Pakkendragers: bagagedragers voor fiets en e-bike

Een pakkendrager in de betekenis van: een drager voor de fiets? Het is nog een beetje een ouderwetse term, toch weet iedereen wat ermee bedoeld wordt. Namelijk, een bagagedrager, ofwel een rek op de fiets waarop spullen te plaatsen zijn om mee te nemen onderweg. Een losse pakkendrager kopen, kan hier.

De losse drager is dan apart te monteren op de fiets, ter aanvulling (voorop of achterop) of vervanging van de versleten originele drager. Door het plaatsen van een nieuwe pakkendrager hebt u weer alle mogelijkheden voor het vervoeren van spullen: zoals een sporttas, fietstas of andere tas, een fietsmand, hondenfietsmand of onder andere een fietszitje. Sommige van de pakkendragers die wij verkopen zijn zelfs speciaal gemaakt voor één van deze accessoires. Zo hebben we pakkendragers voor specifieke fietstassen en op maat gemaakte uitvoeringen voor specifieke merken en modellen fietszitjes.

Pakkendragers van het succesvolle soort

Het woord pakkendrager duidde vroeger op een marskramer, ofwel een verkoper van allerlei (kleinere) artikelen, rondreizend door stad en land. De meest succesvolle pakkendragers waren díegenen die ook in moeilijke tijden niet bij de pakken neer gingen zitten, maar stug bleven volhouden. Later, met de komst van de fiets, is de term ook een aanduiding geworden met betrekking tot het efficiënt dragen van ‘pakken’ - bagage - op de fiets.

Zoekt u een nieuwe pakkendrager? Van goede kwaliteit, voor het beleven van veel succesvolle fietsritten met de nodige bagage voorop of achterop? Bekijk dan de losse bagagedragers op deze pagina. We hebben ze voor vóórop: de zogeheten voordragers. En we hebben ze voor áchterop de fiets dan wel e-bike: niet verrassend achterdragers geheten.

 

Pakkendragers

Voor welke fietsen hebben we een pakkendrager?

In onze webshop voor fietsaccessoires verkopen we pakkendragers voor verschillende soorten fietsen. Ten eerste zijn er de los te monteren bagagedragers voor achter. Ze zijn veelal te bevestigen aan onder meer de zadelpen. Ze zijn er met uiteenlopend draagvermogen; sommige pakkendragers kunnen zwaardere spullen aan dan andere.

Een gemiddelde drager kan vaak maximaal ongeveer 10 kilo aan zonder dat de fietsrit aan veiligheid inboet, en zonder dat de pakkendrager zelf, de fiets of e-bike er zwaar onder te lijden heeft. Het draagvermogen kan uiteraard verschillen; ze zijn er ook tot wel 30 kilo. Lees daarvoor altijd de specificaties bij onze productomschrijvingen. Behalve het draagvermogen zijn er natuurlijk veel meer eigenschappen die variëren per pakkendrager.

Zo zijn ze er:

 • In zwart, metaalkleur / zilver, bruin of andere kleur
 • Van metaal of aluminium
 • Met geïntegreerde zijkant ter ondersteuning van mee te nemen fietstassen
 • Met en zonder geïntegreerde snelbinders / haken
 • Voor verschillende zadelbuisdiameters
 • Specifiek voor achterzitjes; zo hebben we pakkendragers voor het plaatsen van stoeltjes van het merk Yepp
 • Voor stadsfietsen en hybride fietsen
 • Meerdere fietsformaten
 • Met een speciale plek voor het achterlicht
 • Speciaal ontworpen voor fietsaccessoires met een MIK-adapterplaat *
 • Speciaal ontworpen voor fietsaccessoires met het Racktime systeem *
 • Speciaal ontworpen voor het dragen van fietstassen van Ortlieb (QL-systeem)
 • In universele, dus breed toepasbare uitvoeringen
 • Met een aparte stang voor een fietstas
 • Met dubbele reling voor méér meeneemmogelijkheden
 • Met combinatiemogelijkheden van fietszitje en fietstas

* De pakkendragers met MIK-profiel zijn geschikt voor alle (MIK-)accessoires van Basil die voorzien zijn van een MIK-adapterplaat. Daarmee kunt u altijd snel wissen van (MIK-)fietstas en/of (MIK-)fietsmand. Ook Racktime is een bekend systeem voor fietstassen en -manden.

Pakkendragers

Naast pakkendragers voor achterop zijn er ook de voordragers

Bagage meenemen op de fiets? Dat kan op de bagagedrager achter, maar de pakkendrager kan in feite evengoed vóórop de tweewieler zijn plaats hebben. Namelijk, met een voordrager. Een voordrager biedt veel extra mogelijkheden: meestal betreft het een uitbreiding van wat u allemaal mee kunt nemen, aangezien het vaak een aanvulling is op de drager achterop.

Op een voordrager wordt meestal een fietskrat geplaatst, maar ook een fietsmand ziet u vaak. Daarnaast is het prima mogelijk om ook een fietstas erop te plaatsen. Voordragers vergroten de flexibiliteit van wat op de fiets te vervoeren is. Ook dat soort pakkendrager verkopen we in vele uitvoeringen. Ze zijn er voor mét en zonder verende voorvork, verstelbaar, met ruimte voor het plaatsen van het voorlicht, voor kinderfietsen en voor fietsen in het formaat voor volwassenen.

Fietstassen gemaakt voor op een voordrager
Er zijn meerdere fietstassen op de markt die speciaal gemaakt zijn voor op de voordrager, zonder dat daarvoor een binder nodig is. Zo'n tas beschikt namelijk over een vaste, speciale band. Deze band past (schuift) strak om het rechtopstaande gedeelte van de voordrager heen.

Pakkendragers

Bekijk vooraf even goed de afmetingen

Let vanzelfsprekend altijd op de afmetingen, zoals onder meer de diameters van de zadelpen. Lees altijd de beschrijving met de specificaties en bekijk of de fiets of ander soort bike inderdaad geschikt is voor de pakkendrager in kwestie. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunnen we u er altijd bij assisteren: we helpen u graag aan de juiste pakkendrager.

Een pakkendrager kopen op Fietstas.com

We leveren elke nieuwe pakkendrager tegen een voordelige prijs. De levering gebeurt uit voorraad en is daarmee ronduit snel op het door u opgegeven adres. Uit de gebruiksaanwijzing zal altijd blijken dat het bevestigen niet al te veel moeite kost. In veel gevallen zit niet alleen de handleiding inbegrepen, maar ook het montagemateriaal.

Wij wensen u alvast veel plezier met de nieuwe pakkendrager en de extra mogelijkheden die deze biedt!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 1