Basil

Fietstassen van Basil maken fietsen nog leuker!

Een Basil fietstas? Er zijn er honderden op Fietstas.com. Het Nederlandse merk laat heel wat moois zien als het om fietstassen gaat. Modieus, galant, sportief, voor heren en voor dames, voor jongens en voor meisjes. Een fietstas van Basil komt u op straat dagelijks veelvuldig tegen. In kleurrijke en bloemrijke varianten, maar ook strak en rustig uitgevoerd.

In deze webshop vindt u het gehele assortiment aan Basil fietstassen. En dat gaat best ver. Natuurlijk treft u hier dubbele fietstassen, enkele fietstassen, schouderfietstassen en pakaftassen van dit merk dat in het Achterhoekse Silvolde zijn basis heeft. Zie ook verderop: 'Historie Basil in vogelvlucht'. Maar u vindt in deze toonaangevende webshop voor fietstassen eveneens fietsaccessoires zoals fietsmanden, fietskratten en hondenfietsmanden van dit merk. Maar óók stuurtassen, kantoorfietstassen, kinderfietstassen, shoppers voor op de fiets, frametassen en - onder meer - montagebenodigdheden. 

Bovengemiddeld veel fietstassen van Basil
Basil staat erom bekend, het klinkt als een cliché, maar: er is 'voor elk wat wils'. Ofwel: 'Voor elk een fietstas'. Dat heeft ook te maken met de keuze als het gaat om de afmetingen, de stijl, de bevestigingsmethoden en andere toepassingen en het standaard sterke materiaal.

Fietstas.com en Basil
Dat het assortiment van Basil op deze website zo uitgebreid is, komt ook omdat Fietstas.com en Basil al jarenlang een goede samenwerking hebben. Dagelijks gaan er via Fietstas.com dan ook vele - en ook véél verschillende - fietstassen 'over de toonbank'. En regelmatig komt er weer een nieuwe tassenlijn voor de fiets bij, zodat het aanbod blijft bestaan uit enerzijds de populaire klassiekers, anderzijds structureel verfrissende, nieuwe designs.

 

 

Historie Basil in vogelvlucht
Begin jaren zeventig begon voormalig eigenaar Nico van Balveren, destijds nog rijwieldetaillist, met de ontwikkeling en productie van fietsmanden. In 1976 richtte Nico 'N. van Balveren Riet Import-Export' op. De naam van dat bedrijf wijzigde na enkele jaren in Basil. Het woord 'Basil' is een samentrekking van 'van BAlveren' en 'SILvolde', de oorspronkelijke vestigingsplaats. Kenmerkend aan de fietstassen van Basil is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, naast de praktische functionaliteit en, zoals gezegd, de diversiteit in de vormgeving hiervan.

Voorbeelden van bekende Basil fietstassen
Zomaar één van de bekende tassen van dit topmerk is de Mara. Zo zijn er de Mara XL en Mara XXL en ook hier geldt weer: ze zijn er in meerdere uitvoeringen. Deze fietstassen worden gezien als mooie instapmodellen, interessant voor jong en oud. Andere, bij een breed publiek bekende fietstassen van Basil zijn bijvoorbeeld die uit de series Bohème, Magnolia, Urban Dry (waterdichte fietstassen), Sport Design, Urban Fold, Kavan en Wanderlust. Zie hierbij het gehele aanbod Basil fietstassen, op Fietstas.com.

Garantievoorwaarden fietstas Basil

Basil heeft voor zijn producten de wettelijke garantietermijn van 2 jaar. Op de Basil Kavan Eco classic fietstassen ontvangt u 10 jaar garantie op de productie- en materiaalfouten. Let op: op de rotan en wilgentenen manden geven zij geen garantie op het materiaal. Dit zijn namelijk echte natuurproducten, en daarmee extra gevoelig voor weersinvloeden. Staat de (fiets)mand langdurig in de schaduw en regen? Dan kan er groene aanslag ontstaan, bovendien vergaat de mand dan sneller. Staat de mand te lang in de felle zon? Dan wordt dit natuurmateriaal broos. Wel geeft Basil bij dit type product garantie op het vlechtwerk en de constructie.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 16