Bakkersmand

Op deze pagina: een overzicht van alle bakkersmanden op Fietstas.com. Bakkersmanden zijn populair, en niet alleen onder bakkers. Dat komt door het nostalgische uiterlijk, maar zeker óók de functionaliteit ervan draagt aan de populariteit sterk bij. Een bakkersmand is namelijk ruim én af te sluiten met een klep. Dat maakt dat alle spullen goed beschermd én op hun plek blijven, ook bijvoorbeeld bij slecht weer en harde wind.

In de volksmond heet dit type fietsmand ook wel de picknickmand. Daarnaast heeft de term buikmand vaak betrekking op deze variant. Maar wat is nou precies een bakkersmand? 

Natuurlijk is er de sterke associatie met 'nostalgie'. Bij een bakkersmand denkt iedereen aan andere tijden, al dan niet met een fragment uit een vroegere film of tv-serie in het achterhoofd. Verder zijn bakkersmanden meestal ruim. Immers, van oorsprong moesten er in principe zoveel mogelijk broden in mee... En ook goede handvatten mogen daarom niet ontbreken!

Een bakkersmand heeft altijd een deksel

Een bakkersmand kan vierkant zijn of enigszins rond of ovaal. Verder is er nog een algemeen, sterk kenmerk: dit type mand heeft altijd een deksel. De bakkersmand is derhalve afsluitbaar. Ook hier is de herkomst van deze eigenschap goed te verklaren. Namelijk, de broden en ander etenswaar moesten goed beschermd mee kunnen. En het lichtere spul mocht er ook bij harde wind niet uit kunnen waaien. Zuinig zijn op je spullen... Het was vroeger, maar ook nu nog altijd een gouden tip.

Traditionele bakkersmanden

Deze online afdeling met bakkersmanden omvat duidelijk een klassiek beeld. Bekijk in een oogopslag alle foto's en u ziet dat een traditioneel uiterlijk sterk de boventoon voert. Geheel conform de beschrijving van de bakkersmand zoals eerder op deze pagina. Hoe dan ook komen alle betreffende bakkersmand-details bij elk product goed in beeld. Van fraaie sluitingen op lederen banden tot de verhouding van de mand ten opzichte van de voordrager.

Tot slot op deze plek nog een tip: naast alle manden zelf vindt u op onze website ook losse accessoires voor fietsmanden. Een mooie bakkersmand of andere fietsmand vinden én elke bijbehorende accessoire? Fietstas.com!

Waarom Fietstas.com?

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de bakkersmanden voor fiets en e-bike
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1