Pakaftassen

"Ik zoek een pakaftas voor op mijn fiets"

Pakaftassen: dat zijn meestal enkele fietstassen, maar het kan bij een pakaftas op Fietstas.com ook gaan om een dubbele fietstas. Meestal is een pakaftas een andere benaming voor een enkele fietstas, want die is doorgaans makkelijk van de fiets te nemen. Een enkele fietstas hangt aan één kant van de bagagedrager en is met de meeste bevestigingsmethodes letterlijk 'af te pakken' (let op, er zijn dus ook uitzonderingen, zie altijd de productomschrijving). Zo kunt u de fietstas (ook) dienst laten doen als boodschappentas.

De 'pak-af-tas' is hiermee een flexibel te gebruiken enkele fietstas. Maar als gezegd kan bij sommige merken ook een dubbele fietstas worden 'omgetoverd' tot een afpakbare tas. Veel dubbele fietstassen van Willex bijvoorbeeld kunnen een pakaftas worden genoemd. Ze kunnen eenvoudig van de fiets af te nemen zijn met behulp van de zogeheten Willex afneembare tassendrager.

De afneembare tasdrager is een accessoire die ook van sommige dubbele fietstassen een pakaftas kan maken. Hoe u op deze manier uw dubbele fietstas van Willex altijd snel van de fiets kunt nemen, om ‘m vervolgens ook comfortabel te kunnen dragen, leest u hier. Deze afneembare tasdrager met handvat is ook geschikt voor sommige andere merken dubbele fietstassen, zoals uit de Basil Bohème-serie.

Samengevat: een enkele fietstas wordt vaak ook een pakaftas genoemd, terwijl ook dubbele fietstassen tot de categorie pakaftassen kunnen behoren. De term 'pakaftas' of 'pak aftas' duidt er in elk geval op dat de fietstas én makkelijk van de fiets te halen is én makkelijk met een (al dan niet geïntegreerd) handvat te dragen is. Bijvoorbeeld voor tijdens het winkelen.

Zoekt u een pakaftas, dan kunt u op Fietstas.com kiezen uit vele opties. Kies de kleur, de maat, het merk, de prijs en het materiaal via het filter op deze website, en kies het design pakaftas waar u zich persoonlijk het lekkerst bij voelt.  

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 37