Fietskoffers en bike bags

Voor wie zijn eigen fiets wil meenemen op vakantie biedt een fietskoffer of fiets transporttas uitkomst. Met een fietskoffer kunt u uw racefiets of mountainbike veilig en goed beschermd vervoeren, in de bus, de trein en in het bagageruim van een vliegtuig.

Stevige fietskoffer of fiets transporttas
In een hardcase fietskoffer is uw racefiets of mountainbike goed beschermd tegen stoten en beschadigingen. Een harde fietskoffer is waterdicht en kan worden afgesloten met een slotje. Deze fietskoffers zijn ideaal voor als de fiets meegaat in het vliegtuig. Maar er zijn ook stevige, gepolsterde fiets transporttassen. Deze tassen zijn waterafstotend, flexibel en lichter van gewicht. Handig is dat deze gevoerde bike bags na gebruik opgevouwen kunnen worden en dus weinig ruimte in beslag nemen.

Onderdelen demonteren
Om uw fiets te kunnen meenemen in een fietskoffer of fiets transporttas moet u de wielen en pedalen van de fiets halen, en het stuur 90 graden draaien of demonteren. De fietskoffer of -tas beschikt over verschillende compartimenten en gevoerde vakken waarin de wielen, het frame en andere onderdelen veilig en compact kunnen worden opgeborgen.

Handig meenemen
De meeste hardcase fietskoffers en sommige bike bags zijn uitgerust met wieltjes en kunnen als een rolkoffer worden voortgetrokken aan een handvat. Andere softcase fiets transporttassen, zoals de Big Bike Bag Pro van Vaude, hebben zowel een handvat als een lange, dubbele schouderband waarmee de lichtgewicht fietstas gedragen kan worden.

Fietskoffers voor achterop de fiets
Op Fietstas.com hebben we naast fiets transporttassen ook een groot aanbod van fietskoffers voor achterop de fiets. Deze bagagedragertassen of trunk bags worden op de bagagedrager van een fiets bevestigd. Het hoofdvak van deze tassen biedt veel ruimte, en daarnaast beschikken deze waterbestendige tassen over andere handige opbergvakken, bijvoorbeeld voor een drinkfles. Aangekomen op de bestemming en gaat u te voet verder? Dan kunt u de tas dankzij de afneembare schouderband makkelijk meenemen. Deze fietskoffers zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen, met een inhoud variërend van  7 tot maar liefst 29 liter.

Lees meer
Pagina 1 van 1