/Matzwart 67L

 

FIETSTAS VAN TEKSTIEL KOPEN > DIRECT NAAR SHOP