Urban fietstassen

Een urban fietstas is er, zo de naam al zegt, voor gebruik op (en van) de fiets in de typisch levendige omstandigheden van het stadsverkeer. Urban fietstassen moeten daarom aan meerdere 'stadseisen' voldoen. Ten eerste zijn ze geschikt voor de plaats van bestemming van het fietstochtje naar de andere kant van de city: denk aan kantoor of andere werkplek, school, en gym of andere sportfaciliteit. Ook moeten urban fietstassen geschikt zijn voor robuust en dagelijks gebruik. Ze moeten verder uiterst comfortabel zijn: zowel onderweg op de fiets of e-bike als bij het afstappen en het wandelen van de laatste meters naar het eindpunt. Of tijdens het lopen van wat meer kilometers in het winkelcentrum, bijvoorbeeld. Een urban fietstas heeft dan ook vaak meerdere draagopties, zoals een fijne schouderriem. Ook is er bijzondere aandacht voor opbergmogelijkheden (zoals het snel kunnen grijpen naar snel benodigde spullen), naast het uiterlijk: juist in de stad is er de wens om modieus en sportief voor de dag te komen.

Veelal moet de tas niet te groot zijn en niet te klein. Groot genoeg om er de sportspullen en werkspullen in mee te nemen, naast allerhande attributen zoals bijvoorbeeld een iPad of laptop. En compact genoeg om onderweg lekker én veilig te kunnen blijven manoeuvreren, om vlot en zonder schrammen op de plek van bestemming aan te komen. Mét ondertussen de stoere uitstraling waarmee je je, met soms ontelbare stadse ogen op je gericht, het liefst wilt associëren.

Urban fietstassen


Urban fietstassen: modern, modieus, waterdicht

Op Fietstas.com zijn er veel verschillende urban fietstassen, zelfs hele series van fietstasmerken als AGU en Basil (onder andere). Deze Urban tassen voor op de fiets zijn modern, modieus en veelal voorzien van een uitneembare laptophoes. Sommige urban fietstassen kunnen zelfs worden omschreven als een multifunctionele kantoortas. Ze kunnen bovendien erg goed tegen een fikse hoosbui, onontkoombaar als je dagelijks verplicht bent de tweewieler op te stappen.

Urban fietstas houdt rekening met balans, zichtbaarheid en draaggemak

Wat betreft het bevestigingssysteem is er vooral focus op balans tijdens het fietsen enerzijds, en gemak bij het op en van de fiets plaatsen van de urban tas anderzijds. Het aspect veiligheid speelt natuurlijk ook een grote rol, juist in de spits van het stadsverkeer, bovendien niet zelden in de schemering. Daarom is er bij deze tassen vaak ook specifiek ruimte voor led- en andere fietsverlichting, naast de vanzelfsprekend standaard, maar ook slim aangebrachte reflecterende elementen. Kortom, maak snel kennis met deze vaak galante, sportieve, kek gemaakte urban fietstassen. Alleen al leuk om ze (zie onze foto's bij de producten) eens wat nader te bekijken!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 16