Fietstassen voor speed pedelec

Een speed pedelec fietstas aanschaffen? Een speed pedelec haalt hogere snelheden met trapondersteuning dan de gemiddeld elektrische fiets, namelijk tot 45 kilometer per uur. Het kopen van een speed pedelec is een bewuste keuze, evenals een mooie fietstas die goed op dit snelle, elektrisch ondersteunde vervoermiddel past. Wij vertellen waaraan fietstassen voor pedelecs moeten voldoen en bieden keuze uit een ruim assortiment.

Een speed pedelec is een zogenaamde high speed e-bike. Deze fiets haalt snelheden tot 45 kilometer per uur. Met deze snelheid is een helm verplicht. Dat geldt (nog) niet voor een reguliere elektrische fiets, die maximaal 25 kilometer per uur kan en mag. Naast het kopen van een helm is ook het kopen van een fietstas voor de speed pedelec (welhaast) een vaste prik. Met een goede speed pedelec tas ben je niet alleen in een mum van tijd op je plaats van bestemming, maar heb je aldaar aangekomen ook alles wat je nodig hebt bij de hand.

Wat is belangrijk voor een speed pedelec fietstas?

Bij het bekijken, kiezen en selecteren van een fietstas voor de speed pedelec, kun je met het volgende rekening houden. 1) Zorg dat de tas past op een speed pedelec (we leggen hierna uit waarop je daarbij moet letten en 2) let op de veiligheid (een stabiele bevestiging). En natuurlijk 3) kies een tas waar je vooral zelf blij van wordt, alleen al als je ernaar kijkt!

Een speed pedelec fietstas naar je smaak

Het laatste – een speed pedelec fietstas vinden die naar je smaak is – zal wel lukken, zeker met het aanbod op Fietstas.com. Er is echt van alles mogelijk. Een gestroomlijnde tas voor bij dit flitsend snelle type elektrische fiets? Een egaal uitgevoerde tas in een neutrale kleur? Een klassieke retro variant of een sportieve die goed bij de speed pedelec past? Laat je verrassen en scroll door het bijgaande, rijke assortiment aan vele soorten blikvangers.

Welke soorten tassen passen er op een speed pedelec?

Belangrijk is echter ten eerste het genoemde punt: welke (soorten) fietstassen passen op de speed pedelec? Het antwoord is, samengevat: de meeste enkele fietstassen en (zo goed als) alle dubbele fietstassen. Ook de meeste zijtassen en stuurtassen passen op de speed pedelec. Maar let wel op de volgende aandachtspunten.

Enkele fietstas / pakaftas voor de speed pedelec

Bij het kopen van een enkele fietstas of pakaftas voor de speed pedelec moet er voldoende ruimte zijn voor de haken om te passen tussen de accu en de buis van de bagagedrager. De diameter van deze haken moet simpelweg passen tussen de drager en de accu daaronder. Bovendien moet je makkelijk de benodigde draai daarbij kunnen maken, zowel bij het plaatsen van de tas als bij het eraf halen. Leidraad: is de tussenliggende ruimte 10 millimeter, dan zal nagenoeg elke enkele fietstas met klemhaken prima passen.

Uiteraard geldt: bovenstaande is alleen van toepassing indien de betreffende tas voorzien is van haken die om de bagagedragerspijlen moeten, en mits de accu zich aan de achterzijde van de speed pedelec bevindt. Dit laatste is zeker niet altijd het geval. Bevindt de accu zich elders op deze extra snelle elektrische fiets? Dan kan deze accu de (eventuele) haken van de tas ook niet in de weg zitten. Bij speed pedelecs met de batterij op andere plek, zoals in het midden, zal de pakaf fietstas dus sowieso gewoon achterop geplaatst kunnen worden!

 

Fietstassen voor op een speed pedelec

 

Dubbele fietstas voor de speed pedelec – en andere tassen

Voor een dubbele fietstas, maar ook voor de meeste andere soorten fietstassen, geldt dat deze normaal gesproken altijd wel zullen passen op de speed pedelec. Ook al zit de accu daarvan eventueel achterop, dan nog zal deze de dubbele fietstas niet in de weg zitten; deze valt er immers ‘mooi’ overheen. Zit de accu elders op de speed pedelec dan is er voor het plaatsen van de dubbele fietstas sowieso al geen probleem.

Ook een stuurtas, andere voortas / zijtas, zadeltas of frametas zal normaal gesproken altijd wel passen op evengoed de speed pedelec. Immers, bij deze type tassen zal de accu niet in de weg kunnen zitten. Denk er bij een stuurtas wel nog even aan dat een speed pedelec over een display zal beschikken, en deze twee fietsaccessoires moeten elkaar niet in de weg zitten. Voor zover dat (echter) het geval zou zijn, zijn er meerdere slimme oplossingen voor bedacht.

We beschrijven bij elk product de aandachtspunten en mogelijkheden

Advies: bekijk en lees altijd onze uitleg en toelichting bij het product, zoals in dit geval een fietstas voor de speed pedelec, of een accessoire voor de speed pedelec. We maken daarin altijd duidelijk wat de mogelijkheden en aandachtspunten zijn. Daarin lees je ook over de betreffende bevestigingsmethode voor de fietstas aan de speed pedelec. Deze zijn veelal merkafhankelijk, maar de aandacht voor een stabiele en veilige bevestiging is sterk overeenkomstig. Dat is meteen ook het antwoord op punt 2: let op de veilige, stabiele bevestiging. Zeker bij een snelle speed pedelec is dat nog eens extra van belang. En je kunt bij twijfel natuurlijk ook altijd even bellen: je hebt dan snel een van onze gespecialiseerde medewerkers aan de lijn. We helpen graag bij het kiezen van je nieuwe speed pedelec tas.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 14