Fietstassen voor een gravelbike

Fietstassen die geschikt zijn voor op een gravelbike zijn licht, sportief, bieden voor alle spullen uitgekiende pak- en opbergmogelijkheden, hebben een hoge stof- en waterbestendigheid en zijn stabiel te bevestigen. Op avontuurlijk pad met een veelzijdige gravelbike? Dan kun je er meerdere fietstassen op plaatsen. Namelijk een stuurtas, zadeltas, frametas en/of voorvorktas.

En als je ervoor kiest een losse drager te monteren, past er óók nog een gravelbike fietstas áchter op.

Wat zijn de kenmerken van een gravelbike?

Een gravelbike behoort tot de avontuurlijke bikepacking fietsen. Onverwachte ondergronden, robuuste tracks, de combinatie van én korte sprints én stijl omhoog én lange afstanden, rijden op onverharde wegen maar óók op normale wegen: de veelzijdige gravelbike is er qua materiaal, techniek en comfort / ergonomie voor gemaakt.

De term ‘gravel’ zegt het al: in het Engels staat dit kort gezegd voor grind, kiezels en daarmee voor kleine steentjes. De uitdrukking ‘gravel’ in relatie tot de rode, korrelige ondergrond van het bekende type tennisveld, is hiervan een afgeleide.

Gravelbikes hebben (doorgaans) de volgende kenmerken:

 • Lang frame
 • Langere wielbasis
 • Vaak (zeer) brede banden (denk aan 40 mm)
 • Minder scherpe balhoofdhoek
 • Schijfremblokken
 • Hogere zitpositie
 • Zwaarder en stabieler dan een racefiets
 • Sportiever dan een trekkingfiets
 • Geometrie afgestemd op veelzijdig gebruik

Hiermee is een gravelbike weliswaar wat minder wendbaar, maar wel stabiel op de soms zeer onregelmatige off-track ondergronden tijdens de avontuurlijke rit. Tegelijkertijd is dit type fiets veelzijdig en geschikt voor het afleggen van lange, dynamische afstanden. Daarbij telt meestal het uithoudingsvermogen zwaarder dan een snelle inspanning om puur en alleen de hoogste snelheden te bereiken (zoals bij racefietsen, crossfietsen, wielrennen en racefietsen het geval is).

Ergonomisch voor op alle ondergronden
De voor het doeleind optimale ergonomie is het resultaat van onder meer het lange frame en de brede banden. Dat zorgt voor bovengemiddeld veel comfort en grip op het vaak ruig, onregelmatig terrein, terwijl de gravelbike óók gemaakt is voor fietsen op een normale, verharde weg. Ofwel, gravelbikes zijn juist geschikt voor het aangaan van uitdagingen op verschillende, vaak onverwachte én wisselende ondergronden.

 

Fietstas voor gravelbike

Wat maakt onze fietstassen geschikt voor op een gravelbike?

Een ander kenmerk van de gravelbike, is het aantal bevestigingsmogelijkheden voor het meenemen van fietstassen en andere spullen, zoals bijvoorbeeld de bidon. De fietstassen die wij verkopen die speciaal gemaakt zijn voor op gravelbikes, komen voor grote delen overeen met de bikepacking fietstassen. Het zijn tassen met een extra laag gewicht, met veel en diverse vakken en mogelijkheden om de verschillende benodigdheden meteen te kunnen vinden. Fietstassen voor een gravelbike zijn afgestemd op het meenemen van de typerende spullen van de avontuurlijke fietser die soms al gauw minimaal een paar nachten op weg is. Zo moeten een extra paar schoenen, de tent, slaapzak enzovoort er makkelijk in mee!

Meerdere soorten tassen op één gravelbike
Compacte fietstassen, met een hoge IP-waterdichtheid, licht van gewicht, met voldoende slimme vakken en sluitingsmogelijkheden, gebaseerd op een zeer doordachte indeling: deze zijn er speciaal voor de gravelbike. De meeste gravelbikers zullen daarbij niet één type fietstas kopen en bevestigen, maar meerdere tassen als uitrusting hebben. Daarmee verdeel je het gewicht, benut je alle ruimte die de bike biedt én je hebt voor elk reisproduct wat je nodig hebt de perfecte plaats binnen handbereik. Zowel tijdens het biken als wanneer de gravelbike voor even stilstaat...

We hebben in ons assortiment dit type fietstassen voor gravelbikes:

 • Stuurtassen – voor aan het stuur van de gravelbike
 • Zadeltassen – voor achter en/of onder het zadel van de gravelbike
 • Frametassen – voor aan het frame van de gravelbike
 • Voorvorktassen – voor aan de voorvork van de gravelbike

Bekende merken van gravelbike stuurtassen, zadeltassen, frametassen en andere type tassen hiervoor, zijn AGU, Jack Wolfskin, Ortlieb en Vaude bijvoorbeeld. Maar we hebben nog veel meer keuze uit andere bekende merken: A-merken, topmerken en ook aantrekkelijke budgetmerken. Ze maken voor dit type fiets uiteenlopende tassen die voor de bevestiging niet afhankelijk zijn van de bagagedrager, die immers standaard geen deel uitmaakt van de gravelbike.

Tip: hoewel de traditionele gravelbike géén bagagedrager heeft, is deze er desgewenst wel op te monteren. Daarmee zijn ze ook geschikt voor het plaatsen van sportieve achtertassen.

Aanbod op Fietstas.com

De outdoor fietstassen voor gravelbikes zijn ook voorzien van meerdere moderne eigenschappen op detailniveau. Uitmuntende reflectie, oersterk materiaal, veel aandacht voor duurzaamheid, gemak bij het bevestigen en het weer van de gravelbike afhalen, oog voor stabiliteit: het is allemaal ‘gravelbike-fietstas-eigen’. Hetzelfde geldt voor de kleuren en de sportieve uitstraling: dat kan niet missen. Bekijk hier zelf de doordachte, bijzondere en vaak ook leuke en vele sportieve details, waarbij elke afzonderlijke gravelbike fietstas met al zijn functionaliteiten je aardig kan verrassen!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 11