Een fietsmand of een fietskrat?

Vervoert u graag uw spullen veilig voorop de fiets dan kunt u kiezen voor een fietsmand of fietskrat. Maar wanneer kiest u voor een krat en wanneer voor een mand? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide producten zodat u makkelijker uw keuze kunt maken.

Fietsmand
Een fietsmand is traditioneel gemaakt van riet. Dit geeft een fietsmand een natuurlijke en unieke uitstraling. Fietsmanden zijn er in varianten die onderling sterk afwijken. Zo is er de open kratmand, die lijkt op een kunststof fietskrat en dus ook handvatten heeft. Daarnaast zijn er de zogenaamde bakkers- of picknickmanden. Deze zijn doorgaans wat groter dan kratmanden en voorzien van een klep, zodat u het krat af kunt dekken. Dit kan handig zijn ter bescherming van uw spullen.

Voor- en nadelen fietsmand: een fietsmand heeft doorgaans een iets chiquere uitstraling dan een fietskrat. Bovendien is een fietsmand duurzamer. Dit zouden dus redenen kunnen zijn om te kiezen voor een mand in plaats van een krat. Een nadeel van fietsmanden is dat ze op de fiets snel wat log of zwaar aan kunnen voelen.

Fietskrat
Fietskratten zijn bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bij een fietskrat heeft u doorgaans de keuze uit een kunststof of een houten variant. De kunststof variant wordt verreweg het meest verkocht. Dit komt omdat kunststof fietskratten niet al te zwaar zijn (en dus het fietsen en sturen niet bemoeilijken) maar tegelijkertijd wel voldoende stevigheid bieden. Kiest u liever voor duurzaam en uniek? Ga dan voor een houten fietskrat.

Voor- en nadelen fietskrat: (Kunststof) fietskratten zijn licht maar stevig. Ze zijn eenvoudig te monteren en verkrijgbaar in vele kleuren en maten. Bovendien zijn ze wind- en weerbestendig én doorgaans erg gunstig geprijsd. Nadeel is dat ze minder uniek zijn dan fietsmanden en minder duurzaam.

Of toch een fietstas?
Hoe leuk een fietskrat of -mand voor op de fiets ook is, ook voor een fietstas valt veel te zeggen. De meeste fietstassen bijvoorbeeld, zijn waterdicht. Erg handig, met name in het wisselvallige Hollandse weer. Bovendien is een groot aantal enkele fietstassen van de tas af te nemen wanneer u uw bestemming bereikt heeft. Ideaal als u de fietstas wilt gebruiken voor woon-werkverkeer of als boodschappentas.

Voordelen Fietstas.com:

  • Nederlands bekendste fietstassenwebshop
  • Zeer aantrekkelijk geprijsd: ook de fietsmanden
  • Directe verzending: uit eigen voorraad | ook afhalen
  • Sterk in productkennis: beste advies en informatie
  • Betrouwbare levering: via PostNL
  • Uitstekende service en online bereikbaarheid
  • Beste reviews: zeer hoge waardering van onze klanten
  • Riant assortiment: elk merk, elk type fietstas!

 

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 4