Welke fietstas kopen? Kies de juiste tas voor fiets of e-bike in 1, 2, 3 stappen!

Welk type tas zoekt u? Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor type tas u zoekt. Wat types betreft kunnen we onderscheid maken tussen speciale fietstassen en gewone fietstassen. Onder speciale fietstassen vallen bijvoorbeeld frametassen, zadeltassen en kantoorfietstassen. Dit soort tassen zijn doorgaans geschikt voor specifiek gebruik, zoals toering. Met gewone fietstassen bedoelen we fietstassen voor alledag, zoals enkele fietstassen, dubbele fietstassen, pakaftassen, schoudertassen of stuurtassen. Dit zijn de wat meer standaard fietstassen.

ABUS Frametas Oryde ST2250 1,8L Zwart 


Formaat en inhoud
Als u uw keuze voor het type fietstas bepaald heeft, is het handig na te denken over het formaat van de tas. Uiteraard hangt het formaat vaak samen met het type maar ook binnen een bepaalde categorie kunnen de afmetingen verschillen. Dubbele fietstassen, bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Bedenk dus vooraf bewust wat u zoal in uw fietstas mee wilt nemen. Meestal geldt: hoe compacter de tas hoe beter, maar óók dat een te kleine tas ergernis op kan leveren.

 Willex Dubbele Canvas Tas Plus Blauw/Matzwart 67L
Stijl, kleur en details
Tot nu toe heeft u nagedacht over meer praktische zaken, zoals type en formaat. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Fietstassen zijn er in allerlei kleuren en dessins, van rood tot zwart, van trendy tot sportief. Welke kleur of welk design spreekt u aan? Denk bij de keuze voor een fietstas ook aan eventuele details. Moet uw fietstas bijvoorbeeld voorzien zijn van reflectie? Zoekt u een tas die waterafstotend is? Wilt u een fietstas met meerdere opbergvakken? Al dit soort zaken kunnen meespelen in uw overweging. 


Basil Bohème Carry All Indigo

Weet u inmiddels wat voor fietstas u zoekt? Bekijk dan eens ons complete assortiment fietstassen. Wilt u meer toelichting en uitleg? Wij verwijzen u graag naar het uitgebreidere stappenplan onderaan de homepage.

Zie hieronder de populairste fietstassen uit het assortiment van Fietstas.com

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 2