Goede merken fietstassen

Wat zijn goede merken fietstassen? We zetten ze hier op een rij, evenals de criteria waarom.

Bij het kopen van een fietstas kun je meerdere wegen bewandelen. Gewoon naar de webshop zoals de onze, lekker grasduinen en dan ineens… ‘dan heb je ‘m’. Het is een leuke manier van shoppen en veelal natuurlijk ook gewoon een prima manier. Bovendien beschrijven en belichten we op onze website uitgebreid de vele verschillende categorieën van dit product. Mede daardoor vind je hier al gauw de fietstas die je zoekt.

Echter. Ben je benieuwd naar wat goede merken fietstassen zijn? Omdat je een bewuste(re) keuze wilt maken?
Dat kunnen we ons voorstellen, want daarmee verzeker je je makkelijker van de bijbehorende voordelen. Denk aan duurzaamheid, kwaliteit en stevigheid. Maar er zijn nog wel meer eigenschappen die kenmerkend zijn voor een fietstas van een goed merk.

Direct naar:

 

Waaraan moet een goed merk fietstas voldoen?


Wat maakt een merk fietstas tot een goed merk fietstas?

Het is een relevante vraag die we op deze pagina beantwoorden. Welke eigenschappen van een merk, en van de fietstassen die het maakt, maken dat dit we het kunnen bestempelen als een goed merk? Dit zijn de criteria waar we naar kijken in onze beoordelingen.

Criteria voor een goed merk fietstas | het merk zelf

 • Een lange en mooie merkhistorie
 • Door de jaren heen een uitstekende naam opgebouwd
 • Overwegend goede of zelfs lovende reviews van vele klanten
 • Ingebedde kwaliteitsbewaking van de fietstassen
 • Veel aandacht voor milieu en omgeving
 • Eenheid van uitstraling binnen alle tassen in het assortiment
 • Populariteit: al vele verkochte fietstassen van dit goede merk
 • Mogelijkheid tot het combineren van meerdere soorten tassen
 • Binnen het bedrijf blijvend aandacht voor details en innovatie
 • Uitstekende garantie afhandelingen


Criteria voor een goed merk fietstas | de tas zelf

 • Kwaliteit van het gebruikte materiaal
 • Kwaliteit van de fabricage: gemaakt met zorg
 • Duurzaamheid: een fietstas van een goed merk blijft lang mooi
 • Aantrekkelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Stevig en niet of nauwelijks ontstaan van kleine gebreken
 • Aandacht voor gebruikstoepassingen en extra’s op dat vlak
 • Solide, trilvrij en praktisch bevestigingssysteem
 • Focus op veiligheid voor de eigenaar/fietser
 • Mooie uitstraling: een goed merk fietstas ademt kwaliteit


Over smaak en stijl valt niet te twisten.

Dus daar hebben we het op deze pagina over goede merken fietstassen niet over.

Maar wel over hoe mooi de kwaliteit is, gekeken naar alle eigenschappen en details.

>

 

1 | Goede merken fietstassen in het hoogste segment

De volgende merken goede fietstassen springen nationaal en internationaal al jaren in het oog. Ze maken onderdeel uit van het hoogste segment. Het zijn zogezegd luxe fietstassen, best duur (echter voordelig in deze shop) en van de allerhoogste kwaliteit.

Het gaat om Ortlieb, Thule en Vaude.

Per merk vertellen we, samengevat, waarom het een goed merk fietstas is. We kijken daarbij voor een belangrijk deel naar de criteria zoals beschreven in het begin van deze pagina.

Ortlieb

Een goed merk fietstas? Ortlieb is een merk met wereldfaam. Innovatieve technieken die globaal behoren tot de beste. 100% waterdichtheid. Oerdegelijk materiaal. Een mooie, herkenbare vormgeving zonder overdaad, maar wel met vele variaties. Natuurlijk ook de grote aandacht voor duurzaamheid. En de bekende Duitse degelijkheid – die ook terugkomt in de sluiting, naden en overige onderdelen van afwerking. Kortom, alles bij elkaar is een Ortlieb fietstas die tegen eigenlijk alle invloeden bestand is én een genot om in handen te hebben.

Voelbaar hoge kwaliteit
De kwaliteit is letterlijk voelbaar. Dat geldt niet alleen voor de buitenzijde, maar ook voor binnenin. Want naast waterproof zijn alle spullen in de Ortlieb tas ook op andere doordachte manieren uitstekend beschermd. Het assortiment van dit goede merk is bijzonder breed, voor de actieve, sportieve fietser, maar ook voor de dagelijkse forens.


Verleidelijk
De Bikepacking fabrikant uit Duitsland heeft speciaal oog voor het optimaal en volledig benutten van alle ruimte op de fiets. Het goed op elkaar afgestemd combineren van meerdere soorten tassen van Ortlieb, is dan ook één van de aantrekkelijke mogelijkheden. Het is daarbij tamelijk verleidelijk om alle type tassen uit te pluizen op de vele, unieke details… Op Ortlieb-producten zit 5 jaar garantie vanaf de datum van aankoop.

Ortlieb | Goed merk fietstas

---

 

Vaude

VAUDE behoort tot de beste merken fietstassen. Het Duitse merk maakt echter nog veel en meer producten – gerelateerd aan outdoor. Het is sterk gericht op het nemen van maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid. Vaude maakt hoogwaardige accessoires én bewuste keuzes in het kader van duurzaamheid. Zo werkt het bedrijf sinds 2001 volgens de zeer strikte bluesign® milieustandaard. Vaude ontving ook als eerste outdoorbedrijf het EMAS-certificaat, en het gaat klimaatneutraal te werk.

Brede waardering in vele opzichten
Dit goede merk krijgt verder een brede waardering als het gaat functionaliteit en ontwerp. Onder meer de fietstassen kenmerken zich door een tijdloos design en robuust materiaal. Daarnaast zijn ze eenvoudig te repareren. De uitgekiende constructie geeft de tassen een zeer lange levensduur. Ook de waterdichtheid, de bevestigingssystemen en de indeling van de tassen zijn van hoog niveau. Het Vaude arsenaal aan fietstassen is bijzonder breed – en al die verschillende soorten tassen voor de fiets en e-bike zijn te vinden op deze site. De garantievoorwaarden zijn bij dit goede merk vanzelfsprekend eveneens goed op orde.

Vaude | Goed merk fietstas  

---

Thule

Het feit dat Thule een goed merk is, waaronder voor fietstassen, is breeduit bekend. In Nederland, Europa en alom op de wereld is het Zweedse merk onmiskenbaar en letterlijk een begrip. De associatie met kwaliteit is bij Thule standaard aanwezig. Het zijn dan ook geen goedkope tassen. Ze behoren nu eenmaal tot het allerhoogste segment.

Tot in perfectie doorontwikkeld
Thule richt zich op de sportieve markt. De toerfietser weet wat we bedoelen. De tassen zijn zeker ook stijlvol, en bovenal, zoals gezegd, sportief. Bij dat laatste horen ook praktische eigenschappen die gericht zijn op langdurige, comfortabele fietstochten. Of misschien beter gezegd: fietsavonturen. Een fietsrit wordt letterlijk gemakkelijker met een van de veelal fris ogende Thule tassen (beschikbaar in zwart, maar zeker ook in heldere, opvallende tinten). Waterdichtheid is tot in perfectie doorontwikkeld, en hetzelfde geldt voor de veelzijdigheid van de tassen. Er zijn veel slim aangebrachte details. Op maat voor de verschillende soorten spullen die je onderweg goed geordend en snel bij de hand wilt en moet kunnen hebben.

Een van de allerbeste merken
Met Thule kies je voor één van de beste merken fietstassen, ook al omdat het tot in detail aandacht besteedt aan de veiligheid, toepasbaarheid en trilvrijheid van de bevestiging ervan. Zoals je bij de productbeschrijvingen van onze Thule fietstassen ziet, gaat de Zweedse fabrikant hierin heel ver. Uiteraard biedt Thule een uitgebreide garantie.

Thule | Goed merk fietstas

>

 

2 | Goede merken in het middensegment

De volgende merken fietstassen zijn van goede merken uit het aantrekkelijke middensegment. De verhouding tussen prijs- en kwaliteit is bewezen goed. De merken zijn niet de goedkoopste maar zeker heel betaalbaar, en bieden een zeer hoge standaard! Het gaat om de goede fietstasmerken AGU, Basil, Beck, New Looxs, Willex, Dakine, De Poort, FastRider, Cortina en Contec. Ook hier lichten we per merk toe waarom het zo goed is.


AGU

AGU staat bekend om innovatieve productietechnieken. Dat leidt tot fietstassen met moderne, functionele details. Het materiaal van de (sportieve) tassen is standaard zeer solide, met veel aandacht voor waterdichtheid en waterbestendigheid. Dit komt tot uitdrukking in technieken als de AGU Dryliner Technology, welded naden en Durable Water Repellent (DWR) coating. De tassen zijn daarmee geschikt voor gebruik in alle weertypen.

Green label
AGU was ooit het eerste bedrijf dat zich toelegde op de productie van lichtgewicht fietstassen. Ook nu zijn ze nog altijd bovengemiddeld licht. En verder, kijkend naar functionaliteit: de tassen van AGU zijn bijvoorbeeld makkelijk los en vast te klikken, en mee te nemen in combinatie met het bekende KLICKfix. Verder is krachtige reflectie de standaard, evenals solide sluitingen en aandacht voor details. Zomaar een voorbeeld van het laatste: denk aan lusjes speciaal gemaakt voor extra, flexibele fietsverlichting. Daarnaast ontziet AGU zoveel mogelijk het milieu: goed zichtbaar bij het AGU Green Sphere label.

AGU | Goed merk fietstas

---


Basil

Een van de genoemde criteria om te bepalen of een merk dat fietstassen maakt goed is, is de populariteit ervan. Dat zit bij dit veel verkochte merk wel snor. Een fietstas van Basil kom je op straat heel vaak tegen. In zeer verschillende hoedanigheden overigens. Van egale uitvoeringen in één rustige kleur tot aan letterlijk bloemrijke variaties. Basil is een goed, Nederlands merk uit de Achterhoek, met een rijke historie. Het merk is zeer bestendig gebleken door de decennia heen. Het is het resultaat van de combinatie uitstekende prijs-kwaliteit, prima praktische functionaliteiten en de veelzijdigheid van het Basil aanbod.

Basil | Goed merk fietstas

---


Beck

Ze zijn ‘gewoon’ heel sterk. Dankzij het gebruik van de fijne, tevens robuuste materialen zoals canvas en bisonyl. Beck fietstassen zijn goede fietstassen. Dat is, na jaren van vele verkopen van dit merk op Fietstas.com, wel duidelijk. Er zijn eenvoudig uitziende, no-nonsense tassen maar ook vele hippe met kleurrijke patronen. Altijd zijn ze zonder onnodige opsmuk, maar wél uitstekend bestand tegen het Nederlandse weer, daarbij goed voor een lange levensduur. Ook bij intensief, dagelijks gebruik. Praktisch gemak is met een Beck fietstas altijd verzekerd, zowel bij de kleinere tassen als die met bijzonder veel ruimte.

Beck | Goed merk fietstas

---


New Looxs

Nederlands, goed merk. Met een brede collectie en familiaire liefde voor het product (ooit ontstaan vanuit een passie voor lederwaren). De historie van New Looxs gaat gepaard met betrouwbare kwaliteit. Het merk is ook veelzijdig: met fietstassen die uitblinken in eenvoud, dan wel speels motief of anderszins uitbundiger zijn. Tot en met kekke backpacks aan toe. De bevestigingssystemen zijn standaard aangepast voor de optionele plaatsing op de e-bike. De New Looxs tassen zijn verder modieus en technisch zorgvuldig ontworpen. Een voorbeeld daarvan is, bij de waterdichte varianten, een hoogwaardige aanpak daarvan (500D TPU). De tassen van dit merk zijn niet alleen een toonbeeld van stijl, maar ook sterk functioneel en dat komt tot uiting in opvallend veel details. Uiteraard is dat afhankelijk van de tas zelf, maar van netjes weggewerkte haken en schouderbanden tot hoog doorlopende ritsen voor extra spul-uitneemgemak: New Looxs is met recht een goed fietstasmerk.

New Looxs | Goed merk fietstas

---


Willex

Volgens Willex, een echt familiebedrijf, zijn er vier eigenschappen die een fietstas aantrekkelijk maken. Namelijk stevigheid, veiligheid, de praktische kant van het fietstasverhaal en, punt vier: ze moeten, natuurlijk, mooi zijn. Wat betreft de stevigheid: Willex wil ook milieubewust zijn, en dat ben je nou eenmaal als je producten maakt die lang meegaan, is hun filosofie. Punt twee, de veiligheid, is onder meer gewaarborgd via reflectie aan beide zijden en op alle mogelijke manieren, zoals via het logo en in de stiksels. De praktische eigenschappen van dit goede merk fietstassen komt, bijvoorbeeld, tot uiting in details die niet altijd direct zichtbaar zijn, maar voor de gebruiker wel het verschil kunnen maken. Bijvoorbeeld de standaard steunrubbertjes aan de onderzijde.

Voelsprieten in de praktijk
Tot slot de factor ‘mooi’. Daarover valt als gezegd niet te twisten, maar het feit dat dit goede fietstassenmerk met het kenmerkende logo buitengewoon veel aandacht besteedt aan de afwerking van de fietstassen, zegt ook veel over de kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het ontwerp, veelal het mederesultaat van persoonlijke voelsprieten van meerdere medewerkers van Willex in de praktijk. Verder zijn de waterdichte exemplaren ook echt waterdicht, door een doordacht samenspel van diverse technieken. Nog een voorbeeld van de kwaliteit: Willex fietstassen zijn geschikt voor meerdere bekende bevestigingssystemen.

Willex | Goed merk fietstas

---


De Poort

Geen poespas. Grote (kranten)tassen met grote, gekleurde flappen en vakken. De Poort is een Nederlandse fabrikant van zeer stevige, duurzame fietstassen die voornamelijk gemaakt zijn van bisonyl, maar ook van canvas. Dat maakt de tassen sterk en slijtvast, waardoor ze lang meegaan, en tevens kleurvast zijn. Zelfs na lange blootstelling aan de zon behouden deze tassen hun veelal opvallend frisse tint. Beide materialen die bij fietstassen van De Poort centraal staan, zijn ook uitstekend bestand tegen flinke plassen opspattend water. Zonder overbodige franje maar mét robuuste praktische elementen – zoals bijvoorbeeld de to-the-point clipsluiting - zo nuchter profileert zich dit 100% Hollandse fietstassenmerk.

De Poort | Goed merk fietstas

---


FastRider

Het familiebedrijf FastRider heeft zijn oorsprong in de jaren zestig. Het feit dat het bedrijf niet alleen nog altijd bestaat, maar vooral ook dat het is uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van fietstassen en -manden in de Benelux, geeft aan dat het gaat om een goed merk van fietstassen. Hun praktische tassen (en overige fietsaccessoires) zijn behalve in Europa ook doorgedrongen tot in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. FastRider fietstassen passen praktisch op iedere fiets – zo profileert dit merk zich niet voor niets.

FastRider | Goed merk fietstas

---


Cortina

De term ‘fashionable’ staat bij dit goede fietstassenmerk nadrukkelijk in de picture. Als je scrollt op onze pagina’s met de producten van dit merk, dan zie je in een oogopslag wat wordt bedoeld. De stijl van de fietstassen (en fietsmanden) heeft veel weg van de traditionele designs die zo typisch horen bij artikelen zoals schoudertassen voor dames.

Goed modieus merk
Een ander typisch kenmerk van Cortina fietstassen, is dat deze speciaal ontwikkeld zijn voor op de transportfiets. Ze passen namelijk veilig op de voordrager, dankzij de soort tunnel die deze tassen hebben. Schuif deze over de voordrager, en de tas zit strak en perfect voorop de fiets. Een ander sterk punt van dit goede merk van moderne fietstassen – continu aangepast naar de actuele trend – is de range aan speciale exemplaren van gerecycled materiaal.

Cortina | Goed merk fietstas

---


Contec

Ook Contec is een goed merk fietstas. De techniek functioneert goed en het merk is betaalbaar. Het design van de fietstassen van deze Duitse fabrikant straalt degelijkheid uit. Géén frivole patronen, maar stabiele vormgeving in mooie, rustige kleuren van solide materiaal. De focus ligt op eenvoud, de genoemde degelijkheid, en toepasbaarheid. Behalve in moederland Duitsland is Contec ook een succes gebleken in onder andere Frankrijk, Engeland en… Nederland. De naam van dit merk duikt niet voor niets op in toonaangevende vaktijdschriften, veelal onder titels als Beste Koop of Winnaar uit de test.

Contec | Goed merk fietstas

Een goed merk fietstas in het goedkoopste segment?

Zoek je een goed merk fietstas in het budgetsegment? Goede fietstassen kunnen nog altijd goed zijn, zeker als de lage prijs ervan vooral het resultaat is van de gemaakte keuzes. Dat wil zeggen, de basiskwaliteit is dan prima op orde, maar de tas biedt dan net wat minder opsmuk en mogelijkheden, en het materiaal is dan net wat eenvoudiger. Voorbeelden van goede merken fietstassen die basiskwaliteit bieden, zijn Buchel, Edge, Lynx en Urban Proof.

 


Aparte vermelding: goede merken fietsrugzakken & high class fietstassen

De hierboven genoemde goede merken fietstassen verdienen een aanvulling. Namelijk ten eerste met de vermelding van deze goede merken die onder andere fietsrugzakken ontwikkelen en fabriceren: XD Design, Deuter, Dakine, Jack Wolfskin en CamelBak. Maar ook bijvoorbeeld het al eerder genoemde Thule heeft hoogwaardige fietsrugtassen.

XD Design | Goed merk fietstas

Deuter | Goed merk fietstas

Dakine | Goed merk fietstas

Jack Wolfskin | Goed merk fietstas


CamelBak

CamelBak fietstassen? CamelBak maakt tassen die zeer zeker óók geschikt zijn voor op de fiets: namelijk rugzakken met een watersysteem, bedoeld voor tijdens sportieve tochten. CamelBak maakt de tassen en bijbehorende hydratatieproducten (zoals bidons, reservoirs en (reis)bekers) van hoog fabricageniveau. Daarom verdient het absoluut een vermelding in deze overzichtspagina met ‘Goede merken fietstassen’.

Fietsrugtassen met finesse
De CamelBak fietsrugzakken zijn uitgegroeid tot innovatieve oplossingen voor de sportieve fietser. Dankzij het handsfree drinksysteem kun je onderweg, op elk moment, gemakkelijk de benodigde slokken water tot je nemen. De rugzakken zelf zijn van ultra licht gewicht, om de fysieke uitdaging verder zo optimaal mogelijk te begeleiden. Fietstas.com verkoopt de mooiste CamelBak fietsrugtassen. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua finesse: zo zijn er fietsrugzakken speciaal voor vrouwen en gericht op een specifieke borstomvang.

Doordacht drinksysteem
Veel van de CamelBak trekkingsrugzakken hebben een geheel uitneembaar Crux reservoir (vrij van BPA, BPS en BPF) met technologie die bacteriële groei in het reservoir tegengaat. Verder hebben de drinkflessen en -systemen speciale, niet-lekkende mondstukken.

CamelBak | Goed merk fietstas

Retro en Vintage

En ten tweede vermelden we graag de merken Brooks England en Selle Monte Grappa. Deze laatste twee merken zijn goede voorbeelden van tassen die zowel van hoge kwaliteit zijn als ook een high class uitstraling hebben (Brooks England) dan wel een bijzondere retro look (Selle Monte Grappa). Via de logo's kom je op de merkenpagina’s met info én al hun tassen.

Brooks England

Brooks England maakt fietstassen in een typisch high class Britse stijl. Werp een blik op het assortiment en je proeft nog steeds hun achtergrond vanuit de chique ruitersport, ver terug begonnen, in 1866. Brooks England maakt ook fietszadels in het hogere segment: mooie, comfortabele zadels van leer of gevulkaniseerd natuurrubber, in combinatie met organisch katoen. Brooks England producten hebben een tijdloze, ambachtelijke en tevens moderne uitstraling en dat geldt ook voor hun fietstassen. Daarin is een prominente rol voor zadeltassen – niet verwonderlijk gezien de hiervoor beschreven ontstaansgeschiedenis. Maar ook luxe rugtassen, stuurtassen, frametassen en dubbele fietstassen, waaronder nog veel lederen uitvoeringen, vormen het mooie Brooks England assortiment.

Brooks England | Goed merk fietstas
Selle Monte Grappa

Selle Monte Grappa is een 100% made-in-Italy fabrikant van design fietstassen. Selle Monte Grapppa bedient de markt met handgemaakte fietsaccessoires in een opvallende vormgeving. Het merk focust zich op lederen materialen van hoge kwaliteit, in een vintage en retro stijl. Selle Monte Grappe modellen zoals de Bisaccia, British Bisaccia, Cruiser, Bauletto (Principe di Galles), Elegance en de Sale & Pepe hebben elegante kleuren zoals honingbruin, beige en crème. Het is een resultaat van de warmbloedige Mediterraanse invloeden door de eeuwen heen. Kortom, de fietstassen van Selle Monte Grappa wijken daarmee zichtbaar af van de doorsnee tassen die te zien zijn in het Hollandse staatbeeld. Met een fietstas van Selle Monte Grappa is uw onderscheidend vermogen, in elk geval op de fiets of e-bike, dan ook gegarandeerd.


Selle Monte Grappa | Goed merk fietstas


Meer weten?

Vraag het de kenners van Fietstas.com. Mail ([email protected]) of bel (0251-748741).

 

Goede merken fietstassen