Wat je wilt weten over een fietsbak (wij verkopen traditionele én bijzondere exemplaren)

Een fietsbak of in de Belgische volksmond soms ook fietsbakkie genoemd, is in veel gevallen hetzelfde als een fietskrat. In Nederland kennen we die term niet, maar Vlamingen gebruiken ‘fietsbak’ zo nu en dan als alternatieve benaming voor de traditionele fietskrat. Een fietsbak kan echter ook betrekking hebben op de bak van een bakfiets.

Je hoort het niet heel vaak, maar op zoek naar een fietskrat – een houten, kunststof of ander exemplaar – stellen klanten ons wel degelijk regelmatig een toegespitste vraag over een fietsbak. Of we die en die soms ook verkopen? Het antwoord van Fietstas.com is dan veelal een volmondig ‘ja’, want naast fietstassen en fietsmanden verkopen we zeker ook allerlei fietskratten. En niet alleen vele, maar hele mooie ook!

Fietstas.com is namelijk al sinds de jaren ’10 gelieerd aan Fietskrat.nl. Via beide webshops zijn deze soort fietsbakken verkrijgbaar in de houten variant, en (onder andere) in de kunststof variant, in de meest uiteenlopende kleuren. En in eigenlijk ook elk formaat. Voor op de voordrager van fietsen van kinderen, of voor op voordrager van fietsen van volwassenen; je vindt bij ons altijd wel een krat waar je als fietseigenaar blij van wordt.

Het is leuk om een fietsbak te kopen

Het is best een aangename bezigheid om een fietsbak uit te kiezen. Dat komt omdat het met de prijs meestal wel meevalt. Omdat je er ook echt iets aan gaat hebben (voortaan neem je van alles, heel eenvoudig op de fiets mee). En omdat er ook echt iets te kiezen valt.

Tip: een krathoes
Wil je de fietsbak goed afdekken, zoals bij een regenbui of als je fietst over een stoffig zandpad? Gebruik dan een krathoes. Deze maakt het fietsbakkie nog kleurig ook.


Van fietsbakkie tot kratmand

Basil. FastRider. Kerri. Lastpak. Lynx. Steco. TWO-O. Urban Proof. VWP. Wicked. En andere merken. Omdat we al jarenlang zoveel merken voeren, is ons assortiment fietsbakken ook zo uiteenlopend. Hout (in meerdere soorten), plastic (beter gezegd sterk kunststof); werp een blik op de productafbeeldingen op deze pagina en je scrolt zo door een gevarieerd, aantrekkelijk aanbod. Maar ook als het gaat om fietsbakken van gevlochten riet, geven we direct thuis: dan hebben we het eigenlijk niet over een fietsbak maar over een fietsmand. Of nog beter gezegd: over een kratmand. Dat zijn fietsmanden met een rechthoekige vorm, evenals handgrepen, die lijken op de 'gewone' fietskrat – oftewel op de ‘gewone’ fietsbak.

Fietsbakken: kwaliteit in elke prijsrange

Goed om eveneens hier te vermelden, is dat we met onze vele merken en modellen in elke prijsrange iets te bieden hebben. Je kunt hier dus een fietsbak kopen die sterk lijkt op een exemplaar van de Action: even goedkoop, maar nog beter in staat om alle testen goed te doorstaan. Of juist, bijvoorbeeld, een duurder krat: omdat deze van extra sterk hout is, van extra stevig kunststof, extra groot is of misschien wel iets bijzonders heeft. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan de fietsbakken van TWO-O, met ingebouwde ruimte voor een drinkbeker. Of aan een inklapbaar fietsbakkie; filter daarvoor maar eens op het merk Steco.

Hoe vastmaken?
Koop je een fietskrat gemaakt van kunststof? Dan bevestig je deze makkelijk met een paar tiewraps. Die leveren we ook gratis mee. Maar er is ook deze fietsbak bevestigingsset.

In welke prijsrange je je nieuwe fietsbak ook zoekt, we bieden goede kwaliteit. Onze fietskratten alias fietsbakken kunnen tegen een stootje, jarenlang zelfs, en tegen een buitje, hoe heftig in Nederland of België de regen tegenwoordig soms ook kan zijn. Natuurlijk zijn er ook verschillen in kwaliteit. Zo zal een beter kunststof fietsbakkie nog beter bestand zijn tegen blootstelling aan UV – en daarmee tegen verkleuring. Een vermeldenswaardig kwaliteitsaspect is ook het gerecyclede kunststof die meerdere van onze fietsbakken kenmerken. Bijzonder (want enigszins afwijkend) zijn ook de fietsbakkies die niet bestemd zijn voor alleen vóór, maar ook voor áchterop de fiets: de fietsbakken in de kleinste formaten.

Waarvoor gebruik je een fietsbak?

Een fietsbak – bedoeld als fietskrat, zoals we al aangaven – is multifunctioneel inzetbaar. In zo’n krat op meestal de voordrager kun je van alles plaatsen. Allerlei soorten tassen bijvoorbeeld, zoals de winkeltas. De teamtas van je voetbalteam. Of een losse bal. Flessen water. Een bloemenpot met plant. Een schoolrugzak. Afijn, dat zijn zomaar enkele van de vele mogelijkheden die een fietsbakkie met zich meebrengt. Koop ‘m hier, op Fietstas.com.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 5