Hoe fietsmand bevestigen

Een wezenlijk onderdeel van elke fietsmand is hoe je deze kunt bevestigen op de fiets. Er zijn daarvoor meerdere systemen, ontwikkeld door verschillende fietstas-, fietsmand- en aanverwante fabrikanten. Het overzicht van deze systemen vindt u hier. Het gaat in elk geval om MIK (en MIK Double Decker), CarryMore, BasEasy, Racktime (Snap-it) en KLICKfix en Atran Velo-systeem (AVS).

Bij elke samenvattende beschrijving vindt u een link naar de uitgebreide uitlegpagina. We hebben namelijk van elk afzonderlijk fietsmand bevestigingssysteem een duidelijke toelichting gemaakt. Bij elk van die beschrijvingen vindt u ook de producten die bij het systeem horen. Los van de fietsmand (of fietstas) zelf gaat het daarbij vooral om de bijbehorende adapters en overige producten, zoals bijvoorbeeld een slotsysteem, stuurhouder, bagagedragerplaat en losse onderdelen.

Voordelen Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop!
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen!
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

MIK

MIK staat voor 'Mounting Is Key' en is op de markt gebracht door het merk Basil. Met dit Basil-systeem plaatst u een fietstas of fietsmand eenvoudig op de bagagedrager. Denk aan een dubbele fietstas, een hondenfietsmand of gewone mand voor achterop. Voor welke fietsaccessoire u ook kiest, zolang hij geschikt is voor MIK, klikt u deze snel vast en los op de bagagedrager. Het voordeel van het gebruik van MIK is dat u telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand, telkens weer. Ga naar onze pagina over het MIK-systeem.

MIK Double Decker

MIK Double Decker. Met dit systeem van Basil kunt u bovenop de dubbele fietstas óók een mand, honden(fiets)mand of Trunk Bag plaatsen. Het gaat hier specifiek om MIK-accessoires. De MIK Double Decker is een tussenplaat. Deze past op de brug van de dubbele fietstas die gemaakt is voor dit Basil-systeem. Vervolgens past de mand, hondenmand of Trunk Bag erbovenop. Zo zijn beide stabiel mee te nemen op de fiets. Lees hier meer over de MIK Double Decker.

Snap-it / Racktime

Snap-it is op de markt gebracht door het Duitse merk Racktime. Het is een montagesysteem voor achterop de fiets of e-bike waarmee u fietsmanden, fietstassen en sommige fietskratten kunt bevestigen. Een voorwaarde daarbij is wel dat de bagagedrager geschikt is voor dit systeem. U leest hier meer over Snap-it van Racktime en hoe dit systeem voor het plaatsen van tassen, kratten en manden precies werkt.

KLICKfix

KLICKfix (afgekort KF) is een systeem om fietsmanden en fietstassen op de fiets te bevestigen. Hier vindt u meer informatie over het KLICKfix systeem. We leggen uit wat het precies is, hoe het werkt en welke soorten KLICKfix adapters en andere producten er zijn.

BasEasy / Basil

BasEasy is het systeem van het merk Basil, bedoeld om fietsmanden en fietstassen solide, stabiel en eenvoudig te bevestigen op de fiets dan wel elektrische fiets. BasEasy is vooral gemaakt voor het plaatsen van een mand of fietstas aan het stuur. Lees hier de toelichting over het flexibele, praktische BasEasy systeem.

CarryMore / XLC

Met het CarryMore-systeem kun je een fietsmand of fietstas achterop de fiets of elektrische fiets plaatsen. Op de bagagedrager - en er ook makkelijk weer afhalen. Fabrikant XLC heeft CarryMore op de markt gebracht. Voor het gebruik van CarryMore is een adapterplaat nodig. Deze sluit aan de ene zijde aan op de fietsmand of fietstas. Aan de andere kant sluit de adapter aan op één van de bijbehorende dragers. Hoe CarryMore van XLC werkt en welk gemak dit biedt voor het plaatsen van fietstassen en fietsmanden, leest u in dit artikel.

AVS / Cortina

Met het Atran Velo-systeem (AVS) van Cortina bevestigt u eenvoudig uw fietsaccessoires op de voor- en achterdrager van uw Cortina Common-fiets. De Common-fietsen zijn dus standaard uitgerust met een AVS-bagagedrager. Wilt u de AVS-accessoires op een andere fiets plaatsen? Dan biedt de losse adapterplaat uitkomst. Er zijn verschillende fietsaccessoires beschikbaar die op het Antran Velo-systeem passen. Denk hierbij aan fietstassen maar ook aan diverse fietsmanden. Meer lezen over het Atran Velo-systeem.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 2