Basil

Fietstassen van Basil maken fietsen nog leuker!

Er staan honderden Basil-fietstassen op Fietstas.com. Het Nederlandse merk laat heel wat moois zien als het om fietstassen gaat. Modieus, elegant, sportief, voor heren en voor dames, voor jongens en voor meisjes. Een fietstas van Basil komt u op straat dagelijks vaak tegen. In kleurrijke en bloemrijke varianten, maar ook uitgevoerd in strakke designs en effen kleuren.

In deze webshop vindt u het gehele assortiment aan Basil-fietstassen. We hebben dubbele fietstassen, enkele fietstassen, schouderfietstassen en pakaftassen van dit merk dat in het Achterhoekse Silvolde zijn basis heeft. Zie ook verderop: 'Historie Basil in vogelvlucht'. Maar u vindt in deze toonaangevende webshop voor fietstassen ook fietsaccessoires van Basil, zoals fietsmanden, fietskratten en hondenfietsmanden. En dan zijn er nog stuurtassen, kantoorfietstassen, kinderfietstassen, shoppers voor op de fiets, frametassen en - onder meer - montagebenodigdheden. Als het om fietstassen gaat, heeft Basil 'voor ieder wat wils'!

Fietstas.com en Basil
Dat het assortiment van Basil op deze website zo uitgebreid is, komt doordat Fietstas.com en Basil al jarenlang een goede samenwerking hebben. Dagelijks gaan er via Fietstas.com dan ook vele - en ook véél verschillende - fietstassen 'over de toonbank'. En regelmatig komt er weer een nieuwe tassenlijn van Basil voor de fiets bij, zodat het aanbod bestaat uit de populaire klassiekers én nieuwe, verfrissende designs.

Basil fietstas Mara

Voorbeelden van bekende Basil-fietstassen
Eén van de bekendste tassen van dit topmerk is fietstas Mara. Zo zijn er de Mara XL en Mara XXL, die verkrijgbaar zijn in meerdere uitvoeringen en prints. Deze fietstassen worden gezien als mooie instapmodellen, interessant voor jong en oud. Andere, bij een breed publiek bekende fietstassen van Basil zijn bijvoorbeeld die uit de series Bohème, Urban Dry (waterdichte fietstassen), Sport Design, Kavan en Wanderlust. Ook de sportieve tassen uit de Basil Miles-serie zijn populair, van de dubbele tassen tot de trunkbags.

Basil Fietshandtas Bloom Field

Nieuwere tassenlijnen van Basil zijn de kleurrijke, trendy fietstassen uit de Bloom Field-serie,  de stijlvolle fietstassen uit de City-lijn en de sterke, degelijke Tour-fietstassen. En speciaal voor sportieve toerfietsers heeft Basil de Navigator-fietstassen ontwikkeld, met waterdichte enkele fietstassen, een stuurtas, een frametas en een zadeltas.

Basil Navigator fietstassen

Basil-fietstassen met verlichting
Basil maakt ook tassen met net wat extra, zoals fietstassen met geïntegreerde LED-verlichting. Voorbeelden hiervan zijn de SoHo Nordlicht-fietstassen, de fietsrugzakken Miles Nordlicht en de B-Safe Commuter laptoptassen. Dankzij deze Nordlicht Technology-verlichting, die werkt op AAA-batterijen, bent u nog beter zichtbaar op de weg. 

Hondenfietsmanden van Basil
Gaat u graag met uw trouwe viervoeter op pad? Met een hondenfietsmand van Basil neemt u uw hond veilig mee op de fiets! Bijvoorbeeld in de sterke kunststof hondenfietsmand Buddy of de praktische rieten mand Pasja. Deze hondenfietsmanden kunt u uitbreiden met een draadkoepel voor over de mand, zodat u zeker weet dat uw hond in de mand blijft zitten onderweg.

Bevestiging met het MIK-systeem
De dubbele fietstassen van Basil kunt u met verstelbare riempjes (het Universal Bridge-systeem) bevestigen aan de drager van uw fiets. Maar Basil heeft ook het handige en gebruiksvriendelijke MIK-systeem ontwikkeld voor het bevestigen van dubbele fietstassen, bagagedragertassen en fietsmanden. Met het MIK-systeem klikt u uw fietsaccessoire snel vast op de bagagedrager, en net zo makkelijk weer los. Hierdoor is de fietstas of accessoire gemakkelijk afneembaar en kunt u snel wisselen tussen fietstassen en -manden. Hier leest u meer over het MIK-systeem.

Onderaan deze pagina ziet u het gehele aanbod Basil-fietstassen en -manden op Fietstas.com.

De historie van Basil in vogelvlucht
Begin jaren zeventig begon voormalig eigenaar Nico van Balveren, destijds nog rijwieldetaillist, met de ontwikkeling en productie van fietsmanden. In 1976 richtte Nico 'N. van Balveren Riet Import-Export' op. De naam van dat bedrijf wijzigde na enkele jaren in Basil. Het woord 'Basil' is een samentrekking van 'BAlveren' en 'SILvolde', de oorspronkelijke vestigingsplaats. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de praktische functionaliteit en de gevarieerde vormgeving en stijlen.

Garantievoorwaarden fietstas Basil
Basil heeft voor zijn producten de wettelijke garantietermijn van 2 jaar. Op de Basil Kavan Eco Classic-fietstassen ontvangt u 10 jaar garantie op eventuele productie- en materiaalfouten. Let op: voor de rotan en wilgentenen manden geldt geen garantie op het materiaal. Dit zijn namelijk echte natuurproducten, en daarmee extra gevoelig voor weersinvloeden. Staat de (fiets)mand langdurig in de schaduw en regen? Dan kan er groene aanslag ontstaan, bovendien vergaat de mand dan sneller. Staat de mand te lang in de felle zon? Dan wordt dit natuurmateriaal broos. Wel geeft Basil bij dit type product garantie op het vlechtwerk en de constructie.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 16