Fietsmanden voor stadsfiets

Zoek je een fietsmand voor de stadsfiets, dan zoek je een fietsmand voor een fiets voor dagelijks gebruik. Een stadsfiets kenmerkt zich door eenvoud. Er zitten vaak géén versnellingen op en daarmee meestal een terugtraprem en gesloten kettingkast. Moderne stadsfietsen hebben echter wél enkele versnellingen. De banden van de stadsfiets zijn van een gemiddelde dikte: namelijk voor het afleggen van niet ál te ver woon-werk- of woon-schoolverkeer, over voornamelijk egale wegen. De stadsfiets is van staal en robuust, kan daardoor tegen een stootje, en het design is traditioneel.

Een stadsfiets wordt daarom ook wel vaak een omafiets genoemd. Daarnaast is de term moederfiets een veelgebruikte. Het is een zeer veel verkocht type fiets in fietsland Nederland.

Er zijn stadsfietsen voor heren en stadsfietsen voor dames. De variant voor heren heeft een horizontale stang, terwijl de variant voor dames eerder een ‘instapmodel’ is. Ook het zadel verschilt: dat van de damesfiets is breder dan dat van de herenfiets.

Een stadsfiets kan beschikken over een voordrager. Deze kan standaard in de fabriek gemonteerd zijn, maar kan ook los besteld en aan de fiets bevestigd worden. Een stadsfiets met voordrager (en bagagedrager achter) heet in de volksmond ook een transportfiets.

Vooral deze voordrager is een geschikte plek voor het plaatsen van de fietsmand. Ook kan er eenvoudig een fietskrat of zelfs fietstas op deze drager aan de voorzijde. Fietsmanden die geschikt zijn voor op de voordrager, zijn er in behoorlijk wat uitvoeringen. Let bij het kopen ervan ook op de grootte; die moet uiteraard zijn afgestemd op het formaat van de stadsfiets. Er zijn fietsmanden voor op de voordrager van zowel de volwassenen fiets als op de kleine voordrager van een kinderfiets.

Daarnaast is het prima mogelijk om een stuurmand op de stadsfiets te plaatsen. De haken zullen in principe altijd om het stuur passen. Ook het plaatsen van bepaalde KLICKfix-stuurpenhouders om de stuurfietsmand mee te bevestigen, lukt (normaliter) prima op de stadsfiets.

Voordelen Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de stadsfiets fietsmanden
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!
Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 3