Fietstassen voor een hardtail mountainbike

Een hardtail mountainbike is een MTB met alleen voorvering. Vind hier fietstassen die passen op een off-track mountainbike met voorvorkvering.

Je hebt full-suspension mountainbikes en hardtail mountainbikes. Eerstgenoemde type off-road fiets heeft zowel voorvering als achtervering. De hardtail bikes hebben alleen vering vóór, via de voorvork. Ze hebben géén demper in het achterframe. Of een hardtail bike of juist een full-suspension bike het meest van meerwaarde is, hangt af van meerdere factoren. Het is altijd een samenspel met de geometrie van de betreffende mountainbike, dan ten eerste. Maar het hangt óók af van het doel waarvoor de fiets bestemd is.

Zo zal bijvoorbeeld een Enduro bike, zijnde normaal gesproken een hardtail, overall gezien beter scoren op aspecten comfort, stabiliteit, snelheid en wendbaarheid. Dit komt omdat deze gebruikt wordt op een weliswaar grotendeels dalend, maar deels ook stijgend én wat vlakker off-road wedstrijdparcours, met bovendien specifieke zithoudingen van dien. Terwijl bijvoorbeeld een Trail bike, in geval van een robuust, grillig off-track parcours, eerder een full-suspension variant is, met zowel een voorvork als achterdemper die de schokken en trillingen daarop beter opvangt.

Een hardtail bike is gemiddeld wat lichter, laagdrempeliger, goedkoper en bovendien breder inzetbaar; zowel voor off-road circuits als op normaal asfalt. Ze reageren iets meer één-op-één bij het trappen, zodat je (zeker bij effen wegdelen) iets makkelijker meer gang kunt maken. Wel dempen ze iets minder en er geldt: hoe ruwer het terrein, hoe eerder de keuze van een off-track mountainbiker zal vallen op de meer flexibele full-suspension bike.

Welke fietstassen kun je gebruiken voor een hardtail bike?

Mountainbikers gaan graag de uitdaging aan – qua snelheid en hindernissen – op een natuurrijk parcours vol hindernissen. Omhoog, omlaag, stijl omhoog, stijl omlaag of (meestal) een combinatie van deze uitdagingen, op meestal een robuust off-road parcours. Logischerwijs zal je als mountainbiker – met een hardtail bike dan wel een full-suspension bike – niet een grote of alledaagse fietstas meenemen. Het liefst misschien wel helemáál geen fietstas – al is dat ook weer het andere uiterste. Want voor elke mountainbiker is het handig of zelfs noodzakelijk om onderweg – van of naar het parcours én tijdens de afdaling zelf – het een en ander te kunnen meenemen.

Zadeltassen en frametassen voor de hardtail mountainbike

Hiervoor is dan juist een zadeltas of frametas de perfecte uitkomst, mits het een sportief exemplaar is, niet te groot en (inclusief inhoud) niet te zwaar. Er zijn veel hardtail zadeltassen en frametassen die meerdere eigenschappen en toepassingsmogelijkheden combineren. Een hardtail bike fietstas op maat is te vinden in het bijgaande assortiment. Van fruit tot reep, van het meest elementaire fietsgereedschap tot een veilige, stabiele plek voor de smartphone. Van een handige plek voor sleutels tot een plek voor het opbergen van de zonnebril. Zie de veelzijdige mogelijkheden van kleine, sportieve zadeltassen en frametassen – die bij uitstek geschikt zijn voor de hardtail bike!

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 9