Hondenfietsmand voor achterop of voorop de fiets

Op deze pagina: alle hondenfietsmanden op Fietstas.com. Een hondenfietsmand is de meest logische manier om uw viervoeter veilig op de tweewieler te vervoeren. In de meeste van deze manden kan overigens ook prima de kat mee. Hondenfietsmanden zijn er voor zowel voorop als achterop de fiets dan wel elektrische fiets. Ook wat betreft het formaat, het materiaal (riet, nylon, kunststof) en de 'looks' zijn er genoeg opties. Natuurlijk verkopen we er ook losse hondenkussens en draadkoepels bij. En wat betreft de bevestiging: dat gebeurt bij een hondenfietsmand vaak met een kliksysteem, zoals KLICKfix of MIK. Maar er zijn ook hondenmanden die werken met een speciaal klemsysteem.

Een goede hondenfietsmand geeft uw trouwe vriend / huisdier óók op de fiets of e-bike een fijne plek. Dit maakt het automatisch ook voor uzelf gemakkelijker; met een tevreden, rustig voor zich uitkijkende hond (of kat) is het nu eenmaal een stuk relaxter fietsen. Samen op pad, samen gezond in de frisse lucht, veilig op de fiets!

Kleine honden, grote honden...
Kleine honden, piepkleine honden, grotere honden: er is - tot op zekere hoogte - altijd een hondenfietsmand op maat. Zo zijn er varianten voor dieren met een gewicht tot bijvoorbeeld 7 kilo, 10 kilo, 15 kilo of 20 kilo. De maximale draagcapaciteit is zeker bij een hondenmand logischerwijs een kenmerk om goed op te letten.

Kiezen voor een hondenfietsmand vóór- of achterop?

Het antwoord hangt in grote mate af van wat u zelf prettig vindt. Direct contact, en onderweg een aai over de bol kunnen geven? Het hangt ook af van wat past bij de hond, de grootte van hem of haar en zijn of haar karakter. Een andere overweging is welke fietstassen u nog meer wilt kunnen gebruiken. Zoals een gewone stuurtas of juist liever een dubbele fietstas voor achterop. Er zijn wat dat betreft best wat combinatiemogelijkheden!

Hondenfietsmand vóór
Een hondenmand vóór op de tweewieler zal een variant zijn met bevestiging aan het stuur. Veelal is dit in combinatie met een Rixen & Kaul / KLICKfix (KF) stuurhouder speciaal voor dit type mand. Daarmee is snel aan- en afkoppelen prima mogelijk. In de productbeschrijving van de mand staat welke stuurhouder ervoor geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld de KF CC-100 stuurhouder zijn, maar ook een andere. We vertellen het er altijd bij. Resteert er toch nog een vraag? Dan is onze klantendienst meestal zo goed als direct te bereiken.

Hondenfietsmand achter
Een hondenfietsmand voor achterop heeft meestal een klemsysteem voor op de bagagedrager. De bijbehorende minimale en maximale afmetingen die de achterdrager hiervoor moet hebben, staan vermeld bij het product. Vaak is deze breedte ook nog iets aan te passen. Behalve voor op de bagagedrager zijn er ook hondenfietsmanden voor achterop die een plek krijgen met bevestiging aan het zadelframebuis.

Accessoires voor hondenfietsmanden

Bij een hondenfietsmand hoort meestal een kussen. Is dit niet standaard onderdeel van de mand of is het hondenkussen aan vervanging toe? Koop dan (los, apart) één van onze comfortabele, katoenen, makkelijk wasbare kussens speciaal voor de hond, kat of ander huisdier. Comfort is voor uw hond nu eenmaal ook onderweg van groot belang. Bovendien houden jullie het dan samen ook bij langere fietsritten goed uit.

Een draadkoepel is eveneens in veel gevallen gewenst of zelfs een must, vooral uit oogpunt van veiligheid. Met een draadkoepel blijft het zicht behouden, maar kan de viervoeter er onderweg zeker niet uitspringen.

Overige elementen voor een goede hondenfietsmand
Er zijn ook andere elementen die - al dan niet vast of los - onderdeel van een hondenfietsmand kunnen zijn. Bijvoorbeeld met het oog op luxe en gemak. Denk aan extra vakken in de nylon hondenfietstassen. Goed voor het meenemen van een hondenkluif en/of andere spullen voor de hond. Een ander, regelmatig verkocht voorbeeld zijn de hondenmanden met (oprolbaar) wind- en regenscherm. 

Mooie hondenfietsmanden

Zeker bij een hondenfietsmand is het praktische aspect van het meeste belang. Maar... natuurlijk is het ook extra leuk en aantrekkelijk om een mooie hondenfietsmand te hebben! Het uiterlijk telt ook bij hondenfietsmanden zeer zeker mee!

Het is te zien aan bijvoorbeeld het mooi afgelakte riet, aan de nauwkeurig afgewerkte nylon varianten en/of aan de diverse mooi vormgegeven, gestroomlijnde opties. Er zijn, van meerdere van onze A-merken zoals Basil, Cordo, DoggyRide en FastRider, verrassend mooie exemplaren te vinden!

En dan is er nog het aspect veiligheid. De functie van de draadkoepel, dé oplossing voor onverwachte dierenmanoeuvres, hebben we al genoemd. Andere aspecten, onderdelen en accessoires voor een veilige fietsrit? Denk aan reflectie, een geïntegreerd veiligheidsrek en aan veiligheidsriemen. Naast het praktische aspect. Dit laatste gaat niet alleen om de stevige, snelle bevestigingsmethoden. Maar ook om goede handvatten en hengsels, een (afneembare) schouderriem en/of doordachte manieren om de hondenriem gemakkelijk te kunnen vastmaken.

Nieuwsgierig gemaakt? Wil je het beste voor je hond - dus ook de beste hondenfietsmand? Kijk dan snel verder!

Waarom Fietstas.com?

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de hondenmanden voor fiets en e-bike
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 2