Frametas: ideaal voor lange fietstochten of bikepacking

Voor wie veel langere toertochten maakt op de fiets of mountainbike, of op fietsvakantie gaat, is een frametas ideaal. Een frame bag biedt extra opbergruimte voor spullen die u graag binnen handbereik en in het zicht heeft. Frametassen zijn er in allerlei formaten, van klein en compact voor bijvoorbeeld het opbergen van een telefoon of energiereep, tot grotere tassen waar zelfs een drinkreservoir in past.

Handig van een frametas is dat deze fiets niet te zwaar belast. Dat is prettig voor de balans tijdens het fietsen. Een frametas wordt met riempjes of klittenband bevestigd onder of op de bovenbuis van een fiets of mountainbike. Met verstelbare riempjes of klikgespen kan een frame bag nog extra stevig worden vastgezet aan de stang eronder, of de stuurpen.

Frame bag onder de bovenbuis
Frametassen onder de bovenbuis zijn vaak driehoekig van vorm. Zo passen ze mooi in het fietsframe. Maar er zijn ook kleinere, langwerpige frametassen. Daardoor blijft er onder de tas nog ruimte vrij voor een bidonhouder. Frametassen variëren in grootte, van minder dan één liter tot wel 8 liter inhoud. Het is maar net hoeveel bergruimte u nodig heeft.

Bovenbuistas
Er zijn ook compacte frametassen die bovenop de bovenbuis van een fiets horen. Vandaar dat deze tassen ook wel bovenbuistassen of 'top tube bags' als benaming hebben. Met een frametas op de bovenbuis heeft u belangrijke spullen zoals een smartphone, snacks of portemonnee voor het grijpen. Deze tassen zijn vaak met één hand te openen, zodat u iets kunt pakken zonder dat u daarvoor hoeft af te stappen. Sommige bovenbuistassen zijn bovendien voorzien van een waterdichte smartphonehoes met venster. Zo kunt u onderweg op de telefoon blijven kijken, bijvoorbeeld voor navigatie.

Ortlieb Frame PackContec BovenbuistasVaude Frame Bag

Frametas voor bikepacking
Frametassen zijn ook heel geschikt voor bikepacking; backpacken met de fiets. Bij bikepacking wordt het gewicht van de benodigde bagage verdeeld over meerdere fietstassen, bijvoorbeeld aan het stuur, het frame, de voorvork en het zadel. Een frametas heeft een laag zwaartepunt. Daardoor is het een goede tas voor het opbergen van zwaardere spullen, zoals kookgerei en gereedschap voor onderweg. Bikepacking frame bags zijn over het algemeen licht van gewicht en waterdicht, of anders in elk geval sterk waterafstotend. Bekende merken bikepacking fietstassen zijn Vaude, Thule en Ortlieb.

Op Fietstas.com hebben we een groot aanbod frametassen en bovenbuistassen. In alle soorten en maten. Kies het type frametas, de afmetingen en het merk en vind de frame bag die bij u past!

 

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de frametassen
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 6