Dubbele fietstas - voor het veilig en stabiel vervoeren van uw spullen

Dubbele fietstassen zijn in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Op Fietstas.com vindt u dubbele fietstassen van verschillende merken, in verschillende prijsklassen, met diverse bevestigingsmogelijkheden. De meeste dubbele fietstassen zijn ook prima geschikt voor de e-bike / elektrische fiets. U vindt al onze dubbele fietstassen in het overzicht hieronder. Desgewenst kunt u één van de subcategorieën aanklikken om zo snel te kunnen filteren op inhoud, prijs of merk

Waarom kiezen voor een dubbele fietstas?
Een dubbele fietstas heeft als grote voordeel dat u er op eenvoudige en stabiele wijze uw spullen in kunt vervoeren. U plaatst de dubbele tas achterop de bagagedrager en heeft er tijdens het fietsen verder geen omkijken naar. Bovendien houdt de tas de fiets in balans, aangezien een dubbele fietstas twee compartimenten heeft. Zoekt u een tas die ook van de fiets af mee te nemen is? Kies dan voor een pakaftas ofwel enkele fietstas.

De meeste dubbele fietstassen zijn geschikt voor het gebruik op een e-bike. Slechts bij een beperkt aantal dubbele fietstassen is dit niet of onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Dit staat steeds goed beschreven bij de aangeboden tas. U kunt de onderstaande tassen selecteren / filteren op tassen die in ieder geval geschikt zijn voor op een elektrische fiets.

Meer over de dubbele fietstas

Een dubbele fietstas bestaat uit twee gelijke delen. U plaatst deze achterop de fiets of e-bike; op de bagagedrager. Met één tas verkrijgt u in een klap veel extra bagageruimte. De ene tashelft bevindt zich links van de achterdrager, de andere helft rechts. Met een gelijke inhoud is uw tweewieler daarmee qua gewicht perfect in balans.

Veelzijdig aanbod op Fietstas.com
Het assortiment van dubbele fietstassen dat Fietstas.com op deze website biedt, is enorm veelzijdig. Van trendy dubbele fietstassen voor dagelijks gebruik en boodschappen, tot sportieve waterdichte dubbele tassen voor langere fietstochten of een fietsvakantie. Alle eigenschappen van de tassen worden goed beschreven, zoals de kleur, het materiaal, de mate van waterdichtheid, het formaat en de inhoud in liters, het aantal opbergvakken en andere bijzonderheden. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken!

AGU Dubbele fietstas Urban TrendWillex Dubbele fietstas BisonylBasil Dubbele fietstas Ever-Green

Welke soorten dubbele fietstassen zijn er?

Dubbele fietstassen voor dagelijks gebruik
We bieden een ruim assortiment aan praktische dubbele fietstassen voor dagelijks gebruik, zoals voor het vervoeren van boodschappen. De tassen zijn er in effen kleuren, maar ook met leuke, hippe prints. De tassen hebben vaak een verstevigde bodem en zijkanten, zodat ook zwaardere spullen zonder problemen mee kunnen in de tas. Verder zijn veel van deze dubbele fietstassen voorzien van reflectie en van regenflappen om inregenen te voorkomen. De dubbele fietstassen zijn in veel gevallen geschikt voor het gebruik van een afstandhouder, die ervoor zorgt dat de fietstas niet tussen de spaken van het achterwiel komt. Deze afstandhouder is los bij te bestellen op Fietstas.com. Alle eigenschappen van een fietstas worden gedetailleerd beschreven op onze productpagina’s.

Afgeschuinde dubbele fietstassen
Trapt u tijdens het fietsen vaak tegen uw fietstas en vindt u dat vervelend? Kijk dan eens naar een afgeschuinde dubbele fietstas! Door de afgeschuinde zijkanten kunt u gemakkelijker trappen, zonder dat u daarbij met uw schoenen de fietstas raakt. We hebben afgeschuinde fietstassen van diverse merken, zoals Basil, Willex en Fastrider.

Dubbele urban fietstassen voor woon-werkverkeer
Ook voor wie op de fiets naar school of werk gaat, hebben we passende dubbele fietstassen. Deze tassen zijn voorzien van een – al dan niet gevoerd – laptopcompartiment en reflecterende elementen. Om de laptop veilig te kunnen vervoeren in alle weersomstandigheden, zijn deze tassen meestal sterk waterafstotend of zelfs volledig waterdicht. Een voorbeeld van dit soort dubbele tassen zijn de Urban Trend-fietstassen van het merk AGU.

Waterdichte fietstassen voor trekkingfietsen en fietsvakanties
Er zijn ook dubbele fietstassen die ideaal zijn voor langere toertochten en fietsvakanties. Deze tassen hebben een sportief uiterlijk en zijn licht van gewicht en waterproof. In sommige gevallen hebben deze tassen een waterbestendige roltopsluiting. Voor nog meer opbergruimte zijn deze tassen goed te combineren met bijvoorbeeld een frametas of stuurtas.

Bekende merken als Ortlieb en Vaude maken mooie, stevige trekking fietstassen. In plaats van 'echte' dubbele fietstassen bieden deze merken een tassenset van twee enkele fietstassen. Op die manier heeft u twee dezelfde enkele fietstassen aan beide zijden van de fiets, die u er gemakkelijk van af kunt halen. Net zoveel inhoud (of meer) als bij een dubbele fietstas, maar de losse tassen zijn wat praktischer in gebruik bij langere tochten. Bovendien zijn de twee fietstassen van de tassenset ook los van elkaar te gebruiken als enkele fietstas.

De bevestiging van een dubbele fietstas

Veel dubbele fietstassen bevestigt u eenvoudig met verstelbare riempjes aan de bagagedrager van uw fiets. Vaak zit onderdaan de achterplaten van de tas ook klittenband, waarmee u de tas stabieler kunt vastmaken aan uw fiets. In veel gevallen hebben deze tassen een open 'brug' – het gedeelte bovenop dat de twee tassen met elkaar verbindt – zodat u nog toegang heeft tot uw snelbinders. Maar er zijn ook dubbele fietstassen met andere bevestigingssystemen.

Een van de bekendste is het MIK-systeem van het merk Basil. Fietstassen met dit bevestigingssysteem klikt u met een MIK-adapter op een MIK carrierplate of bagagedrager met een MIK-profiel. De dubbele tas zit met dit systeem stabiel op de fiets en is gemakkelijk weer van de fiets af te halen. Hetzelfde geldt voor andere systemen, zoals Snap-it van het merk Racktime en het i-Rack/CarryMore-systeem. In sommige gevallen is de benodigde adapter al voorgemonteerd op de fietstas. Er zijn ook tassen die met riempjes bevestigd kunnen worden, maar daarnaast ook geschikt zijn voor het MIK-systeem. Dan kunt u er zelf voor kiezen om een MIK-adapter voor de tas bij te bestellen, waarmee de tas geschikt wordt voor bevestiging op een MIK-drager.

De voordelen van Fietstas.com

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de dubbele fietstassen
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!
Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 35