Houten fietskrat

Een houten fietskrat staat stoer, is erg stevig én in veel opzichten functioneel. We verkopen in deze shop fietskratten van regulier hout tot gecertificeerde varianten: kratten gemaakt van hardhout met keurmerk. De houten fietskratten vormen ware 'traditionals' in ons assortiment. Fietsen in combinatie met een krat van natuurlijk materiaal; het past zowel qua uitstraling als gevoelsmatig uitstekend bij elkaar, zo vinden ook veel van onze klanten. Voor elk van hen heeft Fietstas.com een geschikt formaat, met keuze uit zelfs een paar extra features...

Met dit laatste bedoelen we de bijzondere exemplaren met een bekerhouder of parapluhouder. Want zelfs met een verder basic houten fietskrat kun je blijkbaar nog aardig variëren. Die brede kijk op fietskrat-zaken is één van de sterke eigenschappen van de merken waarmee we samenwerken. Andere kenmerken die kwaliteit uitstralen, zijn bijvoorbeeld de mooie, soms ook gelakte afwerking en de diverse visuele vormgevingselementen op detailniveau.

Eigen studio
Met foto's veelal gemaakt in onze eigen studio, laten we de houten fietskrat die u mogelijk wilt kopen, extra goed en vanuit meerdere invalshoeken zien. Zoals hoe deze past op de voordrager, om een gevoel van grootte en verhouding te krijgen. Over de grootte gesproken: we hebben heel kleine, kleine, medium, grote en heel grote houten fietskratten. Daarmee is deze gewilde fietsaccessoire te koop voor elk formaat fiets, waaronder voor de kinderfiets.

Voordelen en nadelen van een houten fietskrat

Elk type krat heeft zijn voordelen. Denk aan die van de vaak kleurrijke, goed schoon te houden kunststof fietskratten. De voordelen van houten fietskratten zijn eveneens duidelijk aanwezig. De belangrijkste lijkt voor de meeste fietsers wel de uitstraling te zijn. Hout is nu eenmaal hout: echt natuurlijk materiaal, zeker ook passend in een land als Nederland. Dat maakt zo'n krat wat stoer, of in elk geval dus authentiek. Daarnaast is een houten fietskrat doorgaans erg stevig. Er kan natuurlijk een krasje op komen, maar hout kan het hebben, bovendien zijn er ook gelakte houten fietskratten. Het robuuste karakter ervan blijft hoe dan ook overeind; de constructie op basis van planken leiden tot minder kwetsbare verbindingen dan bij de kunststof kratten. En, ook voor de houten varianten geldt: u neemt er met gemak reuze veel in mee!

Sterk hout en beschermd tegen het weer
Wat verder goed is om te weten, is dat het hout van de kratten vaak aanvullend bewerkt is, ter bescherming tegen zowel koude, hete als vochtige en gure weersinvloeden. Zon en een drupje regen: laat ze maar komen. Andere opvallende eigenschappen zijn bijvoorbeeld de al genoemde kratten met een speciale beker- of parapluhouder. Wat dat betreft bieden we met verschillende interessante merken meteen ook verschillende interessante uitvoeringen van de houten fietskratten!

Houten fietskratten: bruin, gelig, donkerbruin, lichtbruin...?

Welke kleur kan een houten fietskrat hebben? De kleurtinten ervan variëren van gelig, lichtbruin tot 'kersen' donkerbruin. En veel tinten ertussenin, zoals zelfs wat meer grijzig. Ze zijn er ook in een vintage look, waarbij onder andere door de techniek van beitsen de houten fietskrat een eigen touch kan krijgen. Scroll maar eens door ons aanbod van A-merk fietskratten waaronder die van TWO-O, Kerri, Wicked en Willex. Er zitten naast de recht-toe-recht-aan houten fietskratten ook echt aparte, moderne, hippe exemplaren tussen!

Andere kratten en accessoires

Op zoek naar andere soorten fietskratten? Op Fietstas.com zijn alle soorten fietskratten te koop.

Naast de kratten zelf vindt u op onze website ook accessoires voor fietskratten. Zoals afdekhoezen, kratstickers (voor kunststof fietskratten van 40 liter) en kratslingers.

Tip: nog geen transportfiets? Bekijk dan eens onze losse voordragers die eenvoudig te monteren zijn.

Kortom, vind in onze shop een mooie houten fietskrat, een andere fietskratvariant en/of elke bijbehorende accessoire!

Waarom Fietstas.com?

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de houten fietskratten
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 1