Fietstassen met reflectie

"Ik zoek een reflecterende fietstas"

Reflecterende fietstassen: ze vallen op in het riante assortiment tassen op Fietstas.com. Letterlijk en figuurlijk. Verreweg de meeste fietstassen in deze webshop zijn voorzien van heldere reflectie, zoals 3M-reflectie. Er zijn ook fietstassen die vrijwel volledig reflecterend zijn, doordat ze van reflecterend materiaal zijn gemaakt. Daarnaast zijn er fietstassen die niet alleen reflectie op de zijkanten hebben, maar ook zijn uitgerust met verlichting. Met een reflecterende of verlichte fietstas wordt u gezien in het verkeer!

Fietstas met reflectie
Er zit verschil in de mate van reflectie op fietstassen. Sommige fietstassen, met name enkele of dubbele, hebben reflectie aan drie zijden, en daarmee dus bijna helemaal rondom. Vaak zitten er sterk reflecterende vlakken, strepen of logo’s op de zijkanten van een fietstas en bijvoorbeeld een reflecterend merklogo op de voorkant. En soms is de reflectie verwerkt in de vormgeving, zoals met speels lijnenspel.

AGU Fietstas Shelter Clean reflectie

Reflecterende fietstas
Naast fietstassen die voorzien zijn van reflecterende strepen of logo’s, zijn er ook fietstassen die gemaakt zijn van reflecterend materiaal waardoor de gehele tas opvalt in het donker. Deze fietstassen zijn bijvoorbeeld doorgestikt met een lichtgevend reflecterend garen of voorzien van een reflecterende print, waardoor de complete tas in fel licht, zoals de koplampen van een auto, verandert in een reflector. Dat valt op!

Ortlieb Back-Roller High Visibility

Reflecterende fietstassen van gerenommeerde merken
Het kwaliteitsmerk Ortlieb biedt met de 'high visibility'-lijn een serie reflecterende fietstassen voor extra veiligheid in het verkeer. Deze sportieve enkele fietstassen, kantoorfietstassen en stuurtassen zijn verkrijgbaar in het zwart en fluorescerend geel. Het merk AGU heeft een 'Hi-vis'-lijn die bestaat uit enkele fietstassen en bikepackingtassen voorzien van een reflecterende print. En ook de ‘Flash Black’-serie van Jack Wolfskin bestaat uit reflecterende fietstassen dankzij een speciale print.

Jack Wolfskin fietstassen Flash Black

Fietstassen met verlichting
Bovendien zijn er fietstassen die niet alleen zijn voorzien van reflecterende elementen, maar ook van LED-verlichting. Deze verlichting werkt meestal via een (oplaadbare) batterij. Zo heeft het merk XLC de serie ‘V-light’ fietstassen, met rode verlichting op de zijkant. En het bekende Nederlandse merk Basil heeft een gevarieerd aanbod van verschillende soorten fietstassen en -manden met geïntegreerde Nordlicht Technology LED-verlichting, zoals de SoHo-fietstassen. Van Ortlieb zijn er bijvoorbeeld de E-glow-stuurtassen.

Ortlieb stuurtas e-glow

Let wel op: deze verlichting op de fietstas is aanvullend en vervangt niet de wettelijk vereiste fietsverlichting.

Zorg dat u gezien wordt op de fiets en kies voor een reflecterende fietstas!
Op Fietstas.com vermelden we bij elke fietstas of er sprake is van reflectie. Want veiligheid en bescherming gaat boven alles, zeker ook in het dagelijkse drukke (fiets)verkeer.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 15