Opvouwbare fietstassen

Een fietstas die opvouwbaar is. Dubbele fietstassen, enkele tassen, fietsrugzakken en overige. Die zijn handig, want opvouwbare fietstassen zijn plat te maken en dus beter geschikt voor het opbergen ervan. Denk ook aan de praktische kant van een invouwbare tas voor in de drukke fietsenstalling. Of voor in de kluis op het station. Of aan het tijdelijk opruimen ervan, in de garage of schuur. Met een opvouwbare tas voor de fiets of elektrische fiets is er méér ruimte én flexibiliteit. Telkens voor wanneer dat goed uitkomt.

Welke soorten fietstassen zijn er in opvouwbare vorm? Enkele tassen, dubbele tassen en rugtassen, voor zowel fiets als e-bike, zijn hierbij de meest voorkomende. Maar er zijn ook andere varianten die eenvoudig compacter te maken zijn.

Opvouwbare dubbele fietstassen

Veel dubbele fietstassen, enkele - en overige fietstassen behouden hun vorm. De meeste, eigenlijk. Maar er zijn ook fietstassen, zelfs dubbele fietstassen, die je kunt inklappen, opvouwen of plat maken, zo u het noemen wilt. Zeker bij dubbele fietstassen kan dat nét het verschil maken tussen wel of niet die ene tas kopen. Immers, u ziet de voordelen in van een grote dubbele fietstas, bijvoorbeeld voor het boodschappen doen. Maar dat betekent dan automatisch dat u altijd zo’n enorme tas aan uw fiets hebt hangen. Tenzij...

... u kiest voor een opvouwbare (dubbele) fietstas.

Welke zijn er? En hoe werkt zo’n tas?

 
Dubbele fietstas opvouwbaar


Opvouwbare fietstas: hoe werkt dat?

Er zijn verschillende soorten opvouwbare fietstassen op de markt. Ze vormen nog steeds een uitzondering, maar daarmee zijn ze ook extra speciaal. Maar tot hoe ver gaat het ‘opvouwen’? Zijn deze tassen ook letterlijk opvouwbaar of meer inklapbaar? En welke mechanismen of methoden gebruiken de betreffende fietstasmerken hiervoor?

Willex bijvoorbeeld heeft dubbele fietstassen zoals deze Cosmos, verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen. De bodemplaat en de beide zijplaten houden de tas weliswaar perfect in vorm, maar deze zijn óók inklapbaar (de bodem) en vouwbaar (de zijwanden). Met gemak maakt u met deze simpele methode de lege tas vlak en plat, voor op de plank of het schap.

Het merk Willex heeft nog meer soorten fietstassen die opvouwbaar zijn dankzij een inklapbare bodem en invouwbare zijkanten. Namelijk verschillende shoppers: enkelvoudige fietstassen met klemhaken waarmee de tas makkelijk van de fiets is te nemen. Ideaal voor het winkelen en het doen van kleinere boodschappen. Deze vouwbare shoppers van Willex zijn er in verschillende formaten (grootte gemeten in literinhoud), vorm en print / motief. Een ander voorbeeld van dit merk is de volledig opvouwbare schoudertas zoals de Pakaftas 800. Deze is te vinden in het aanbod opvouwbare fietstassen onder de tekst op deze pagina.


Fietsrugtas opvouwbaar

Een andere optie om een tas voor op de fiets, welke soort fiets dan ook, te gebruiken terwijl deze óók makkelijk op te vouwen is, zijn sommige rugtassen. Vooral de lichtgewicht rugtassen voor de meer dagelijkse doeleinden kunnen voor deze categorie in aanmerking komen. De dagrugzak van Ortlieb is hiervan een goed voorbeeld. Zie het aanbod hieronder (filter op het merk Ortlieb).

Van deze rugtas zijn de schouderbanden en de borst- en heupriem afneembaar. De rugzak even niet nodig? Dan is deze compact op te vouwen of rollen, waarna deze makkelijk past in het bijgeleverde zakje. Er zijn wel meer kleinere rugtassen opvouwbaar of in zichzelf vouwbaar, maar deze heeft ook nog eens mooie inhoud van 25 liter. Bovendien is deze van een gerenommeerd merk (zie ook Ortlieb fietstassen) en daarmee een ‘serieuze’ fietstas.


Overige 'platte' tassen voor fiets of e-bike

Er zijn nog wel meer soorten fietstassen die plat te maken zijn: hetzij door inklappen hetzij door te vouwen. Denk aan de Stuurtas Shopper van KLICKfix. Of aan de bagagedragertas Shopper Alingo van ditzelfde merk, die deels plat kan worden opgevouwen. Beide zijn eveneens te vinden in het aanbod hieronder.

Kortom, is het regelmatig lastig om uw fiets met brede dubbele fietstas in het fietsenrek te plaatsen naast al die andere fietsen met dubbele tas? Blijft de fiets, bij het uit de stalling nemen, door de dubbele tas telkens haken aan een andere fiets? Dan is het makkelijk om een tas te hebben die (mits niet vol) óók aan de fiets al grotendeels invouwt. Maar ook voor thuis, als u de tas wilt opbergen, is het makkelijk als u deze makkelijk en snel compact kunt maken.

 

Fietstas opvouwbaar


Assortiment op Fietstas.com

Kies uit onderstaand assortiment op Fietstas.com. Bekijk onze reviews voor de grote mate van tevredenheid onder onze klanten. Ook voor willekeurig elke andere fietstas zijn wij dé webshop met kennis van zaken, lage prijzen, en snelle en betrouwbare verzending. Ook voor garantievoorwaarden en retourneren is hier een fietstas kopen een gunstige keus.

TIP
Een ander hulpmiddel om een fietstas makkelijk te kunnen opbergen, is te kiezen voor een afpakbare fietstas.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 8