Verzenden & retourneren

Levertijd:

Wanneer u uw fietstas graag de volgende dag in huis wilt hebben, plaatst u op werkdagen uw bestelling voor 22:00 op onze site. Uw fietstas wordt dan dezelfde dag nog bij ons opgehaald door PostNL om de volgende dag bij u te kunnen bezorgen. Leveringen naar België en Duitsland nemen 1-4 werkdagen in beslag.

Na het verzenden van uw bestelling ontvangt u van ons een track & trace code waarmee u uw pakketje kunt volgen tot het moment van levering.

Bezorging:

Bestellingen worden door PostNL op het door u opgegeven adres in Nederland bezorgd. Ook bestellingen die in Belgie of Duitsland moeten worden geleverd zullen door PostNL voor rekening worden genomen. Als u niet thuis bent, wordt uw bestelling de volgende dag nogmaals aangeboden en/of u krijgt verdere instructies van de gebruikte vervoerder in uw brievenbus via een 'niet thuis' briefje.

Een postadres is ook mogelijk om op te geven.

Tip: Naast uw huisadres is het natuurlijk ook mogelijk om het adres van uw werkgever of uw bedrijf op te geven. Wij laten uw slot dan gewoon op uw werk bezorgen! Geef bij de bestelling wel de naam van het bedrijf aan voor het afleveradres. 

Bezorgkosten:

Bij een aankoop in onze shop betaalt u geen verzendkosten bij besteding boven de 75 euro! Voor bestellingen onder dat bedrag zijn wij helaas genoodzaakt een vergoeding van €4,95 of €6,95 in rekening te brengen. 

fietstas.com verzendt binnen Nederland en België alles gratis vanaf 75 euro via de pakketdienst van PostNL. Tot 75 euro rekenen wij 4,95 euro verzendkosten in Nederland en 6,95 euro in België. 

Afhalen in Beverwijk

Afhalen in Beverwijk (adres: Biesland 13) is ook mogelijk. U betaalt dan geen verzendkosten en u kunt wel gemakkelijk online betalen. Afhalen kan overdag, maar veelal ook 's avonds. Als u ons even belt dan zorgen we dat uw bestelling klaar ligt op het tijdstip dat u deze wenst op te halen. Ons telefoonnummer hiervoor is 0251 - 760059.

 

Heeft u klacht over fietstas.com?

We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@fietstas.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.
 

Ruilen en retourneren:

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@fietstas.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

fietstas.com doet haar best om alle producten op de website zo goed mogelijk aan u te laten zien met foto's en toe te lichten met uitgebreide beschrijvingen. Elke order die we ontvangen wordt vervolgens met grote zorgvuldigheid verwerkt en verzonden.

Mocht een product echter toch niet aan uw verwachting voldoen, dan bieden wij u de mogelijkheid om het aangeschafte product te ruilen of te retourneren. Dit moet echter wel binnen 14 dagen na ontvangst gebeuren. 

Indien u gebruik maakt van dit herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u onderstaande formulier invullen en retourneren via info@fietstas.com.

Met betrekking tot het te crediteren bedrag geldt het volgende:
De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Ruilen en retour

Download hier de ruil- en retourinstructies inclusief het retourformulier.