Voortassen

"Ik zoek een voortas voor op mijn fiets"

Voortassen voor op de fiets: Fietstas.com biedt u iets te kiezen, eveneens als het gaat om een fietstas voor vóórop. Qua kleuren, merken en qua karakteristieke kenmerken. Maar ook qua type voortas. Spreken we van een fietstas voor bij het stuur, dan kan het letterlijk gaan om een stuurtas, maar ook om een fietstas die past op (of aan) de voordrager van uw fiets. Zoals de traditionele pakaftas.  

Een voortas die op de voordrager geplaatst kan worden, op eenzelfde manier als op de bagagedrager achter, heeft minder specifieke ‘voortas-eigenschappen’ dan een stuurtas. Een stuurtas hangt letterlijk aan het stuur, al gebeurt dit meestal via een adapter ofwel montagesysteem. Dit kan een KLICKfix zijn, of een bevestigingssysteem speciaal behorend bij het merk en de tas.

Een typische stuurtas is doorgaans klein en compact, in tegenstelling tot een andere voortas die doorgaans wat groter is. Een inhoud van plusminus 6-10 liter is voor een stuurtas zo ongeveer gemiddeld. Logisch, want u wilt niet teveel gewicht direct aan het stuur; voor het behoud van een goede balans en het veilig kunnen fietsen.

Zo’n type voortas is voornamelijk bedoeld om op de fiets makkelijk iets voor het grijpen te hebben. Zoals een snack, flesje drinken, sleutels of fietsslot. Uw smartphone of camera. Of bijvoorbeeld of uw portemonnee, handschoenen of regenkapje.

Daarom heeft dit type fietstas (stuurtas) vaak slim ingedeelde (zij)vakken en compartimenten. Ook is nagedacht over handige sluitingen, en er zijn soms ook open vakken. Ook is nagedacht over de wijze van dichtmaken. Want al fietsende is het handig én veilig om de voortas snel, met één hand te kunnen openen en sluiten. Vanuit hetzelfde oogpunt van bescherming is er overigens vaak ook plaats voor een extra fietslicht!

Veel voortassen voor aan het stuur zijn zwart van kleur. Ook grijs, zilver en donkerblauw zijn veelvoorkomende kleuren. Op Fietstas.com vindt u nog meer kleuren, zeker als het gaat om de pakaftas die dienst doet als voortas. Bij die categorie zijn er zelfs legio kleuren én prints en designs.

De voortassen in deze fietstassen-webshop, hebben vaak meerdere verrassende elementen. Denk aan een speciaal sleutelhaakje, een voortas met afneembare schouderriem of audio-uitgang. Vaak is er een geïntegreerde kaarthoes voor een snelle blik op uw route. En waterbestendigheid of zelfs waterdichtheid én reflectie zijn eveneens gangbaar onder veel voortassen.

Natuurlijk kunt u ook een voortas combineren met een achtertas. Zo kunt u nóg meer meenemen op uw tweewieler onderweg. Een stelregel voor een goede, veilige fietsbalans, is dat u ongeveer maximaal 1/3 van het totale meeneemgewicht vóórop plaatst, en de rest in de achtertas(sen).

Zie ons ruime aanbod aan voortassen voor op de fiets. Voortassen van meerdere merken!

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 5