Fietstassen voor een Enduro bike

Welke fietstassen zijn van meerwaarde voor op een Enduro bike? Dit type MTB is gemaakt voor wedstrijden op grotendeels dalende, maar deels ook vlakke en steil stijgende parcoursen. Alleen een kleine fietstas zoals een sportieve frametas of zadeltas zal voor op een Enduro fiets zeker de moeite van het aanschaffen waard zijn.

Een Enduro bike is één van de vele soorten mountainbikes. In dat opzicht is het een fiets om offroad te rijden, op onverharde paden, - wegen of andere oneffen terreinen. Om fietsen op een dergelijke ondergrond goed, comfortabel en gecontroleerd af te kunnen leggen, hebben alle mountainbikes (MTB) dikke banden met een hoog profiel, hetgeen zorgt voor meer grip.

Enduro bike: voor uitdagende afdalingen, afgewisseld met steile stijgingen

Een Enduro bike is ontworpen om grotendeels downhill te gaan, over zware, robuuste tracks. Maar in tegenstelling tot een downhill bike is een Enduro óók gemaakt om tussentijds op vlakke stukken en deels ook op steil stijgende stukken te presteren. Dit type fiets wordt vooral gebruikt voor op wedstrijdparcoursen. Het is een zogeheten full-suspension mountainbike, hetgeen een tegenstelling is van een hardtail mountainbike. Laatstgenoemde type fietsen hebben alleen voorvering, terwijl een full-suspension mountainbike zoals de Enduro bike zowel voorvering heeft (via de voorvork) als achtervering. De Enduro bike heeft een lange veerweg, voor en achter dus, van in totaal minimaal 150 millimeter. De Enduro bike heeft ook een zadelpen die de berijder tijdens de afdaling makkelijk naar beneden kan laten zakken, voor het bereiken van maximale snelheid én controle. De geometrie is, al met al, gericht op stabiliteit en wendbaarheid op specifiek de technische, weliswaar grotendeels dalende, maar deels ook stijgende trajecten.

Welke fietstassen kun je gebruiken voor een enduro bike?

Enduro fietsers zijn sporters, nota bene op speciale, zeer uitdagende Enduro parcoursen, compleet met de nodige natuurlijke en semi-natuurlijke hindernissen. Daarmee is de Enduro fiets niet typisch een tweewieler om een grotere fietstas op te plaatsen. Toch is het ook voor de Enduro biker handig of zelfs noodzakelijk om onderweg – van of naar het parcours én tijdens de afdaling zelf – mee te kunnen nemen. Hiervoor is dan juist een kleine zadeltas of frametas de juiste uitkomst. De echte Enduro fietser zal daarbij kiezen voor een sportieve uitvoering. Er zijn veel Enduro zadeltassen en frametassen die meerdere eigenschappen en toepassingsmogelijkheden combineren. Een Enduro fietstas op maat is te vinden in het bijgaande assortiment. Van fruit tot reep, van het meest elementaire fietsgereedschap tot een veilige, stabiele plek voor de mobiele telefoon. Van een handige plek voor de belangrijkste sleutels tot een plek voor het opbergen van de zonnebril. Waterdicht en/of met extra vakjes. Zie de veelzijdige mogelijkheden van kleine, sportieve fietstassen – zadeltassen en frametassen – die bij uitstek geschikt zijn voor de Enduro fiets!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 8