Waterdichte rugzakken - voor de laptop

Waterdichte rugzakken | Op de fiets, in de trein, op de scooter en/of te voet. Op weg naar school of werk dragen veel reizigers een waterdichte rugzak. De eigenschap ‘waterdicht’ is van extra belang omdat er in die rugzak vaak een laptop zit. Of een smartphone, notebook of andere device.

Het komt daadwerkelijk voor dat de eigenaar geheel doorweekt op school of kantoor verschijnt. En dan tot de conclusie moet komen dat hij of zij niet alleen een nat pak heeft opgelopen, maar ook een natte laptop, bijvoorbeeld. Pas maakten we het zelf nog mee: een medewerker van Fietstas.com kwam aan met een gecrashte notebook. Tel uit je winst…

Waterdichte rugzakken, voor op de fiets, in de trein of anderszins, houden de inhoud ervan droog, schoon én werkend. En dat is heel wat waard. Zeker als het een apparaat betreft, of belangrijke papieren, want dat kan natuurlijk ook. Je kunt er als dagelijkse forens die een rugtas wil, niet omheen: het online aanbod aan waterdichte rugzakken bekijken!

Waterdichte rugzak voor de laptop

Waterdichte rugzakken die tegen een bui kunnen. Of beter gezegd: tegen een stortbui. Verschillende merken zijn gespecialiseerd in waterdichte oplossingen voor het altijd droog kunnen meenemen van een laptop en andere inhoud van de rugzak. Zelf kun je je drooghouden met een regenpak. Je kunt óók een waterafstotende rugtas kopen. Maar moet het écht waterdicht zijn? Dan kom je al gauw bij de merken Vaude, Ortlieb, AGU en Thule.

Een waterdichte laptop rugzak van Ortlieb, Vaude, AGU of Thule ademt de allerhoogste kwaliteit. Het zijn de wat duurdere, maar simpelweg ook de beste waterdichte rugtassen die er op de markt zijn. We verkopen ook andere, goedkopere maar tevens goede merken tassen, rugzakken, overige fietstassen en fietsrugtassen met een stevige waterdichtheid. Maar met de rugtassen die we hier expliciet noemen zijn ook echt alle spullen, laptops en inhoud verzekerd van volledige waterdichtheid. Oók bij een hevige, hevige plensbui.

 

Waterdichte rugzak laptop

 

Waterdichte rugtas voor kantoor / werk / universiteit / school

Fietstas.com verkoopt een keur aan waterdichte rugzakken. Dat wil zeggen:

  • Kies de kleur, print of het motief van je voorkeur.
  • Kies het formaat: filter op liter inhoud.
  • Bekijk de bevestigingsmethode. Sommige rugzakken kun je op de fiets of e-bike monteren. Zoals achterop, voorop, op de bagagedrager of aan het frame of stuur. Andere overigens dus weer niet: lees daarom altijd goed de beschrijving op onze website.
  • Van onze merken die waterdichte rugzakken produceren hebben we al hun modellen!

Rugzakken – niet alleen voor op de fiets

Fietstas.com verkoopt alle merken, soorten en modellen fietstassen. Daarnaast verkopen we óók rugzakken. Deze kunnen niet alleen op de fiets of e-bike dienst doen, maar eveneens wandelend, of tijdens trekking en andere outdoor activiteiten.

Hoe houden onze merken waterdichte rugzakken het droog?

Voor het daadwerkelijk geheel waterdicht maken en houden van een waterdichte rugzak, heeft elk merk zo zijn eigen techniek. Sommige technieken zijn meer universeel, andere technieken voor waterdichte rugzakken zijn weer unieker en specifieker voor het merk zelf. Hierbij geven we enkele voorbeelden.

Waterdichte rugzakken van AGU | Het Duitse merk AGU heeft voor zijn tassen deze systemen: AGU Dryliner Technology, welded naden en Durable Water Repellent (DWR) coating. Deze kunnen betrekking hebben op waterafstotende eigenschappen of waterdichte eigenschappen. De eerste, AGU Dryliner Technology, combineert een gestikte, waterafstotende buitenlaag met een getapete, waterdichte voering. Dit levert een soort binnenzak op die geheel waterdicht is. De DryLiner-voering is uit de (rug)tas te nemen, zodat deze sneller kan drogen én er binnenin geen vocht blijft hangen.

AGU maakt ook gebruik van ritsen met een waterafstotende, vochtwerende laag op de rits-tape. Daarnaast gebruikt AGU gewelde naden: dat zijn gelaste naden die zorgen voor een geheel waterdichte verbinding. Want hoe waterdicht het materiaal ook is: de zwakste schakel is vaak de constructie.

In dat kader is een rolsluiting – of roltopsluiting – een efficiënte sluitmethode. Deze garandeert niet alleen waterdichtheid, maar beschermt ook tegen stof en vuil. Een paar keer de sluiting omrollen en er kan geen druppel meer door: hermetisch dicht. Niet alleen AGU maakt gebruik van de waterdichte rolsluiting, maar ook merken als Ortlieb en Thule. Deze gebruiken hiervoor ook verstevigde randen, voor een betere houvast en (daarmee) makkelijker en sneller sluiten. Ook de combinatie met een klikgesp is bij deze waterdichte rugzakken een veelgebruikte.

Het gebruikte materiaal is, zoals genoemd, vanzelfsprekend eveneens een essentiële basis voor waterdichtheid. Bisonyl en tarpaulin zijn bekende waterdichte materialen, zoals voor fietstassen. Alleen voor fietsrugzakken zijn ze mogelijk te stug. Daarom zijn deze rugzakken gemaakt van bijvoorbeeld PU-gecoat nylon of PU-gecoat polyester, bijvoorbeeld bij Ortlieb.

Ortlieb gebruikt naast rolsluitingen en waterdichte ritsen ook schuifsluitingen, evenals een specifieke, zelfontwikkelde lasmethode. Honderd procent waterproof is waar het Duitse merk Ortlieb voor stáát; bij alle tassen, fietstassen en rugtassen. Daarmee blijft alle inhoud – laptop, tablet, maar bijvoorbeeld ook eten en (voor op vakantie) een tent – vrij van vocht.

Thule heeft eveneens ver ontwikkelde eigenschappen als het gaat om het waterdicht houden van equipment zoals de rugzakken die ze maken. Tot aan spuitwaterdicht. Thule gebruikt hiervoor onder meer sterk, PVC-vrij, TPU-gecoat nylon en gelaste naden.

Vaude onderscheidt zich eveneens qua waterdichte rugzakken door gebruik te maken van waterdicht gelaste naden en rolsluitingen (met klikgesp). Verder past Vaude het materiaal canvas toe (PVC-vrij). Bovendien zijn hun producten klimaatneutraal gefabriceerd.

Waterdichte rugtassen

 

Waterdichte laptop rugtassen met anti-diefstal

Wil je een goede rugzak kiezen waarin je laptop, notebook en/of smartphone goed beschermd meekan? Dat heeft niet alleen betrekking op bescherming tegen water, maar ook tegen diefstal.

Daarom verkopen we eveneens waterdichte rugzakken met anti-diefstal eigenschappen en functies. Bescherm je laptop in de rugzak tegen de kans om gestolen te worden met één van de volgende mogelijkheden. Rugzakken met verborgen ritsen * rugzakken met verborgen vakken * rugzakken met de grote rits aan de achterkant tegen de rug aan * rugtassen met snijbestendig materiaal * en rugtassen met blind opbergvakje voor bijvoorbeeld een pinpas of creditcard. Een cijferslot / hangslot is een andere bekende mogelijkheid voor het beveiligen van rugzakken; (naast tegen vocht ook) tegen diefstal.

Laptop rugzakken met USB en andere specifieke eigenschappen

Rugzakken voor de laptop hebben vaak ook een USB-aansluiting voor het onderweg kunnen opladen van de smartphone of notebook. Deze laptop rugzakken hebben de USB-aansluiting gemaakt voor het opladen van een smartphone of tablet via een powerbank. Dit type rugtas heeft meestal ook een gewatteerd vak, zodat de laptop of ander device ook beschermd is tegen schokken en een teveel aan trillingen. Laptop rugzakken zitten ook anderszins vaak vernuftig in elkaar, met slimme vakken en andere kenmerken. Zie, ook voor andere voorbeelden voor op de fiets of e-bike: laptop fietstassen.

Algemene rugzak kenmerken

Een waterdichte rugzak heeft ook de meer algemene kenmerken van dit type product. Denk aan het meeneemgemak en draaggemak. En aan de verstelbaarheid, de mogelijkheid om ‘m over de schouder te dragen, de gewichtsverdeling over je lichaam, de snelle bevestiging en de ruime opbergmogelijkheden. En natuurlijk: je hebt je handen vrij. Het zijn allemaal voordelen van de rugzak. Zoals ook van de waterdichte rugzakken van merken zoals Ortlieb, Thule, AGU en Vaude.

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 6