Fietskrat

Naast fietstassen en fietsmanden verkopen we op Fietstas.com ook fietskratten. Zoals van Kerri, Wicked en Basil. En niet alleen kunststof fietskratten en houten fietskratten, maar we verkopen ook kratmanden. Dit zijn fietsmanden die met hun rechthoekige vorm lijken op 'gewone' fietskratten, maar gemaakt zijn van riet of rotan. We verkopen alleen de betere kwaliteit fietskratten. Dat is van belang omdat een krat op de fiets natuurlijk tegen een stootje én een buitje moet kunnen. 

Soorten fietskratten: van hout, riet of kleurrijk kunststof
Kratmanden zijn rechthoekige gevlochten manden van riet of rotan, met of zonder deksel. Fietskratten van hout zijn een ander, natuurlijk georiënteerd product. Deze stevige houten fietskratten hebben een stoere en robuuste uitstraling. Kratten gemaakt van natuurlijke materialen als rotan of hout kunnen qua kleur of exacte afmetingen iets afwijken van de getoonde foto's op de website; dat is nu eenmaal inherent aan natuurproducten. En dat is ook meteen de charme; geen enkel product is precies hetzelfde. Een nadeel van het gebruik van natuurlijke materialen is dat deze fietskratten wat gevoeliger kunnen zijn voor weersinvloeden.

Kunststof fietskratten kunnen een buitje hebben en bieden volop keuze in kleur: van standaard zwart tot opvallendere kleuren als blauw, okergeel, groen, bruin, rood of roze. Kunststof kratten zijn sterk, licht van gewicht en gemakkelijk schoon of droog te maken. We hebben ook duurzame kunststof fietskratten in ons assortiment, gemaakt van gerecycled kunststof. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de kratten van het Nederlandse merk Urban Proof en de nieuwere fietskratten van Basil.

Vanzelfsprekend verkopen we zowel kleine, medium als grote fietskratten! De kleinere fietskratten zijn niet alleen geschikt voor standaard fietsen, maar ook voor kinderfietsen. Deze hippe kinderfietskratten in allerlei vrolijke kleuren zijn geschikt voor plaatsing op een voordrager, en zijn ideaal voor het vervoeren van bijvoorbeeld een school- of sporttas.

Basil FietskratUrban Proof FietskratHouten fietskrat

Het bevestigen van een fietskrat 

Bij de meeste fietskratten of kratmanden leveren we tiewraps mee (gratis). Hiermee is de krat of kratmand gemakkelijk en stevig te bevestigen op de voordrager of bagagedrager een fiets. Voor sommige van de fietskratten kunt u ook kiezen voor een speciaal montagesetje. Daarnaast zijn er kratten die gemaakt zijn voor bevestigingssystemen als MIK of Racktime. In sommige gevallen zijn deze kratten al voorzien van een voorgemonteerde MIK- of Racktime-adapterplaat. Met deze systemen wordt uw fietskrat afneembaar. U klikt de krat met één beweging op uw bagagedrager, en u haalt de krat er met hetzelfde gemak weer vanaf. 

Weten waarvoor te kiezen? Bij de productdetails van de betreffende krat staat onder andere beschreven welke soort bevestiging we meeleveren of welke bevestigingsmogelijkheden er zijn.

Kwaliteit is zeker bij fietskratten van belang

Een goede kwaliteit fietskrat is van belang, omdat zo'n krat altijd buiten gebruikt wordt. Door de weersinvloeden en de blootstelling aan UV-straling van de zon heeft het materiaal het extra te verduren. Een goede kwaliteit kunststof geeft uw fietskrat echter een langere, mooie uitstraling en is kleurvast.

Tip: wilt u de spullen in uw fietskrat droog houden? Bestel er dan een afdekhoes bij, speciaal gemaakt voor fietskratten! Zo'n afdekhoes is niet alleen praktisch, u geeft uw fiets er ook een persoonlijk tintje mee.

Waarom Fietstas.com?

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de fietskratten
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 4