Milieuvriendelijke fietstassen van gerecycled materiaal

Een fietstas kopen gemaakt van gerecycled materiaal. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. Ecologische en/of circulaire fietstassen zijn honderd procent van deze tijd. En ze zijn er in diverse uitvoeringen. Variërend van een rugzak, kantoortas en fietstassenset tot onder meer een stuurtas, zadeltas, enkele fietstas en dubbele fietstas. Merken als Vaude en XD Design zijn gespecialiseerd in het maken van milieuvriendelijke tassen voor op de fiets. Dat begint met het structureel inrichten van een duurzaam productieproces en het gebruik van zoveel mogelijk recycled materiaal. Dat levert niet alleen duurzame, bestendige fietstassen op, maar ook mooie. Want verantwoord geproduceerde producten hebben iets extra's, zowel 'innerlijk' als uiterlijk. En dat geldt zeker óók voor een degelijk ontworpen tas voor op e-bike of fiets.

Neem Vaude als sprekend voorbeeld. Milieuvriendelijkheid zit in het DNA van deze Duitse producent van fietsaccessoires. Ze maken bewuste keuzes op dit vlak, hand in hand met de aandacht voor vormgeving, gebruiksgemak en duurzaamheid als het gaat om een lange levensduur. De term 'ecologische verantwoordelijkheid' wordt door Vaude prominent gebruikt, aangezien de luxe fietstassen-fabrikant voldoet aan hoge milieustandaarden en - certificaten. Voorbeelden zijn de bluesign® milieustandaard die de volledige textielproductieketen op dit vlak controleert, en het EMAS-certificaat dat zich toespitst op het milieumanagement van een bedrijf. Ook het Green Shape label, de Fair Wear Foundation en Eco Finish zijn verbonden aan Vaude, dat zijn uiteenlopende fietstassen zoveel mogelijk tot helemaal PVC-vrij en zelfs klimaatneutraal produceert. Voor voorbeelden van milieuvriendelijke, duurzame Vaude tassen kun je op voorgaande link klikken of verder scrollen op deze pagina. Je kunt hier via het filter Vaude simpel in het overzicht uitlichten.

XD Design milieuvriendelijke fietstassen

Milieuvriendelijke fietstas kopen | Vaude en XD Design

Er zijn ook andere opties en merken voor elke fiets- of elektrischefietsbezitter die een milieuvriendelijke fietstas wil kopen, duurzaam geproduceerd en van gerecycled materiaal. XD Design is eveneens een merk dat terecht als voorbeeld mag dienen voor wie op zoek is naar een milieubewuste aankoop als het gaat om fietstassen. XD Design is een Nederlands merk dat zich onder andere, qua fietstassen, profileert met hun (prijswinnende) Bobby anti-diefstal rugzak. U ziet ze eveneens op deze pagina staan. Het bijzondere aan deze (fiets)rugtassen is onder meer dat ze zijn opgetrokken uit snijvast materiaal, verborgen ritsen hebben en geheime vakjes. Naast een USB oplaadpoort en een gewichtsbalanssysteem. Dat spreekt menigeen ongetwijfeld tot de verbeelding, maar ook wat betreft het milieu zijn de XD Design fietstassen zorgvuldig tot stand gekomen.

Gerecyclede fietstassen van Vaude

Fietstas gerecycled: ecologisch verantwoord

Aandacht voor de planeet, voor duurzaamheid, de ecologische verantwoordelijkheid oppakken tijdens het proces van fabriceren van de rugzakken en andere fietstassen, toepassing van gerecyclede materialen (ook waar het de verpakkingen betreft): XD Design focust zich net als Vaude op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een rap toenemende wereldbevolking, overproductie en overconsumptie, oprakende hulpbronnen uit de natuur en sterk toegenomen CO2-uitstoot, is voor XD Design de relevantie van milieubewust opereren duidelijk.

'Groen denken' gebeurde bij dit merk onder andere in de vorm van het doel om al in 2020 alle producten klimaatneutraal tot leven te roepen. Dat gebeurde volgens het stapsgewijze plan XD Vision 2020. Meer informatie daarover is uitgebreid te vinden op www.xdvision2020.com. Kernwoorden daarbij zijn, onder meer, het maken van bruikbare en duurzame producten, bewustwording bij elke stap in het ontwikkelingsproces van de impact op het milieu ervan, efficiënte functionaliteit van de tassen, en verpakkingen die een circulair, 'recycling leven' leiden.

De voordelen van Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Aantrekkelijk geprijsd: ook de gerecyclede fietstassen
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 21