Trekking fietstas

Een trekking fietstas is een must qua fietsuitrusting voor dames en heren voor tijdens een lange fietstocht. Deze categorie fietstassen voor avonturiers op de fiets zijn volledig waterdicht, bieden goede bescherming en houden de spullen compact bijeen. Het zijn speciale stuurtassen, achtertassen (enkele en dubbele), frametassen en zadeltasjes voor het toeren met de fiets of elektrische fiets. Deze praktische tassen benutten alle ruimte onderweg.

Trekking fietstas


Een trekking fietstas is licht van gewicht. Ze zijn er van bekende merken als Ortlieb, Thule, Basil, AGU en Vaude.
Voor avontuurlijke fietstochten wilt u immers zo min mogelijk balast. Trekking fietstassen zijn natuurlijk ook meestal volledig waterdicht. Bij slecht weer onderweg in de vorm van hevige regenval, zorgen bij dit type fietstassen vaak gelaste naden, een rolsluiting en gecoat, waterdicht materiaal voor een goede bescherming van uw spullen. De tassen beschermen overigens óók tegen stof.

Fietsuitrusting: tassen stabiel bevestigd
Avontuurlijk fietsen kan ook alléén naar volledige tevredenheid als de fietsuitrusting niet in de weg zit. Klapperen en trillen van de tassen plus inhoud is uit den boze om onbekommerd te kunnen genieten van de tocht. Daarom is er voor de bevestiging van trekking fietstassen aan de fiets of e-bike aanvullende aandacht voor stabiliteit en balans.

Trekking fietstas onderweg snel bedienbaar

Ook het bedienen van de fietstas tijdens het fietsen of e-biken zelf moet - zeker bij een trekking stuurtas - géén uitdaging op zich zijn. Daarom wordt bijvoorbeeld een magneetsluiting toegepast, zodat onderweg de tas open en dicht doen snel met één hand kan.

Compact qua vorm én alle spullen bijeen
Fietstassen die bestemd zijn om te toeren, zijn meestal erg compact. Sommige trekking fietstassen hebben zelfs een compressieriem, waardoor ook de inhoud zelf schuifvrij bij elkaar blijft. Ook dit speelt in belangrijke mate mee bij het prettig kunnen toerfietsen, zonder irritaties. En het is veilig bovendien. Daarnaast draagt reflectie van hoogwaardige kwaliteit bij aan de bescherming van uw eigen persoon. Fietstassen voor trekking hebben vaak ook extra ruimte voor het bevestigen van losse fietsverlichting.

Trekking fietstas om de schouder?
Stuurtassen en dubbele fietstassen voor toertochten zijn ook van de fiets af comfortabel mee te nemen. De klemhaken die zich bevinden op sommige van deze e-bike tassen, verbergt u tijdens het dragen achter een rits of klapt u eenvoudig weg. En deze tassen beschikken bijna allemaal over een zachte handgreep en (afneembare) schouderriem.

Kleine en grote fietstassen voor trekking

De inhoud van de diverse tour-fietstassen verschilt uiteraard. Met name in een tas bij de bagagedrager kunt u veel meenemen, tot vaak een complete uitrusting met toebehoren. Maar onmisbaar is ook het zadeltasje en/of frametasje. De in feite anders loze ruimte bij de fiets benut u hiermee bijvoorbeeld voor de reserve binnenband of het fietsgereedschapsetje. Ook past er vaak uw fietsslot of tweede fietsslot in of natuurlijk uw portemonnee of smartphone.

 

Trekking fietstas - stuurtas voor navigatie

 

'Navigeren met een stuurtas'
Uw portemonnee of smartphone past natuurlijk ook prima in een stuurtas. De sportievere varianten van deze fietsaccessoire voor aan het stuur hebben vaak een waterdicht, transparant vak voor de routekaart: de papieren versie maar vaak óók de digitale in de vorm van uw iPad of smartphone. Een stuurtas is tijdens het maken van de vele kilometers ook ideaal voor het bij de hand hebben van snacks en drinken. En dankzij de gepolsterde wanden van een trekking fietstas aan het stuur, geldt hetzelfde voor bijvoorbeeld uw camera.

Tassen voor op reis met fiets of e-bike
U vindt hier duurzame, uiteenlopende trekking fietstassen in meerdere kleuren. In strak, rustig, fraai zwart of in een sportieve kleur die uitstekend past bij fietstassen voor tijdens een gezonde tocht!

 

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Aantrekkelijk geprijsd: ook de trekking fietstassen
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 30