Een voordrager voor fietstas, fietsmand of fietskrat zit zo in elkaar

Fietstassen, fietskratten en fietsmanden zijn in veel opzichten handig, zeker met de moderne bevestigingsmethoden van tegenwoordig. Maar veel van deze accessoires zijn ook op een andere manier te plaatsen op de fiets of e-bike: op de voordrager. Deze kan ook los besteld worden om van de fiets een transportfiets te maken. Ze bieden veel praktisch nut en zijn ook gewoon leuk om te hebben. Lees hier hoe de voordrager werkt.

Niet elke fiets is zomaar geschikt voor een fietskrat of fietsmand. De krat of mand moet aan de voorzijde van de fiets natuurlijk wel ergens stabiel op kunnen steunen. Logisch dus dat voor fietsen die daar in de fabriek niet voor zijn gemaakt, een slimme oplossing is gevonden.

De voordrager. Lang zal deze leven. Zeker als het goede kwaliteit betreft. Zoals met alle producten geldt: er zijn verschillen in prijs en wat u er voor krijgt. Hoe dan ook geldt dat alle voordragers die wij aanbieden, zonder meer zorgen voor een jarenlang stevige plek voor de krat of mand.

Welke maat heeft u nodig en is de voordrager verstelbaar? Hoe monteert u een voordrager? Kunt u er behalve een mand of krat ook een fietstas op kwijt? Wat is de belastbaarheid? Zijn er voordragers speciaal voor kinderfietsen? Beweegt de voordrager eigenlijk mee met het stuur? En: zit de voordrager de fietslamp niet in de weg? Antwoorden op deze vragen komen hier aan bod.

Als eerste: welke maat heeft u nodig en is de voordrager verstelbaar? Antwoord: bij voordragers voor volwassen fietsen gaat het om de wielmaten 26-28 inch. Deze maat kunt u vinden op de fietsband zelf. Normaal gesproken is elke voordrager voor volwassenen hiervoor geschikt. Zeker omdat de voordrager inderdaad verstelbaar is. De stuurhaken zijn vaak zelfs traploos verstelbaar en passen daarom op vrijwel elke fiets zonder verende voorvork.Over het monteren van de voordrager: fabrikanten als Basil, Kerri en Steco die op Fietstas.com een plek hebben gekregen, produceren alleen voordragers die zorgen voor gemak, en dat begint bij het bevestigen. Doorgaans zijn er de eerder genoemde beugels met verstelbare stuurhaken. Over het algemeen wordt de voordrager bevestigd aan de as en aan het stuur. Dit is altijd heel eenvoudig en redelijk snel te doen. Hoe precies, spreekt voor zich, conform de meegeleverde handleiding.  

Behalve een mand of krat, kunt u er ook een fietstas op kwijt. Onze voordragers zijn groot genoeg om er, eventueel met behulp van een snelbinder / fietsspin, bijvoorbeeld een losse sporttas of fietstas op kwijt te kunnen. Kijk voor een zeer ruim aanbod aan gewilde fietstassen, evenals voor fietskratten of fietsmanden, op Fietstas.com.

Over de belastbaarheid: deze verschilt afhankelijk van het type en de grootte. Bij de afzonderlijke productomschrijvingen vindt u altijd het exacte draagbare gewicht. In de meeste gevallen gaat het om 10 of 15 kilo (dit verschilt ook per merk). In elk geval altijd voldoende om een krat, mand of tas met aardig wat inhoud probleemloos te kunnen meenemen. Uiteraard heeft ook het draagvlak altijd minimaal de benodigde afmetingen, al is de ene voordrager soms iets smaller/breder dan de andere. De echt brede voordrager wordt overigens in de volksmond ook wel bakkersrek genoemd.

Zijn er voordragers speciaal voor kinderfietsen? Jazeker! Deze voordragers zijn gemaakt voor banden met een afmeting van 20-24 inch. Deze maat is te vinden op de band van de kinderfiets zelf, zodat u het kunt dubbelchecken vóór u overgaat tot aankoop. Een voorbeeld van een voordrager voor een kinderfiets is de Transport Comfort van Steco.

Beweegt de voordrager eigenlijk mee met het stuur? Antwoord: de meeste voordragers zijn inderdaad vast gemonteerd en bewegen mee met de stuurrichting. Dit type voordrager vindt u ook op Fietstas.com en voelt logisch in het dagelijks gebruik. Voordragers die niet meedraaien met het stuur, zijn bevestigd aan het frame of aan de stuurstang. Bij dat type moet u er rekening mee houden dat het stuur óver het krat of de mand moet kunnen draaien. De voordragers op Fietstas.com, die wél meebewegen, zijn als genoemd bevestigd aan zowel de stuurstang als de as van het voorwiel.

Tot slot: zit de voordrager de fietslamp eigenlijk niet in de weg? Nee, geenszins! Onze fabrikanten voldoen aan deze verkeersveilige, essentiële voorwaarde door zorg te dragen voor een logische, goed zichtbare plek. Voor uw vaste fietslamp is er namelijk een vaste lamphaak in de vorm van een ingebouwd bevestigingsoog.

Kortom: eenvoudig van een gewone fiets naar een transportfiets!
Lees ook altijd de afzonderlijke productomschrijvingen van onze diverse stalen voordragers. Bent u daarna nog op zoek naar meer antwoorden om goed uw keuze te kunnen maken? Om van uw gewone (stads)fiets zeer eenvoudig een transportfiets te maken? Wij informeren u graag.Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 1