Alles over de garantieprocedure van Ortlieb

Tassen en andere producten van het Duitse merk Ortlieb zijn oersterk, 100% waterdicht en slijtvast. De producten hebben een lange levensduur en om die reden zit er op Ortlieb-producten maar liefst 5 jaar garantie vanaf de datum van aankoop. Deze garantie geldt zowel voor de gebruikte materialen als voor de fabricage. Reserveonderdelen voor een product blijven ten minste 10 jaar na de release van een nieuw product beschikbaar.

Als er toch iets stuk is of versleten, kan dit vaak probleemloos gerepareerd worden. Defecte onderdelen kunnen gemakkelijk worden vervangen, zoals gespen, haken, riemen en banden. Gaten kunnen worden gerepareerd zodat bijvoorbeeld een Ortlieb fietstas weer waterproof is. Voor door Ortlieb uitgevoerde reparaties geldt een garantieperiode van één jaar. Schaafplekken, gaten en scheuren die door eigen schuld veroorzaakt zijn, vallen niet onder de garantietermijn van 5 jaar. Maar ook die kunnen meestal goed gerepareerd worden.

Garantie van Ortlieb

De 4 stappen van de garantieprocedure
Mocht er iets mis zijn met het door u gekochte product, dan hanteert Ortlieb een duidelijke, vaste procedure die bestaat uit vier stappen.

Stap 1
Neem bij een klacht over uw Ortlieb-product contact op met de winkel of webshop waar u het product gekocht heeft. Heeft u uw tas of ander product van Ortlieb via Fietstas.com of Fietsparadijs.com gekocht? Neem dan contact op met ons. U vindt onze contactgegevens helemaal onderaan deze pagina, onder het kopje 'Contact'.

Stap 2
Wij zullen uw klacht bekijken en beoordelen wat de beste vervolgstap is. Het kan zijn dat het product moet worden teruggestuurd naar Ortlieb Benelux. Dit regelen wij; het is niet mogelijk om rechtstreeks producten ter beoordeling naar Ortlieb te sturen.

Stap 3
Indien het product wordt teruggestuurd, zal Ortlieb Benelux het product na ontvangst binnen (ongeveer) 3-5 werkdagen beoordelen. Deze beoordeling wordt teruggekoppeld aan ons, waarna wij contact met u opnemen en u informeren over de oplossing van het probleem.

Stap 4
Wanneer het product onder volledige garantie valt, zijn er verschillende mogelijkheden: reparatie, een alternatief aanbieden of een nieuw product leveren, of restitutie van het aanschafbedrag. In het laatste geval ontvangt u uw geld terug via ons. Voor het repareren van een product houdt Ortlieb een termijn van ongeveer een week aan.

Meer weten over de garantieprocedure van Ortlieb? Bekijk dan deze PDF met een uitgebreide beschrijving van de procedure en werkwijze van Ortlieb. In de bijlage van dit document vindt u een overzicht van veel voorkomende vragen en klachten. Daarbij staat aangegeven of deze onder de garantie vallen. Schadeclaims op grond van gewone slijtage, onvakkundig gebruik, het niet juist volgen van de montagehandleiding, externe interventies of een verkeerde opslag vallen niet onder de garantie.

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 4