Achtertassen voor de fiets

"Ik zoek een achtertas voor op mijn fiets"

Dubbele fietstas van Willex

Een achtertas voor op de fiets is doorgaans een dubbele of enkele fietstas voor op de bagagedrager. Ook een schoudertas of pakaftas kan meestal achterop de drager. Fietstas.com heeft ook vele stuurtassen, frametassen en zadeltassen, evenals (andere) fietstassen die uitstekend dienst kunnen doen als voortas, maar de meeste fietstassen vallen onder de noemer achtertassen.

‘De keuze is reuze’ is een bekende kreet, en dat geldt zeker voor de flinke serie achtertassen op Fietstas.com. Van een reeks aan merken die hun sporen in de wereld van fietstassen hebben verdiend. Achtertassen hebben we in alle prijscategorieën, met altijd een goede verhouding tussen de aanschafkosten en kwaliteit. En in alle kleuren: van rustig/gangbaar tot opvallend en accentrijk.

Achtertassen hebben we vanzelfsprekend ook in alle maten. Van kleine kinderfietstassen tot riante krantentassen. Van gemiddelde inhoudsmaten zoals bijvoorbeeld 28 of 40 liter tot ‘grote jongens’ van 67 liter en zelfs nog beduidend méér. Van tassen voor achterop de fiets die een effen en degelijk uiterlijk hebben tot achtertassen die vol kleuren, prints en/of speelse elementen zijn.

Eigenschappen van een achtertas die veelvuldig voorkomen? Denk bijvoorbeeld aan reflectie. Bijna alle merken hebben wel reflecterende strepen of een reflecterend logo. Variërend van ‘to the point’ reflectie tot subtiel aangebracht en/of juist op een luchtige manier op de achtertas verwerkt.

Een ander achtertassen-kenmerk is vaak de doordachte bevestigingsmethode. Het precieze montagesysteem verschilt echter per merk. U leest hierover bij de beschrijving van elke afzonderlijke fietstas. Zo kan het gaan om klemhaken (soms keurig weggewerkt wanneer u de tas los van de fiets gebruikt) en zelfs om een magneetsysteem, zoals bij enkele duurdere varianten. Maar snel en makkelijk de achtertas op en van de fiets kunnen nemen, is eigenlijk bij elk merk een basisprincipe.

Daarnaast is het in goede balans met de tas kunnen fietsen, een standaard aandachtspunt. Daarbij zit de achtertas stevig aan de bagagedrager vast en kan een zogeheten afstandhouder de rest doen. En onder meer ook het gebruik van sterk en waterafstotend materiaal zoals canvas en bisonyl is een veelvoorkomende eigenschap van de achtertassen die te vinden zijn op deze site.

Zie bij elke afzonderlijke achtertas de specifieke kenmerken. Fietstassen voor achterop kunnen onder andere verschillen qua sluitsysteem (rits, enkelvoudige of dubbele klikgesp, rolsluiting), qua (zij)vakken en compartimenten, qua extra foefjes voor de montage en qua mate van waterbestendigheid. Kijkt u rustig rond bij de dubbele fietstassen, enkele fietstassen en schoudertassen hier op Fietstas.com. Heeft u daarbij nog vragen? Stel ze ons (volledig vrijblijvend)!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 45