Zo werkt het Cortina AVS-systeem

Met het Atran Velo-systeem (AVS) van Cortina bevestigt u eenvoudig uw fietsaccessoires op de voor- en achterdrager van uw Cortina Common-fiets. De Common-fietsen zijn dus standaard uitgerust met een AVS-bagagedrager. Wilt u de AVS-accessoires op een andere fiets plaatsen? Dan biedt de losse adapterplaat uitkomst. Er zijn verschillende fietsaccessoires beschikbaar die op het Antran Velo-systeem passen. Denk hierbij aan fietstassen maar ook aan diverse fietsmanden.

Uw AVS-fietsaccessoire wordt vastgeklikt op de zogeheten adapterplaat. Bij Cortina Common-fietsen, alsmede de Cortina E-OCTA en enkele fietsen van Conway en Victoria, is deze adapterplaat standaard gemonteerd. U kunt dus op deze fietsen direct uw fietsaccessoire bevestigen, zowel achterop als op de voordrager. Heeft u een andere fiets en wilt u gebruik maken van een AVS-fietsaccessoire? Dan dient u eerst de losse adapterplaat aan te schaffen en op uw drager te bevestigen. Let op: de losse adapterplaat is enkel geschikt voor achterdragers.

AVS-adapterplaat met klikfunctie
Het Atran Velo-systeem biedt ultiem gebruiksgemak. Het systeem werk namelijk met een handige klikfunctie. U klikt uw fietstas of fietsmand in één beweging vast op de bagagedrager – of als u geen Cortina Common-fiets heeft – de adapterplaat. U kunt dus met één simpele beweging uw fietsaccessoires vastklikken, maar ook weer loshalen. Dit is met name bij fietsmanden ideaal. U kunt een fietsmand zodoende ook los van de fiets gebruiken. Handig als u bijvoorbeeld even een boodschap moet doen.

AVS adapterplaat

Toepassingen AVS
Een ander voordeel van het AVS-systeem is dat het heel eenvoudig is om van fietsaccessoire te wisselen. Ideaal dus, als u de ene keer graag van een fietstas gebruik wilt maken en op een ander moment van bijvoorbeeld een fietsmand.

Winnaar van de Reddot award
De fietsaccessoires van Cortina staan niet alleen bekend om hun gebruiksgemak, ze scoren ook hoog op innovatie en design. Het is dan ook geen verrassing dat het Atran Velo-systeem in 2018 de Reddot Award heeft gewonnen. Deze award wordt toegekend aan producten die onderscheidend zijn qua design, concept en presentatie.

Cortina Dubbele Fietstas Copenhagen AVS 35L Zwart

Benieuwd naar de AVS-fietsaccessoires?
Bent u nieuwsgierig geworden naar de AVS-fietsproducten? U vindt ze in het overzicht hieronder.

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 1