Stevige fietstassen

Op zoek naar een stevige fietstas? Onze stevige fietstassen zijn van de beste merken, zoals van Thule, Vaude, Basil, New Looxs, AGU en Ortlieb. Ze zijn gemaakt van materialen zoals stevig canvas, tarpaulin of bisonyl, maar ook van hoogwaardig polyester. Een stevige fietstas is ook sterk bij gevoelige plekken zoals de hoeken en naden, en daarmee overall bestand tegen scheuren en rafelen. De stevigheid van de fietstas / e-bike tas komt ook tot uiting in de afwerking, zoals van het sluitmechanisme, en de solide wijze van bevestiging van de tas op de fiets.

De diverse soorten fietstassen op deze pagina zijn alle bovengemiddeld stevig (niet per se duurder, overigens!). Maar als eerste de vraag:

Wat maakt een fietstas stevig?

  • Om te beginnen: het gebruikte materiaal natuurlijk.

De meest stevige fietstassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van bisonyl. Dat is een soort gevlochten vezeldoek, gecoat met PVC. Een soort zeildoek dat ook als vrachtwagendoek bekendstaat. Bisonyl is supersterk en daarmee slijtvast. Bovendien is het waterdicht. Ideaal, stevig materiaal voor een fietstas dus. Ook al omdat het een groot aantal kilo's aan meeneemgewicht kan dragen.

Of neem canvas. Gemaakt van hennepvezels, terwijl het zeker bij de toepassing voor fietstassen onder meer bestaat uit een zware kwaliteit katoen met dicht weefsel. Ook canvas wordt gebruikt als vrachtwagendoek - en dat zegt wel iets.

Fietstassen van tarpaulin zijn eveneens erg stevig. Tarpaulin is waterdicht en eveneens zeildoekachtig materiaal. Een solide grondstof voor een fietstas derhalve. Tarpaulin is geweven polyester of polypropeen, voorzien van een coating.

Stevige fietstassen

 

Stevige fietstassen zijn enorm verfijnd als het gaat om de afwerking

Denk bij de afwerking aan gelaste naden: die techniek zorgt ervoor dat er géén stiksel is waardoorheen vocht, laat staan water kan doordringen. Maar ook aan het stiksel bij de handgreep dat duizenden keren dragen goed moet kunnen 'handelen'. Dit geldt evengoed voor bijvoorbeeld de schouderriem bij een schouder fietstas. Denk ook aan de coating en extra aandacht voor de afwerking bij de hoeken. Daarnaast zijn ritsen, klikgespen, knopen en overige fietstas-sluitingen mogelijk de achilleshiel; zo niet echter bij de fietstassen die ook op dat punt in het ontwikkelings- en fabricageproces weldoordachte aandacht hebben gehad. Voor extra stevigheid als geheel kan ook gebruik worden gemaakt van inlegplaten aan onderzijde en zijkanten. Dit maakt de tas bovendien vormvast.

Voorbeelden van een stevige fietstas

Voorbeelden van stevige fietstassen zijn krantentassen, maar ook laptoptassen, boodschappen fietstassen en onder meer de zijtassen, voortassen en andere fietstassen voor trekking. Fietstassen in de categorie 'stevig' zijn veelal ook waterdicht, en in elk geval in zijn algemeenheid bestand tegen weer en wind, vocht en stof, en daarmee bovengemiddeld duurzaam. Ze kunnen ook een stootje of krasje hebben zonder dat het direct zichtbaar wordt. Fietstassen van Thule, Vaude, Basil, New Looxs, Ortlieb en AGU zijn mooie voorbeelden van het type fietstas dat u, uit en te na, kunt vinden op deze pagina.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 23