Fietstas vouwfiets

Zoekt u een fietstas die geschikt is voor op een vouwfiets? Dan bent op u op Fietstas.com aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u namelijk een overzicht met alle fietstassen die volgens ons geschikt zijn voor een vouwfiets. Er zijn verschillende soorten fietstassen waar u uit kunt kiezen. Ze worden hieronder kort besproken.

Kleine dubbele fietstas
Wilt u een fietstas die u permanent op uw vouwfiets kunt laten zitten? Kies dan voor een klein model dubbele fietstas. Het voordeel van een dubbele fietstas is dat u gemakkelijk voldoende spullen mee kunt nemen onderweg. Het is wel van belang dat u niet een te groot exemplaar uitzoekt, want dan komt de tas op de grond tijdens het fietsen. Ook past een grote fietstas niet op de achterdrager van uw vouwfiets. De dubbele fietstassen in onderstaand overzicht zijn speciaal geselecteerd op hun kleine formaat.

Kleine enkele fietstassen
Ook een (kleine) enkele fietstas is handig voor op de vouwfiets. Het voordeel van een enkele fietstas is dat u deze snel en eenvoudig aan de bagagedrager kunt haken en ook zo weer los kunt maken. Ideaal dus als u uw vouwfiets op wilt vouwen in bijvoorbeeld de trein. Enkele fietstassen worden ook wel pakaftassen genoemd. 

Schoudertassen (met schouderband)
Desgewenst kunt u ook kiezen voor een enkele fietstas met afneembare schouderband. Deze kunt u aan uw bagagedrager haken maar u kunt er ook voor kiezen deze over uw schouder met u mee te dragen. Handig als u op uw plaats van bestemming bent aangekomen. Een ander voordeel van deze messenger bags is dat ze vaak een apart vak hebben voor uw laptop

Zadeltassen of stuurtassen
Als laatste willen we graag onze zadel- en stuurtassen onder de aandacht ook brengen. Ook deze zijn namelijk ideaal voor op de vouwfiets. Ze zijn compact van formaat en eenvoudig te bevestigen. Zadeltassen bevestigt u óf met bandjes, óf met een speciaal kliksysteem onder uw zadel. Stuurtassen bevestigt u bijna altijd door middel van een kliksysteem aan de stuurpen. Dit maakt de tassen ook gemakkelijk weer van de fiets af te nemen.

Let op: er zijn veel verschillende vouwfietsen op de markt, de één groter dan de andere. Kijk dus ook altijd zelf even goed na of de fietstas van uw keuze past op de bagagedrager of aan het stuur. 

 

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 7