Fietstassen voor de ligfiets

Deze fietstassen voor op de ligfiets zijn er speciaal voor gemaakt óf ook te gebruiken voor op andere fietsen. Een ligfietstas moet in elk geval aan een aantal eisen voldoen, wil het de gevraagde kwaliteit bieden voor dit opvallende type fiets. Zo speelt de reflectie een extra grote rol, om de enigszins kwetsbare, lage fietser extra goed zichtbaar te maken wanneer dat nodig is. Een fietstas voor de ligfiets is meestal een achtertas of zijtas. Voor een velomobiel is er ook een speciale variant van de stuurtas.

Neem bijvoorbeeld de Ortlieb tassenset voor ligfietsen. Deze set vormt specifiek een ligfietstas. Het is een aerodynamische tas, met grote klep die het extra snel en makkelijk maakt om er iets in te stoppen of uit te halen. Er zit de Ortlieb QL2 techniek op: het Quick Lock-systeem. Hiermee is de tas met één klik, reuze eenvoudig, te bevestigen en weer los te koppelen. Deze ligfietstas heeft bovendien een afneembare draagriem en comfortabele handgreep voor een loopje of wandelingetje tussendoor. Ook deze Ortlieb tas is compleet waterdicht.

Ligfietstassen | fietstas voor ligfiets

Ligfietstas of velomobieltas?

Mogelijk bent u op zoek naar een tas voor de ligfiets, maar misschien bent u wel op zoek naar een velomobiel tas. Ofwel: een tas voor een ligfiets die rondom is voorzien van een aerodynamisch gevormde carrosserie. Zo'n Velomobieltas lijkt nog het meest op een stuurtas. Zo'n compacte tas past in dit geval tegen de zijwand, in de ruimte tussen de zitplaats en het voorwiel.

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
Pagina 1 van 1