Fietstassen voor de elektrische fiets

Bij het kopen van een e-bike fietstas wilt u er zeker van zijn dat deze fietstas ook daadwerkelijk goed past op uw eigen elektrische fiets. Belangrijk daarbij is dat de accu van de fiets de tas en de bevestiging daarvan niet in de weg zit. Op Fietstas.com vindt u een uitgebreid assortiment van fietstassen die geschikt zijn voor e-bikes. Daarbij kunt u kiezen uit enkele fietstassen of pakaftassen, en de dubbele varianten die (ook) gemaakt zijn voor op een elektrische fiets.

De meeste fietstassen passen gewoon op een e-bike. Zo vallen dubbele tassen over het algemeen over de accu heen, wanneer deze onder de bagagedrager zit. Bij enkele fietstassen en pakaftassen is het van belang dat er genoeg ruimte is tussen de accu en de drager, zodat de bevestigingshaken ertussen passen. Wanneer de accu van uw elektrische fiets op een andere plek zit, bijvoorbeeld in of op het frame, dan kunt u zonder problemen een fietstas achterop uw fiets bevestigen.

Fastrider Dubbele fietstas JaxxOrtlieb Enkele Fietstas E-Mate PetrolVaude Enkele fietstas eBack Single

Enkele fietstas voor e-bike

Bent u op zoek naar een enkele fietstas of pakaftas met een haaksysteem en heeft u een e-bike met een accu onder de bagagedrager? Dan moet u er zeker van zijn dat er voldoende ruimte is tussen de accu en de drager. De haken van de fietstas moeten namelijk niet alleen passen in de ruimte tussen de accu en de bagagedragerbuis, maar de tas moet ook gemakkelijk met een draai van de drager gehaald kunnen worden. Meet daarom voordat u een fietstas koopt de ruimte tussen de drager en de accu.

Wanneer er 1 centimeter (of meer) ruimte is tussen de bagagedrager en de accu, zal vrijwel elke enkele fietstas met bevestigingshaken passen. Is er minder dan 5 millimeter ruimte? Dan zijn de haken van een fietstas waarschijnlijk te dik. U kunt in dat geval beter voor een ander type fietstas kiezen. Bij een ruimte tussen de 5 en 10 millimeter hangt het af van de dikte van de haken. Zie voor meer informatie ook deze pagina over e-bike fietstassen.

Verschillende bekende merken bieden enkele fietstassen die geschikt zijn voor bevestiging op een e-bike. Zo zijn de fietstassen van Basil met het Hook On-systeem geschikt voor de meest e-bikes. Basil heeft tassen met dit systeem niet voor niets het label 'e-bike perfect' gegeven! Andere merken met geschikte pakaftassen zijn onder meer New Looxs, Urban Proof en Willex. Ook fietstassen met KLICKfix Vario-haken passen over het algemeen prima op de drager van een elektrische fiets, zoals de enkele fietstassen van AGU en Fastrider.

Dubbele fietstas voor elektrische fietsen

Dubbele fietstassen die bevestigd worden met bandjes, klittenband of riempjes zullen normaliter altijd passen op de drager van een elektrische fiets. Het gedeelte tussen de beide helften van de dubbele fietstas - de zogenoemde brug – is vrijwel altijd breed genoeg, en valt over de bagagedrager met daaronder de accu heen.

Er zijn ook dubbele fietstassen met andere bevestigingssystemen, zoals het MIK-systeem van Basil. Als uw fiets geen MIK-bagagedrager heeft, kunt u een MIK Carrierplaat op de drager bevestigen en zo fietstassen die voorzien zijn van een MIK adapterplaat gebruiken. Let op: er moet wel wat ruimte zijn tussen de accu en de drager voor het monteren van de carrierplaat. Als dat niet het geval is, kan de MIK-'base' niet op de drager worden vastgeklemd. Hier leest u meer over het MIK-systeem.

Fietstassen geschikt voor e-bikes

Is uw elektrische fiets niet geschikt voor het bevestigen van een fietstas achterop? Er zijn ook andere soorten fietstassen die perfect zijn voor e-bikes. Denk bijvoorbeeld aan een stuurtas, een voortas, een frametas of een zadeltas. Op Fietstas.com vindt u fietstassen voor alle merken e-bikes, van Sparta tot Stella, van Bosch tot Gazelle, van Batavus tot Cortina, maar ook voor minder bekende merken van de moderne e-fiets.

Bekijk hier alle fietstassen die passen op de elektrische fiets!

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Aantrekkelijk geprijsd: ook de fietstassen voor de elektrische fiets
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer