Fietstas moederfiets

Op zoek naar een fietstas voor op uw moederfiets? Dan zoekt u waarschijnlijk een dubbele fietstas die in combinatie met een fietszitje gebruikt kan worden. We hebben op deze pagina voor u alle dubbele fietstassen met een uitsparing voor een achterzitje handig bij elkaar gezet. Het is wel belangrijk om altijd zelf goed na te gaan of de fietstas van uw keuze past in combinatie het achterzitje van uw keuze! 

Als moeder is het wel zo handig als uw behalve uw kind(eren) ook nog de nodige spullen mee kunt nemen op de fiets. Een dubbele fietstas komt dan goed van pas. Dubbele fietstassen zijn doorgaans lekker ruim, zodat u genoeg spullen mee kunt nemen. Ook is de balans op uw fiets met dubbele fietstassen beter verdeeld zodat u niet gaat zwenken onderweg.

Fietstas onder fietszitje
Als u achterop uw fiets een fietszitje wilt kunnen bevestigen in combinatie met fietstassen, is het in ieder geval van belang dat u een fietstas koopt die open is aan de bovenzijde. Dat wil zeggen dat de fietstas een uitsparing heeft zodat de bagagedrager toegankelijk is. Op deze manier is het vaak mogelijk een fietszitje in combinatie met een fietstas achterop te bevestigen. 

Let op: Er zijn verschillende fietszitjes voor op de bagagedrager op de markt, met verschillende bevestigingsmethoden. Het ene zitje zal makkelijker te combineren zijn met een fietstas dan een andere. Ga dus ook altijd bij de aanschaf van een achterzitje goed na of deze te gebruiken is in combinatie met fietstassen! In onze andere webshop Fietsstoeltje.com vindt u bij elk achterzitje uitgebreide bevestigingsinformatie. 

Verlenger voor de bagagedrager
Wilt u er zeker van zijn dat u achterop zowel een dubbele fietstas als een fietszitje kunt plaatsen, dan is het aanschaffen van een verlenger voor op uw bagagedrager een idee. Met een dragerverlenger creëert u extra ruimte achterop de fiets. Het fietszitje plaatst u op uw ‘gewone’ bagagedrager en de fietstassen komen dan op het verlengstuk. Zo zitten beide producten elkaar niet in de weg. 

Let er wel op dat het geheel niet te zwaar wordt! Een bagagedrager kan namelijk een maximaal gewicht aan dus let er op dat u dit niet overschrijdt met fietsstoeltje + kind en gevulde fietstassen. Ook kan het zijn dat hele grote fietstassen misschien niet op het verlengstuk passen.

Enkele fietstas in combinatie met een fietsstoeltje
Wanneer u graag een enkele fietstas achterop wilt combineren met een fietsstoeltje, raden wij de Steco Pakaf-Mee aan. U kunt namelijk in de meeste gevallen een enkele fietstas niet aan de bagagedrager hangen als hier al een fietsstoeltje bevestigd is. De Sceco Pakaf-Mee maakt dit wel mogelijk. Bovendien zorgt ook dit product er voor dat fietsstoeltje en fietstas elkaar - en uw kind - niet in de weg zitten. 

 

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 19